شنبه 03/می/2025

هشدار نسبت به تداوم برنامه های صهیونیستی برای سیطره بر بخش اعظم قدس شرقی

یکشنبه 16-سپتامبر-2007

جبهه اسلامی ـ مسیحی دفاع از قدس اشغالی و مقدسات آن در ششمین گزارش خود که در ماه آگوست آنرا منتشر کرد، نسبت به برنامه های رژیم صهیونیستی هشدار داده و اعلام کرد که این رژیم تلاش دارد در مقابل واگذاری بخشی از اراضی صحرای نقب در اطراف نوار غزه به طرف فلسطینی، بخش اعظم قدس شرقی و شهرک های صهیونیستی اطراف آن و نیز مناطق بایر این منطقه را که 5% از مساحت کل کرانه باختری را شامل می شود، در اختیار بگیرد.  

بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی قصد دارد تا در آینده نزدیک برخی از محله ها و اردوگاه های آوارگان فلسطینی خارج از دیوار حایل و در منطقه تماس میان دو طرف را به طرف فلسطینی واگذار کند. اما توجه به این نکته ضروری است که هر یک از این مناطق می تواند باعث شکست هر گونه راه حل عادلانه ای درباره مساله قدس شود. بنابراین مطرح کردن این طرح ها نمی تواند باعث خوش بینی نسبت به حل مساله قدس شود، بلکه نشان می دهد که صهیونیست ها در طرح های خود جدی نیستند و مقامات این رژیم دنبال کسب فرصت بیشتر برای تداوم الحاق بخش هایی از شهر قدس به خاک خود و یهودی سازی این شهر به بهانه برقراری صلح در این شهر هستند.

در این گزارش آمده است که طرف فلسطینی در ماه آگوست فعالیت های زیادی را در ارتباط با شهر قدس انجام داده است ؛ اما با این وجود، در جشن ها و مراسمی که در سالگرد هجرت پیامبر گرامی اسلام (ص) و معراج وی در این سرزمین، برگزار کرده است نتوانسته پیام اصلی معراج و هجرت پیامبر را به مردم انتقال دهد.

این گزارش در ادامه به حادثه به آتش کشیدن مسجد الاقصی در 38 سال پیش اشاره کرده و در ارتباط با ضعف اطلاع رسانی در این زمینه می گوید: طرف فلسطینی در سالگرد این حادثه دردناک نتوانست این پیام را به مردم انتقال دهد که با وجود گذشت 4 دهه از این حادثه، آتش اشغالگری همچنان در این منطقه روشن است و شعله های آن همچنان بخش های مختلفی از این مسجد را به کام خود فرو می برد تا جایی که این مسحد در حال حاضر در آستانه تخریب قرار گرفته است.

این گزارش در ادامه مساله حفاری های زیر مسجد الاقصی را مورد بحث قرار داده و می گوید: رژیم صهیونیستی بدون توجه به خطرات این حفاری ها و تخریب ها در زیر این مسجد به اقدامات خود ادامه می دهد و اداره پلیس و دستگاه امنیتی این رژیم دستور سیطره بر این مسجد را صادر کرده اند.

این گزارش به این نکته اشاره کرده است که درهای مسجد الاقصی به ایست های بازرسی تبدیل شده است و اشغالگران تنها به شرط داشتن مجوزهای امنیتی یا با شروط غیر قابل اجرا به همسایگان این مسجد و اهالی شهر قدس و دیگر شهرهای فلسطینی اجازه ورد به آن را می دهند که با این شرایط تنها تعداد اندکی از زنان و افراد سالخورده پس از تفتیش و بازرسی های الکترونیکی، می توانند وارد این مسجد شوند.

این گزارش خاطر نشان می کند که در طول همین مدت 2200 قطعه از زمین های قدس شرقی از سوی مسئول املاک مورد مصادره قرار گرفته است و از سوی دیگر بر اساس این گزارش، روابط تنگاتنگی میان اداره اراضی “اسراییل” و انجمن های شهرک سازی در شهر قدس، از جمله انجمن “عتیرت کوهانیم” وحود دارد و از طریق همین همکاری ها تاکنون اراضی زیادی در مناطق سلوان، راس العامود، شیخ جراح، شعفاط، بیت حنینا و النبی صموئیل و مناطق دیگر مصادره شده است که این میزان تنها در بخش قدیم این شهر به 70 مورد می رسد.   

