جمعه 09/می/2025

اسراییل و غرب آسیا

پنج‌شنبه 27-آگوست-2009

 

ظاهرا به نظر می رسد که اقدامات نظامی یکسان آمریکا در کشورهای پاکستان و افغانستان برای مبارزه با گروه طالبان در داخل این کشورها بر اساس پیمان راهبردی میان ایالات متحده آمریکا و پاکستان با مشارکت مساوی آنان صورت می گیرد ولی حقیقت این امر این گونه نیست زیرا چنین پیمانی نابرابر است و تنها یک طرف مشارکت کننده در آن به زیان دیگری سود می برد.

مشارکت و همپیمانی حقیقی میان آمریکا و هند علیه یک کشور اسلامی یعنی پاکستان صورت گرفته است و علاوه بر این ” اسراییل ” به عنوان طرف سوم نیز برای تحکیم چنین مشارکتی در آن شرکت جسته است. یکی از کسانی که این حقیقت را مورد توجه خود قرار داده ” اید بلانش” نویسنده آمریکایی است که طی مقاله ای تحلیلی به این موضوع پرداخته است.

این مقاله اخیرا در مجله تایم آمریکایی منتشر شده است و نویسنده در آغاز آن به نشستی که در سال 2001 میان سرتیپ عوزی دایان که در آن زمان رییس شورای امنیت ملی “اسراییل” بود و میان همتای هندی وی “براجیش میشرا” که تحت مذاکره راهبردی برگزار شد، پرداخته است. از آن زمان به بعد روابط میان “اسراییل” و هند در زمینه امنیتی و نظامی رو به تعمیق و گسترش نهاد به گونه ای که رژیم صهیونیستی به یکی از مهم ترین منابع تامین تسلیحات هند تبدیل شد و ارزش معاملات تسلیحاتی هند و رژیم صهیونیستی در زمینه سلاح و تکنولوژی نظامی به حدود ده میلیارد دلار رسیده است.

اکنون این پرسش مطرح است که همکاری نظامی و تسلیحاتی میان آمریکا و هند و “اسراییل” علیه چه کسانی می باشد؟

نویسنده این مقاله به نقل از ابراهیم انبار مدیر “موسسه مطالعات راهبردی سادات ـ بگین” در تل آویو می نویسد که دو دولت هند و “اسراییل” هر دو با ” تهدیدات تروریستی مشابه” مواجه هستند. وی در این زمینه وارد جزئیات نشد و توضیح بیشتری نداد ولی کاملا واضح است که از نظر هند پاکستان تهدیدی تروریستی علیه این کشور و از نظر “اسراییل” ایران خطری برای این رژیم به شمار می رود.

با این حال ما باید افغانستان را نیز به تهدیدات علیه هند بیفزاییم و آن را نیز در نظر داشته باشیم که هند نیز جنبش های ضد اشغالگری داخل این کشور را نیز تهدیدی علیه خود به شمار می آورد.

این نویسنده آمریکایی در ادامه می افزاید؛ “اسراییل” هند را به ماهواره دارای تکنولوژِی پیشرفته ای مجهز ساخته است تا از این طریق بتواند علیه تاسیسات نظامی ایران تجسس نماید. وی بر این باور که اسراییلی ها در حملات نوامبر سال 2008 در شهر بمبئی هند دست داشته اند تا هرچه بیش روابط میان پاکستان و هندوستان را تیره تر کنند.

این تحلیل گر آمریکایی همچنین به پیمان همکاری های هسته ای میان آمریکا و هند اشاره کرده است که بر اساس آن آمریکا باید پیشرفته ترین دستاوردها و امکانات هسته ای را در اختیار هند قرار دهد ولی باز این نویسنده اشاره نکرده است که این حجم همکاری های و انعقاد پیمان ها با هند از سوی آمریکا و “اسراییل” به درستی علیه چه کسانی و به چه منظوری صورت می گیرد.

 

 

لینک کوتاه:

کپی شد