یکشنبه 11/می/2025

انتخابات آمریکا و سکوت بزرگ رژیم صهیونیستی!

پنج‌شنبه 3-نوامبر-2016

تاریخ نشان نداده بود که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی یا احزاب راستگرای این رژیم در قبال انتخابات آمریکا سکوتاختیار کرده و خویشتن داری کنند؛ به طوری که راستگراها همواره طرفدار جمهوریخواهان آمریکا بوده اند و اثبات این مدعا نیازی به دلیل و مدرک ندارد. این رویکردراستگرایان اسرائیل در اکثر مواقع منجر به بروز تنش در روابط این رژیم با دولتآمریکا و روسای جمهور دموکرات این کشور شده است و حتی اختلافاتی را هم در داخلطایفه یهودی به دنبال داشته است. یهودیان آمریکا اکثرا طرفداران دموکرات ها هستند؛هر چند که بسیاری از آنها روابط گسترده ای هم با جمهوری خواهان دارند.

بر خلاف رویکرد نتانیاهو در دوره اخیر انتخاباتریاست جمهوری آمریکا که موضع تهاجمی علیه نامزد دموکرات در پیش گرفته و درصددحمایت از نامزد دموکرات برآمده بود، وی این بار تصمیم گرفته است موضع تقریبایکسانی در قبال دو نامزد اتخاذ کند و شاید این مساله ناشی از این باشد که هیچ کداماز دو نامزد فعلی؛ دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون به طور کامل باب میل اسرائیلنیستند و نتانیاهو معتقد است که کلینتون ادامه دهنده سیاست های باراک اوباما خواهدبود که وی بارها خشم و ناراحتی خود از آنرا اعلام کرده بود.

در مقابل، حمایت از ترامپ هم که جهانیان او راشخصی جنجالی و یهودی سامی ستیز می شناسند که هر لحظه می تواند موضع کاخ سفید راعلیه اسرائیل و یهودیان کند، نمی تواند بهتر از گزینه اول باشد و شاید همین مسالهباعث شد که نتانیاهو در حاشیه سفرش به نیویورک برای حضور در نشست مجمع عمومیسازمان ملل متحد در ماه سپتامبر گذشته با هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوریآمریکا دیدار کند.

واضح است که اسرائیل و موضع گیری در قبال آنهمواره بخش مهمی از فعالیت های انتخاباتی آمریکا به شمار می رود، اما آمریکایی هااین بار بیش از هر زمان دیگری سرگرم مشکلات و مسائل داخلی خود و ماهیت نامزدهایشانهستند و همین مساله باعث شده است که اسرائیل بیش از هر زمان دیگری با اولویت هایآمریکایی ها؛ حداقل در دهه های اخیر فاصله داشته باشد. البته ناکامی نتانیاهو دربسیج کردن کنگره آمریکا علیه باراک اوباما در ماجرای توافق هسته ای ایران نیز دراین مساله بی تاثیر نبود و این امر به وی نشان داد که دل بستن وی به حمایت هایجمهوری خواهان از او در برابر رئیس جمهور آمریکا همیشه نمی تواند نتیجه مثبتیداشته باشد.

با این وجود، می توان گفت که نامزد جمهوریخواهان که علاقه مند به حمایت از مواضع صهیونیست ها در عرصه های مختلف است، تمایلبیشتری به ابراز ارادت و تاکید بر نزدیکی خود به دولت صهیونیستی دارد. وی علاقهمند به احداث دیوار حائل در مرزهای آمریکا با مکزیک است و باکی از تمجید از دیوارنژاد پرستانه حائل ندارد و اسرائیل در نظر وی مصداق مسائل متعددی است که وی میخواهد در دوران ریاست جمهوری اش به آنها جامه عمل بپوشاند و از جمله آنها می توانبه ماهیت نژاد پرستانه این رژیم و عدم پذیرش غیر یهودیان اشاره کرد که با منطقنژاد پرستانه ترامپ علاقه مند به بستن مرزهای آمریکا به روی مسلمانان سازگاری وهمخوانی دارد. وی همچنین از حمایت های آمریکا از اسرائیل به عنوان “معامله ایخوب برای آمریکا” و “سرمایه گذاری مناسب” یاد کرده است.