در این گزارش مشخص شده است که اداره اراضی “اسراییل” منطقه کرم المفتی واقع در محله شیخ جراح را که مساحت آن به بیش از 30 دونم می رسد، به انجمن “عطیرت کوهانیم” اجاره داده است و حال اینکه این تاکستان در اختیار این اداره قرار ندارد بلکه بر اساس اسناد و مدارک قانونی، این زمین متعلق به شرکت هتل های عربی است و این شرکت مدارک خود را به دادگاه تحویل داده است تا این حکم را لغو کند.

این گزارش بر لزوم و اهمیت تاسیس یک نهاد قانونی کامل برای دفاع از املاک و مستغلات ساکنان قدس اشغالی و مناطق اطراف آن تاکید و اعلام کرده است که این نهاد قانونی باید با مساله جعل اسناد و مدارک که رژیم صهیونیستی از طریق آنها اقدام به مصادره و غارت دهها هزار دونم از اراضی فلسطینیان کرده و آنها را به انجمن ها و موسسات شهرک سازی واگذار کرده است مقابله کند.

بر اساس این گزارش اقدامات تخریب منازل ساکنان قدس ادامه دارد و اکنون به بخش قدیمی این شهر رسیده است و کار توسعه شهرک های صهیونیستی و احداث کانون شهرک سازی جدید در این شهر و احداث دیوار نژاد پرستانه حایل نیز همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، رسانه های عبری فاش کرده اند که رژیم صهیونیستی اقدام به احداث پناهگاه های بزرگی در زیر زمین و در داخل مناطق کوهستانی شهر قدس کرده است که به یکی از آنها نام “پناهگاه روز قیامت” اطلاق می شود و قرار است در صورت آغاز جنگ هسته ای، مقامات سیاسی و امنیتی این رژیم در داخل این پناهگاه ها پناه بگیرند و همین مساله خود نشانگر این است که این رژیم هیچ شریکی در این منطقه ندارد.

این گزارش در ارتباط با مشکلات اهالی شهر قدس می گوید: در حال حاضر بیش از 30 هزار فلسطینی در بخش قدیمی این شهر زندگی می کنند که منازل این بخش از لحاظ بهداشتی وضعیت نابسامانی دارد و علاوه بر آن تراکم جمعیت در این ساختمان ها، بسیار بالا است.

این گزارش همچمنین خاطر نشان می کند که به دلیل عدم وجود استراتژی های ملی حمایت از قدس و شهروندان این شهر، سیاست های سرکوبگرانه دشمن صهیونیستی همچنان ادامه دارد و این وضعیت باعث شده است که اوضاع آموزشی، بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی این شهر در وضعیت نامناسبی قرار بگیرد.

در ادامه این گزارش آمده است که هر کدام از ناظران می توانند با مراجعه به این شهر، شاهد آثار تخریب بخش اعظم بازار این شهر و گسترش فقر و پدیده های خطرناک دیگر در میان جوانان از جمله پدیده اعتیاد به مواد مخدر و فرار از مدرسه و گرایش به جرم و جنایت باشد.

این گزارش خواستار تقویت مواضع نمایندگان عرب عضو کنست و حفظ حقوق و املاک و مستغلات عرب های مسیحی شده و همچنین از کنست خواسته است که به دلیل مواضع ملی و مذهبی “مطران حنا” که باعث تقویت وحدت میان مسلمانان و مسیحیان این شهر شده است، با اهدای جایزه ای از وی تقدیر به عمل بیاید.

این گزارش همچنین تداوم نظارت نظامیان صهیونیستی بر روند ورود و خروج شهروندان مسیحی به قدس و مشارکت در جشن های دینی مانند جشن عید مار الیاس را محکوم کرد.

این گزارش اهمیت و ضرورت اختصاص بودجه مالی ویژه برای کمک به اهالی شهر قدس و بهبود اوضاع معیشتی آنها تاکید و اعلام کرده است که این مساله باعث تقویت پایداری و تامین زندگی شرافتمندانه برای آنها می شود.

این گزارش در پایان، نظارت نظامیان صهیونیستی بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی را تجاوزی آشکار به حریم آزادی های دینی دانست که همه تمدن های بشری در طول تاریخ آن را رعایت کرده اند.

لینک کوتاه:

کپی شد