دوشنبه 20/ژانویه/2025

راه‌های دستیابی مقاومت به سلاح و ناتوانی اسرائیل در برابر آن

یکشنبه 12-فوریه-2023

سوالات زیادی در خصوص عملیات اخیر قدس وجود دارد که توسط یک جوان فلسطینی به نام محمود علیوات انجام شده و منجر به مجروحیت چند اسرائیلی گردید که یکی از آنان افسر ارتش رژیم اشغالگر بود.

شاید مهمترین سوال این باشد که یک فرد 13 ساله چگونه توانسته به یک کلت کمری برونینگ بلژیکی دست پیدا کند؟

پاسخ به این سوال عرصه را برای سیلی از سوالات دیگر خواهد گشود که از جمله آنها چگونگی دستیابی نیروهای مقاومت فلسطین در کرانه باختری به سلاح برای انجام عملیات‌های مختلف است، این پدیده با وجود تمام اقدامات امنیتی رخ می‌دهد که آنان را از هر سو احاطه کرده و توسط نهادهای امنیتی تشکیلات خودگردان یا اشغالگران در دستور کار قرار گرفته است.

 

سرازیر شدن سلاح به کرانه باختری

بحث در مورد تعدادی کانال ارتباطی است که سلاح از آنها به کرانه باختری سرازیر شده و در گام‌های بعد به دست نیروهای مقاومت می‌رسد. همین روند باعث شده نزاع موجود در کرانه باختری از درگیری با سنگ به درگیری با سلاح تبدیل شود که به طور مداوم در حال گسترش است.

روزنامه یدیعوت آحرونوت در دسامبر گذشته اعلام کرد مساله مربوط به سلاح‌های دست ساز یا از رده خارج نبوده بلکه با سلاح‌های پیشرفته مواجه هستیم.

در سال گذشته نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی از وقوع 300 حادثه تیراندازی به اسرائیلی‌ها در کرانه باختری خبر دادند. در گزارش این روزنامه عبری زبان آمده است: در این تبادل آتش مداوم افراد مسلح فلسطینی کشته شده و نزدیکان و دوستان آنها در شب بعد برای انتقام تلاش می‌کنند.

با مراجعه به گزارشات و پژوهش‌های انجام شده از سوی نهادهای امنیتی صهیونیستی و فلسطینی مسئول در این زمینه که توسط رسانه‌ها منتشر شده و همچنین اظهارات مسئولان طرفین در این خصوص مهمترین ابزارها و راه‌هایی که سلاح به دست فلسطینیان می‌رسد مشخص می‌شود.

 

– غرق کردن کرانه باختری در سلاح

درخواست فردی برای سلاح در کرانه باختری به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این مساله دلایل مختلفی داشته که مهمترین آنها عدم ثبات در وضعیت سیاسی این منطقه است.

خانواده‌های فلسطینی، تجار، صاحبان کسب و کار و نهادهای مختلف برای مسلح شدن تلاش می‌کنند و این حتی در میان مسئولان تشکیلات خودگردان مشاهده می‌شود که به دنبال تسلیح زیر مجموعه‌های سازمانی خود هستند. هدف از این اقدام حفاظت از منافع خود، گروه و یا سازمان تحت امر در صورت بروز هر گونه خلأ یا هرج و مرج امنیتی به دلیل حضور اشغالگران است.

تشکیلات خودگردان فلسطین، اشغالگران را به غرق نمودن کرانه باختری در سلاح برای تحقق اهداف سیاسی و امنیتی متهم می‌کند که فشار به تشکیلات خودگردان برای پایبندی بیشتر به توافقات مربوط به همکاری‌های امنیتی در صدر این اهداف قرار دارد.

نکته قابل توجه آن است که بر اساس تاکید پلیس فلسطین اکثریت قابل توجه سلاح‌های موجود در مناطق فلسطینی از انواعی است که در ارتش رژیم صهیونیستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما اشغالگران در مقابل اعلام می‌کنند بیشتر سلاح‌های توقیف شده آمریکایی هستند که منبع اصلی آنها پایگاه‌های نظامی تخلیه شده نیروهای آمریکا در عراق بوده که به سرقت رفته و پس از قاچاق آنها به کرانه باختری رسیده است.

در همین خصوص ارزیابی نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که تعداد سلاح‌های بدون مجوز در جامعه عربی فلسطینی داخل خط سبز که تعدادی از آنها به کرانه باختری رسیده از 500 هزار عدد فراتر رفته است. این سلاح‌ها شامل تفنگ‌ها، کلت‌ها و نارنجک‌های متنوع می‌شوند که باید وفور لوازم مورد نیاز برای ساخت مواد منفجره، گلوله و گیره مهمات را به آنها افزود.

 

– سلاح اشغالگران در دست نیروهای مقاومت

گزارشات صادر شده توسط نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی در دوره‌های مختلف حاکی از حجم سلاح و تجهیزاتی است که از انبارهای مهمات ارتش اشغالگر و صنایع نظامی آن به سرقت می‌‌روند.

این گزارشات بیانگر آن هستند که هر ساله هزاران قبضه سلاح از انبارهای مهمات ارتش راهی بازار سیاه در مناطق عربی داخل خط سبز یا کرانه باختری می‌شوند.

گزارش ارتش رژیم صهیونیستی تاکید دارد 323 قبضه تفنگ ام 16، 75 قبضه تفنگ ام 4، 84 قبضه تفنگ تافور، 32 قبضه مسلسل نیگیف و ماگ، 13 قبضه کلت گلاک، 82 قبضه نارنجک انداز تفنگ، 527 نارنجک دستی، 47 فروند موشک لاو، 37 قبضه نارنجک انداز، 386 بمب دستی، 12 منور، 35 صندوق مهمات و 500 هزار فشنگ جنگی از انبارهای مهمات به سرقت رفته است.

