بر اساس یک پژوهش مبتنی بر نظر سنجی، روحیه صهیونیست ها در حال حاضر به شدت افت کرده است.
این پژوهش در “مرکز اطلاع رسانی، اجتماعی و سیاسی حاییم هرتسوغ” در دانشگاه تل آویو تهیه شده است و از جمله پژوهش های صورت گرفته در این مرکز در زمینه “میزان رضایت مردم از رسانه ها” می باشد که به بررسی آراء و نظرات مردم درباره رسانه ها می پردازد. “پروفسور یورام بیری” و “دکتر یاریف زفاتی” و ” دکتر ریفا توکچنسکی” تهیه کنندگان این پژوهش، تاثیر گوش دادن به اخبار در روحیه مردم را مورد بررسی قرار داده اند.
از جمله نتایجی که این افراد در پژوهش خود به آن دست یافته اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
روحیه کلی شهروندان رژیم صهیونیستی در مقایسه با روحیه این افراد در برخی زمینه های خاص، در سطح خیلی پایینی قرار دارد ( و 3/24% از این افراد شرکت کننده در نظر سنجی، روحیه اسرائیلی ها را در سطح خیلی پایین و 8/45% از آنها این مورد را پایین اعلام کردند. در مقابل 5/30% از این افراد روحیه شخصی خود را پایین یا خیلی پایین و بقیه روحیه خود را خوب یا خیلی خوب توصیف کرده اند.) اکثر افراد شرکت کننده در این نظر سنجی اوضاع رژیم صهیونیستی در 20 سال پیش را بهتر از اوضاع کنونی دانسته اند و همچنین اکثر این افراد از عدم اعتماد خود به سران این رژیم خبر داده اند. در این میان تنها یک دهم از این افراد از عملکرد این رژیم در زمینه حل مشکلات خود در زمینه های مختلف، ابراز رضایت کرده اند.
-
اعتماد مردم به رسانه ها به پایین ترین حد خود از زمان آغاز طرح نظر سنجی از مردم درباره “میزان اعتماد آنها به رسانه ها” در سال 2003 رسیده است.
-
با وجود اینکه اکثر شرکت کنندگان در این نظر سنجی معتقد به تداوم موجودیت رژیم صهیونیستی هستند، اما با این وجود، نتایج بدست آمده، از کاهش این میزان حکایت دارد. در این زمینه 4% از افراد شرکت کننده در نظر سنجی اعلام کرده اند که این رژیم در دهه آینده محو خواهد شد و در مقابل 2/12% از این افراد قائل به تداوم موجودیت این رژیم تا 11 الی 50 سال آینده هستند و 6/9% از این افراد نیز قائل به تداوم موجودیت این رژیم تا 51 الی 100 سال آینده می باشند. علاوه بر این 2/74% از افراد شرکت کننده در این نظر سنجی نیز قائل به تداوم همیشگی موجودیت این رژیم بودند. در بخشی از این نظر سنجی نیز شرکت کنندگان نسبت به اوضاع کنونی این رژیم؛ به ویژه پس از فاش شدن خبر فساد و تجاوزات جنسی سران این رژیم، ابراز نگرانی کرده اند.
-
در این نظر سنجی 2 نفر از هر خانواده آمادگی خود را برای مهاجرت از “اسراییل” اعلام کرده و 5 نفر از هر خانواده نیز خواستار برخورداری از تابعیت کشورهای دیگر بودند.
این نظر سنجی در زمینه تاثیر رسانه ها بر روحیه ملی صهیونیست ها به نتایج زیر دست یافته است:
-
در این نظر سنجی مشخص شد که روحیه افرادی که در میان خدمات رسانه ای بیشتر از اخبار استفاده می کنند، کمتر از روحیه افرادی که به اخبار کمتر گوش می کنند، نیست و در نتیجه می توان به این نتیجه رسید که گوش دادن به اخبار سبب کاهش روحیه افراد نمی شود.
لازم به ذکر است که این نظر سنجی در ماه فوریه یعنی قبل از انتشار گزارش مختصر کمیته وینوگراد که مسئول بررسی دلایل شکست رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر لبنان می باشد، انجام شده و طی آن نظرات 512 نفر از طریق تلفن مورد سوال قرار گرفته است.