هر کس که با منع گسترش سلاح هسته ای مخالفت کند از دو حالت خارج نیست یا آنکه عملا این سلاح را در اختیار دارد، یا در مسیر ساخت و در اختیار گرفتن این سلاح قرار گرفته است.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل در یک تصمیم تاریخی خواستار جهانی عاری از سلاح هسته ای شده است. پیش از این درخواست، تقاضاهایی از سراسر جهان به ویژه از سوی کشورهای اسلامی و عربی در سال های گذشته مطرح شده و شمار زیادی از اندیشمندان و نویسندگان و سیاستمداران جهان خواستار خلع کامل و همه جانبه کشورهای جهان از سلاح هسته ای شده و از هشت کشور دارنده این سلاح خواسته اند که این سلاح های خود را نابود کنند.
در برخی از معاهدات نیز بر توقف کامل آزمایش های هسته ای و نیز فراگیر شدن معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای در تمام جهان بدون استثنا تاکید شده است. در برخی از مصوبات و تفاهمات نیز بر عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاح های هسته ای تاکید شده است، زیرا گسترش این سلاح ها در خاورمیانه موجب نگرانی و جدال های بین المللی می گردد. خصوصا بر فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی که در قالب نظامی انجام می گیرد، نیز تاکید شده است.
برای آنکه این درخواست ها و معاهدات و تفاهمات و تصمیمات بین المللی تنها سرپوشی برای ابقای سلاح هسته ای در دست دارندگان آن و منع دیگران از داشتن چنین سلاحی برای تحقق اصل بازدارندگی تلقی نشود و هیچ استثنا و گزینشی هم مطرح نباشد و برای مثال جهان عرب و اسلام از داشتن آن محروم نگردد و صهیونیست های اسرائیلی ـ به سبب ائتلاف ها و منافع قدرتهای بزرگ ـ مستحق در اختیار داشتن سلاح هسته ای محسوب نشوند و برای آنکه آرزوی بشریت در دستیابی به جهانی عاری از سلاح هسته ای محقق گردد، این امر باید بر دو محور شکل گیرد: نخست ضمانت ها و ابزارهای اجرایی مربوط به از بین بردن زرادخانه های هسته ای موجود معین شود و دوم، در همه مناطق جهان از آغاز ساخت و گسترش این سلاح ها جلوگیری به عمل آید.
بر اساس چنین نیازی بود که مصر با تایید و حمایت کشورهای عربی و اسلامی، چند سال پیش از سازمان ملل خواست تا قانونی لازم الاجرا به تصویب برساند که در آن خاورمیانه منطقه ای عاری از سلاح هسته ای اعلام گردد. این قانون مستلزم اجرایی شدن مصوبات مربوط به خلع سلاح و نابود کردن سلاح های موجود و ملزم ساختن کشورهای فاقد این سلاح به امضای معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، است.
بر این اساس مجمع عمومی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای با تصویب طرحی از رژیم صهیونیستی خواست ضمن پیوستن به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، اجازه دهد تاسیسات هسته ای این رژیم از سوی مجامع بین المللی مورد بازرسی قرار گیرد، همان کاری که کشورهای عربی و اسلامی امضا کننده معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای انجام داده اند. تا آنکه کسی تصور نکند رژیم صهیونیستی در این باره یک استثنا محسوب می شود و با داشتن سلاح هسته ای برای دیگر کشورها عامل تهدید به شمار آید.
با آنکه وزیر امور خارجه مصر از مجمع عمومی آژانس بین المللی انرژی هسته ای که نشست اخیر خود را در قاهره برگزار کرد، خواسته بود تا بر لزوم عملی شدن مفاد گزارش این سازمان تا پایان سال جاری (میلادی) که درخواست مشروع و قانونی کشورهای عربی نیز بود، تاکید کند و منطقه خاورمیانه، منطقه ای عاری از سلاح هسته ای اعلام گردد و احمد ابو الغیط از رئیس آژانس انرژی هسته ای نیز خواسته بود که از رژیم صهیونیستی نیز بخواهد تا مانند سایر کشورهای منطقه به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای بپیوندد و با آنکه تاکید کرده بود که کشورهای دارای سلاح هسته ای نیز باید زرادخانه های خود را نابود و از حق دیگر کشورها در توسعه برنامه های هسته ای صلح آمیز حمایت کنند و نیز با آنکه شماری از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس ـ از زبان دیوید میلیباند وزیر امور خارجه این کشور ـ از رژیم صهیونیستی خواستند تا معاده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کند و نیز در پاسخ به گزارش بان کی مون دبیر کل سازمان ملل درباره لزوم ایجاد خاورمیانه ای عاری از سلاح های هسته ای، رژیم صهیونیستی با بی توجهی کامل به همه این درخواست ها، تبدیل منطقه خاورمیانه به منطقه ای عاری از سلاح هسته ای را رد و آن را به امضای معاهدات صلح میان این رژیم و کشورهای منطقه منوط و مشروط کرد.
رژیم صهیونیستی با این اقدام خود، ثابت کرد که سلاح هسته ای در اختیار دارد و با توجه به این امر منطق و استدلال این رژیم در تشویق جهانیان بر ضد کشورهایی در همین منطقه که هیچ سلاح هسته ای در اختیار ندارند، کاملا توجیه ناپذیر و نادرست از آب در آمد!