رسانه‌های صهیونیستی در نوامبر گذشته اعلام کردند ارتش در مورد حدود 70 هزار گلوله و 70 نارنجک به سرقت رفته از یکی از پایگاه‌های ارتش در جولان اشغالی تحقیقات انجام داده است.

پیش از آن در پاییز سال 2021 خبرهایی در مورد یکی از بزرگترین سرقت‌های مهمات در تاریخ ارتش رژیم صهیونیستی منتشر گردید که شامل بیش از 93 هزار گلوله می‌‌شد.

ارزیابی یکی از روزنامه‌های رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که سلاح‌های سرقت شده از انبارهای مهمات ارتش چندین برابر بیشتر از آن چیزی است که اعلام شده چرا که ارزش مهمات به سرقت رفته در هر سال حدود 15 میلیون دلار برآورد می‌شود.

در مقابل نهادهای امنیتی فلسطینی با انجام تحقیقاتی یک لیست از قیمت سلاح‌های خرید و فروش شده در این بازار تهیه نموده و مشخص شد تجار صهیونیست با همکاری همدستان فلسطینی خود سودهای سرشاری از این بازار کسب می‌کنند. به عنوان مثال قیمت یک تفنگ ام 16 به بیش از 30 هزار دلار رسیده و قیمت هر فشنگ آن نیز حدود 3 دلار است.

 

– قاچاق سلاح

گزارشات ارتش اشغالگر صهیونیست حاکی از وجود خطوط قاچاق سلاح از مسیرهای مختلف است که از جمله آنها ایران، عراق، سوریه، مصر و لبنان هستند.

اما تمام این خطوط در نهایت به ورود سلاح به اراضی فلسطین اشغالی منتهی خواهند شد که یا از طریق رود اردن و الاغوار و یا مرزهای لبنان در شمال یا سینا در جنوب و غرب وارد این منطقه می‌شوند، البته این غیر از سلاح‌هایی است که وارد نوار غزه می‌‌شوند.

در 3 سال گذشته رژیم صهیونیستی از خنثی کردن 60 مورد اقدام برای قاچاق سلاح خبر داده که بر اساس گزارش ارتش رژیم صهیونیستی طی آنها حدود 1000 قبضه تفنگ، صدها قبضه کلت کمری، نارنجک و بمب‌های دستی توقیف شده است. همچنین این گزارشات از قاچاق مقادیر زیادی سلاح‌ به صورت قطعات جدا از هم حکایت دارد.

ارزیابی‌ها نشان دهنده آن هستند که در مقابل هر عملیات موفق خنثی سازی قاچاق احتمالاً یک عملیات موفقیت آمیز قاچاق انجام شده است.

البته این به معنای آن نیست که این مقدار از سلاح لزوماً به نیروهای مقاومت فعال در گروه‌های فلسطینی کرانه باختری می‌رسد بلکه بر اساس اظهارات مسئولان فلسطین بخشی از آن به دست خانواده‌های فلسطینی و مسئولان تشکیلات خودگردان می‌رسد.

 

– کارگاه‌های ساخت سلاح

با افزایش سطح درگیری‌ها با ارتش رژیم اشغالگر در سال‌های گذشته نیروهای مقاومت فلسطینی تلاش کرده‌اند منابع دستیابی خود به سلاح را تنوع بخشیده و به سمت تلاش برای تولید داخلی آن در کارگاه‌های مخصوص در داخل کرانه باختری حرکت نمایند.

هر گاه ارتش رژیم صهیونیستی در توقف عملیات قاچاق سلاح از خارج موفق بوده روند ساخت سلاح در کرانه باختری افزایش یافته است. این با وجود خطراتی است که چنین اقداماتی در سایه همکاری‌های امنیتی میان اشغالگران و تشکیلات خودگردان با خود به همراه دارد.

نیروهای اشغالگر در 5 سال گذشته از تخریب ده‌ها کارگاه فلسطینی خبر داده‌اند که برای ساخت سلاح استفاده می‌شده است. همچنانکه اخبار متعددی از سوی آنها در مورد مصادره هزاران سلاح ساخت داخل مانند تفنگ کارلو که به دلیل قیمت پایین آن به سلاح فقرا شهرت دارد منتشر شده است، سلاحی که به یکی از نمادهای مقاومت فلسطین علیه نیروهای اشغالگر صهیونیست تبدیل شده است.

اما اخیراً قیمت سلاح‌های ساخت داخل در کرانه باختری در سایه تشدید تدابیر امنیتی برای ورود سلاح از خارج شاهد افزایش قابل توجهی بوده است.

گزارش ارتش اشغالگر در پایان سال گذشته بیانگر آن است که بیش از 500 سلاح ساخت داخل توقیف و 14 کارگاه ساخت ابزارهای جنگی بسته شده است.

در پایان باید گفت با وجود آنکه نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی منابع سلاح مقاومت در کرانه باختری را شناسایی کرده‌اند و همچنین حملات نظامیان اشغالگر برای کنترل انتشار سلاح در این منطقه افزایش یافته اما خطرات مترتب بر این پدیده نشان دهنده «ناتوانی اسرائیل بزرگ» بوده و موفقیت‌های آن در این امر را محدود نموده است.

روزنامه یدیعوت آحرونوت در گزارش تاکید دارد: برای یافتن یک تفنگ لازم نیست سربازان اسرائیلی ساعت‌های طولانی برای یافتن آن وقت صرف کنند چرا که ممکن است حین جستجو در معرض رگبار گلوله قرار گرفته و یکی از نیروهای خود را از دست بدهند.

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد