پنج شنبه 01/می/2025

آمریکا با میزبانان خود چه خواهد گفت؟

جمعه 11-ژانویه-2008

بسیاری از نویسندگان عرب و فلسطینی در مورد سفر بوش به منطقه مطالبی را به رشته نگارش درآورده اند که نشان می دهد برخی از آنها به این سفر خوش بین هستند و برخی دیگر معتقدند بوش یک کلاهبردار جهانی است که به راحتی کالای خود را به عرب ها می فروشد. در این مقاله بر آنیم تا به بررسی برخی از مسائلی که بوش در دیدار با میزبانان خود مطرح می کند، بپردازیم. 

مسئله اول: آخرین اطلاعات

بوش در دیدار خود با مقامات صهیونیستی به بحث در رابطه با آخرین اطلاعات موجود در رابطه با قدرت و توان نظامی ایران و حزب الله می پردازد و دو طرف به ارزیابی پیامدهای این امر در منافع اسرائیل و ایالات متحده می پردازند.

بوش در دیدار با تشکیلات خودگردان نیز به بحث در رابطه با وضعیت حماس در غزه می پردازد و اینکه آیا حملات و یورش های رژیم صهیونیستی به این منطقه فایده ای در بر داشته است یا نه؟

از دیگر مسائلی که در دیدار بوش با مقامات تشکیلات مطرح می شود، آن است که آیا کمک های مالی آمریکا و پرداخت حقوق کارمندان، بر مواضع سیاسی فلسطینیان در کرانه باختری تاثیر داشته است یا نه؟

ضمنا دو طرف در مورد تلاش هایی که تشکیلات خودگردان جهت نابودی زیربنای گروه های تروریستی (مقاومت) همچون حماس، جهاد اسلامی و برخی تیم های نظامی وابسته به گردان های الاقصی صورت داده است، بحث خواهند کرد.  

مسئله دوم: آمادگی برای مقابله

طرف صهیونیستی و آمریکایی در دیدار خود به بحث در رابطه با آمادگی های نظامی لازم جهت مقابله با ایران و حزب الله خواهند پرداخت و هماهنگی های نظامی دوجانبه نیز مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

بوش در دیدار با مقامات “اسرائیل” به مسئله طرح های زمان بر غیر نظامی که به درگیری های داخلی در جهان عرب و اسلام و کشورهای منطقه می انجامد، خواهند پرداخت.

بوش در دیدار با تشکیلات خودگردان در مورد آمادگی این نهاد برای افزایش سطح همکاری های امنیتی با ژنرال کیت دایتون آمریکایی یا رژیم صهیونیستی گفتگو خواهد کرد و تلاش می کند تا میزان تاثیر کمک های مالی اش را بر اجرای سیاست های امنیتی تشکیلات خودگردان که تامین کننده منافع رژیم صهیونیستی است، ارزیابی نماید.  

مسئله سوم: آنچه به نام تروریسم اسلامی (مقاومت) خوانده می شود

رئیس جمهور آمریکا و مقامات تل آویو در نشست مشترک خود بر نگرانی شان از رشد گروه های اسلامی که به اعتقاد رژیم صهیونیستی و کاخ سفید تروریست محسوب می شوند و خطر همیشگی برای موجودیت “اسرائیل” و اجرای پروژه آمریکا در منطقه به شمار می روند، تاکید خواهند کرد و مشارکت اتحادیه اروپا، ژاپن و روسیه در مسئله مقابله با تروریسم را مورد ارزیابی قرار خواهند داد. 

بوش در گفتگو با تشکیلات خودگردان بر ضرورت نابودی حماس و جهاد اسلامی و تعقیب تندروها (مقاومت) تاکید می کند و در مقابل، تشکیلات خودگردان نیز در پیگیری این امر خود را جدی نشان می دهد و آمارهایی را در رابطه شمار اعضای بازداشت شده حماس و همچنین موسسات پلمپ شده وابسته به حماس ارائه می دهد.

بوش در ادامه از روند تعقیب نیروهای جهاد اسلامی خواهد پرسید که تشکیلات خودگردان ضمن تقاضای مهلت، می گویند که اقدامات لازم به صورت تدریجی انجام خواهد شد.

مسئله چهارم: بسیج کشورهای عربی

رئیس جمهور آمریکا در دیدار با مقامات تل آویو، میزان آمادگی کشورهای عربی برای جنگ علیه ایران و حزب الله را به بحث خواهند گذارد و شکل مشارکت آنها را در این جنگ خواهند سنجید. ضمنا دو طرف به این نتیجه خواهند رسید که پذیرش چنین امری برای کشورهای عربی سخت است و باید در زمینه مسئله فلسطین چیزی تقدیم دولت های عربی شود یا پیشرفتی حاصل گردد تا در صورت همکاری ارتش های عرب با ارتش صهیونیستی بهانه و توجیهی برای ملت هایشان داشته باشند.

بوش در ملاقات خود با مسئولان صهیونیستی در مورد صدور بیانیه ای مشترک که در آن بر تشکیل کشور فلسطینی و کاستن از میزان رنج ها و محنت های فلسطینیان تاکید خواهد شد، به توافق خواهند رسید. ضمنا در بیانیه مذکور، بر ضرورت مقابله با تروریسم اسلامی (مقاومت) و خطراتی که برای موجودیت نظام های عربی دارند، تاکید خواهد شد.

بوش در گفتگو با مقامات رام الله، به مسئله بسیج کشورهای عربی برای حمایت از روند برقراری صلح میان طرف فلسطینی و صهیونیستی و میزان پایبندی و التزام کشورهای عربی به تداوم روند گدایی راهکار و راه حل از آمریکا خواهد پرداخت.  

مسئله پنجم: تلاش برای تداوم روند مذاکرات

طرف آمریکایی و صهیونیستی در دیدار مشترک خود به موضوع تاثیر کمک های مادی اروپا بر اقدامات تشکیلات خودگردان در اعطای امتیازات هر چه بیشتر خواهند پرداخت، به عنوان نمونه واکنش فلسطینیان در قبال شهرک سازی مورد ارزیابی قرار می گیرد و اینکه آیا شدت و حدت این امر بیشتر شده است یا نه؟ و میزان تاکید تشکیلات خودگردان بر حق بازگشت چقدر بوده است؟ و آیا سیاست تطمیعی که در قبال فلسطینیان به کار گرفته اند، نتیجه بخش بوده است یا نه؟     

بوش در مذاکرات خود با تشکیلات خودگردان، باز هم وعده های پوچ و واهی می دهد و دست بر کمر ابومازن می زند و می گوید: “نگران هیچ چیزی نباش. همه چیز طبق برنامه پیش می رود. اگر بحث بر سر ساخت واحدهای مسکونی جدید در کادومیم باشد، من از اسرائیل می خواهم که دست از این کار بردارد. اگر بحث بر سر بازداشت شدگان فلسطینی است، خودت بهتر می دانی که این افراد اگر آزاد شوند، برایت مشکل ساز خواهند بود.”

به هر رو، رابطه آمریکا با رژیم صهیونیستی گسترده، استراتژیک و مبتنی بر همپیمانی است ؛ حال آنکه رابطه اش با ما تکیه بر وعده های پوچ دارد.

لینک کوتاه:

کپی شد