صفحه-اصلى/فلسطين

ماهیت فعالیت های آنروا و چرایی تلاش آمریکا برای تعطیلی آن

غزه _ مرکز اطلاع رسانی فلسطین

دولت آمریکا روز جمعه 31/8/2018 اعلام کرد که کمک مالی به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی "آنروا" را به طور کامل قطع می کند و این کمک ها را با توجه به سیاست های خود در مناطقی دیگر صرف می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که آمریکا دیگر هیچ کمکی به آژانس آنروا ارائه نمی دهد. هثر نائورت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطر نشان کرد که کشورش دیگر هزینه های سنگین این آژانس را به دوش نخواهد کشید.

نائورت اظهار داشت که آمریکا گفتگو با سازمان ملل و کشورهای میزبان آوارگان فلسطینی و مراجع ذی ربط بین المللی پیرامون شیوه ها و راهکارهای جدید را افزایش خواهد داد.

تاریخچه آنروا

آژانس آنروا در ماه می سال 1950 به عنوان یک نهاد وابسته به سازمان ملل متحد و در نتیجه فشار آمریکا بر این سازمان به وجود آمد تا جانشین هیأت کریکرز آمریکائی گردد که پس از آوارگی فلسطینیان در نتیجه اشغال سرزمین شان توسط رژیم غاصب صهیونیستی، از سال 1948 و تا اوایل سال 1950 برخی خدمات همیاری را به آوارگان فلسطینی عرضه می کرد. این سازمان به دنبال صدور قطعنامه ای از سازمان ملل متحد در سال 1949 ، تأسیس شد و در آخرین بیانیه سازمان ملل در این راستا فعالیت انروا  تا 30 ژوئیه 1993 تمدید شد .

هدف از تشکیل این سازمان رسیدگی به امور آوارگان فلسطینی در قالب ارائه برخی خدمات همیاری و ارائه طرحهای اسکان اعلام شده بود. این آژانس مسئولیت تامین مسائل اساسی زندگی ملت فلسطین؛ یعنیغذا، مسکن، آموزش و بهداشت را به عهده گرفته است. ارائه خدمات فوری (کمکهای فوق العاده)، خدمات تربیتی، بهداشتی، کمکهای نقدی و جنسی، امرار معاش، تأمینغذاو امر آموزش آوارگان فلسطینی از جمله وظایفی است که این سازمان به عهده داشته است .

انگیزه اصلی تشکیل آنروا

آژانس انروا در نتیجه فشار آمریکا تأسیس گردید . آمریکائیان می خواستند از این آژانس به عنوان ابزار نابودی ملت فلسطین و محو وجود آنان بهره گیرند تا طرح صهیونیستها در فلسطین تکمیل گردد. انروا برای تحقق این هدف پدید آمد و نشانه های چیرگی آمریکا بر آن ، به واسطه سیاستها و برنامه هایش آشکار گردید. گواه بارز این ادعا اساسنامه بودجه انروا می باشد که آمریکا خود به تنهایی 65 درصد از کل بودجه آژانس را تأمین می کند. دومین کشور ، انگلیس است که 11 تا 15 درصد از کل بودجه را می پردازد. این بدان معنی است که مجموع کمکهای این دو کشور بیش از 80 درصد کل کمکهای جهانیان به این مؤسسه است .

جلوگیری از خطور اندیشه بازگشت به سرزمین آبا و اجدادی و یا حتی مبارزه به خاطر بازگشت، از دیگر ثمرات این نوع تشکیلات آمریکائی است. تلاش در جهت دورساختن ملت فلسطین از سرزمین خویش و تثبیت وجود اسرائیل و چیرگی بر شخصیت فلسطینیان به منظور جلوگیری از انقلاب آنان بالاترین بهره ای است که مؤسسان این آژانس از این سرمایه گذاری به دست می آورند. به دیگر بیان نیازهای اولیه و ضروری زندگی این ملت را در دست گرفته از طریق ایجاد سیاستهایی در نحوه ارائه، شیوه اجرا و چگونگی توزیع این خدمات، شخصیت و روحیه ملت فلسطین را نیز تحت نفوذ و سیطره خود قرار می دهند که در نهایت منجر به تحقق هدف شوم نقض شخصیت و عزت ملی فلسطینیان می گردد. بدین وسیله نیروی مقاومت و روحیه انقلابی مردم خدشه دار گردیده و بر ملتی که روحیه اش تضعیف شده بسیار راحت تر می توان چیره گشت .

حذف حق بازگشت در قالب معامله قرن

‌حال آمریکا که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید، تلاش های جدیدی را برای حذف مساله فلسطین در قالب ارائه طرح صلح جدید میان رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین با عنوان "معامله قرن" آغاز کرده است، قصد دارد پس از تصمیم شوم خود در زمینه معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتش به این شهر که با هدف حذف عملی مساله قدس از دستور کار مذاکرات سازش و هر گونه توافق صلحی در آینده صورت گرفت، حق بازگشت آوارگان فلسطینی را نیز که دومین بعد اصلی مذاکرات سازش به شمار می رود، حذف کند.

در همین راستا، برخی منابع اعلام کرده اند که آمریکا  قصد دارد از میان حدود 5 میلیون آواره فلسطینی تنها ده ها هزار نفر از آنان را به عنوان آواره به رسمیت بشناسد که این عملا به معنی حذف حق بازگشت خواهد بود.

بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان هم معتقدند که کاهش کمک های اختصاصی به آنروا در سایه تلاش های دولت آمریکا برای لغو حق بازگشت، به وخامت هرچه بیشتر اوضاع انسانی به ویژه در نوار غزه منجر خواهد شد.

آمریکا سالانه 350 میلیون دلار به آژانس آنروا کمک می کرد که این مبلغ یک چهارم بودجه سالانه این نهاد بین المللی را تشکیل می دهد.

پیر کرینبول کمیساریای عالی آژانس آنروا نیز هفته گذشته در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کرد که تصمیم آمریکا در رابطه با کاهش کمک مالی به این آژانس به خاطر مجازات فلسطینیان به سبب اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس صورت گرفته است. در پی کاهش کمک مالی آمریکا به آنروا، این آژانس با بحران مالی بی سابقه ای مواجه است. طبق اعلام سازمان ملل، این آژانس برای جبران کسری بودجه خود به 217 میلیون دلار کمک نیاز دارد.

متعلقات


آخر الأخبار

تمامی حقوق این سایت برای مرکز اطلاع رسانی فلسطین محفوظ است و انتشار مطالب آن با ذکر منبع بلا مانع است - © 2018