پنج شنبه 01/می/2025

ابعاد و پیامدهای پدیده بازجویی از زنان فلسطینی در کرانه باختری….!

شنبه 27-سپتامبر-2008

اقدام سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان در کرانه باختری در احضار شماری از خواهران عضو جنبش مقاومت اسلامی حماس به مقرشان جهت بازجویی از آنان نخستن تجاوز خطرناک این سرویس ها به شمار نمی رود، ولی پیامدهای این سیاست خطرناک تر از آن است که برخی ها آن را اقدامی قابل پیش بینی می کنند؛ به ویژه این که این اقدام (احضار و بازجویی) از نهادی (تشکیلات خودگردان) صادر می شود که عملا دست به پلیدترین اقدام علیه ملت فلسطین می زنند. (هماهنگی و همکاری امنیتی با دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی). این سرویس ها در یک اقدام کاملا بی شرمانه یک تیم عملیاتی وابسته به حماس در شهر الخلیل را شناسایی و اعضای آن را بازداشت کردند و در رسانه ها نیز به این اقدام خود بالیدند. این سرویس ها همچنان به پلمپ انجمن ها و موسسه های خیریه و مراکز آموزش و حفظ قرآن کریم ادامه می دهند و مساجد را به کنترل خود درآورده اند و مانع از فعالیت های تبلیغاتی و دینی می شوند.

مسئله شرم آور این که بیشتر زنانی که به مراکز اطلاعاتی تشکیلات خودگردان احضار می شوند و مورد بازجویی قرار می گیرند همسران شهدا و اسیران هستند و ماموران این سرویس ها به این زنان اهانت می کنند و به آنان فحش و ناسزا می گویند.

با عنایت به این مسئله باید بپرسیم اگر جنبش حماس دست به چنین اقدام قبیحی می زد چه اتفاقی می افتد؛ به ویژه این که فرد احضار شده همسر شهید یا اسیر باشد؟

پس چرا سازمان های مدعی حقوق بشر در قبال این رفتار ها واکنش نشان نمی دهند و آنها را محکوم نمی کند؟ حال آن که این رفتارها و اقدامات به حساس ترین قشر جامعه فلسطین ضربه می زند؟

شاید چندین مسئله سرویس های امنیتی عباس را به انجام چنین اقداماتی وا می دارد. از یک سو این سرویس ها زنان حماس را یکی از فاکتورهای موفقیت و برتری این جنبش به شمار می آورند و زنان رکن رکین حمایت و پشتیبانی از این جنبش قلمداد می کنند و حماس نیز به نحو احسن از زنان استفاده می کند.

با توجه به این واقعیت سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان و جنبش فتح بر این باورند که یک دستاورد بی سابقه ای را رقم خواهند زد، زیرا گمان می کنند که توانسته اند زنان وابسته به حماس را از طریق ارعاب و تهدید و تنگ کردن عرصه از صحنه فعالیت دور کنند و این چنین وانمود می کنند که تمامی حرکات و سکنات آنان را زیر ذره بین گرفته اند و کسی نمی تواند از چنگال آنان فرار کند.

از سوی دیگر، سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان از این بازداشت ها و فراخوانی ها و بازجویی ها یک هدف دیگری را دنبال می کنند و آن این که می خواهند خانواده و بستگان زن را تحت تاثیر قرار دهند و زنان را از فعالیت خداپسندانه و نقش آفرینی در عرصه های مختلف بازدارند و همه ما به حساسیت شرایط و وضعیت زنان در جوامع عربی به طور عام و در جامعه فلسطین به طور خاص واقفیم.

حماس این رفتارهای ناپسند و غیرانسانی سرویس های امنیتی عباس را قویا محکوم کرد، ولی متاسفانه کشورهای عربی در قبال این اقدامات جائرانه سکوت اختیار کردند که این سکوت به منزله مشروعیت بخشیدن به این رفتارها است.

لازم به ذکر است که تجاوزات سرویس های امنیتی تشکیلات خودگردان علیه جنبش های اسلامی در کرانه باختری به اوج مرحله رسیده است و آنها با این جنایات تمامی خطوط قرمز را پشت سر گذاشته اند.

لینک کوتاه:

کپی شد