علاوه بر این، ترامپ اعلام کرده است که در صورتپیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیتخواهد شناخت، اما وی اولین کسی نیست که چنین وعده ای می دهد، بلکه اکثر نامزدهایانتخابات ریاست جمهوری آمریکا طی 40 سال گذشته؛ از جرالد فورد گرفته تا باراکاوباما این وعده را تکرار کرده اند، ولی این سفارتخانه هنوز از سر جایش تکاننخورده است.

به هر حال، به نظر نمی رسد که ترامپ گزینه موردانتخاب صهیونیست ها باشد و مطمئنا یهودیان آمریکا هم او را انتخاب نمی کنند. همانطوری که گفتیم اکثریت قریب به اتفاق یهودیان‌ آمریکا حامی کلینتون هستند و البتهاو گزینه ایده آل آنها نیست، اما ترجیح می دهند که در انتخاب میان بد و بدتر او راانتخاب کنند. نظرسنجی های متعدد نشان داده است که صهیونیست های (دارای تابعیتاسرائیلی) مقیم آمریکا موضع دوگانه ای درباره ترامپ دارند و 100 هزار صهیونیستمقیم ایالت فلوریدا به خاطر مواضع دولت صهیونیستی در قبال اوباما، حامی جمهوریخواهان هستند و با داشتن نمایندگان بیشتر در نهاد رسمی انتخاب رئیس جمهور از قدرتتاثیرگذاری بیشتری در انتخاب رئیس جمهور بعدی برخوردار هستند.

از سوی دیگر، ترامپ حامیان زیادی در میان یهیهودیان آمریکایی مقیم فلسطین اشغالی دارد و آنها هر از چند گاهی تجماعاتی درحمایت از وی برگزار نموده و کمک های مالی برای او جمع آوری می کنند. ترامپ طی نامهای خطاب به طرفداران خود در رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که در دوران ریاستجمهوری اش تلاش خواهد کرد امنیت این رژیم و آمریکا را افزایش دهد.

گزارش اخیر “اتحادیه ضد افترا”که یکسازمان یهودی آمریکایی است، اخیرا از افزایش اظهارات سامی ستیزانه در شبکه هایارتباط جمعی خبر داده و گفته بود که بخش زیادی از این یادداشت ها از سوی طرفداراندونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشته شده استو به هر حال، تحلیلگران اسرائیلی بر این باورند که دشمنی با یهودیان و حمایت ازاسرائیل به موازات هم حرکت می کنند.

به نظر نمی رسد که هیلاری کلینتون افکار ونظرات نزدیک به مواضع ترامپ داشته باشد؛ چرا که حداقل یک دوره به عنوان وزیر خارجهآمریکا فعالیت کرده است و منافع و مرزهای قدرت در تعامل با دیگران را می داند. بیشک، کلینتون پس از درک نیاز به اتخاذ برخی مواضع علیه شهرک های صهیونیست نشین،مواضعی اتخاذ نمی کند که بعدا باعث پشیمانی اش شوند، اما در عین حال، قصد هم نداردخودش را دشمن اسرائیل جلوه دهد؛ چرا که می داند این رژیم چه جایگاهی در راهبردهایآمریکا دارد. از همین رو، وی تنها به ذکر این مساله اکتفا کرده است که مخالف هرگونه تلاشی برای اعمال صلح و سازش بر رژیم صهیونیستی است. کلینتون این موضع را بهتوصیه حامیان صهیونیست خود و برای متمایز کردن خویش از باراک اوباما اتخاذ کردهاست تا نگرانی های تل آویو نسبت به اقدامات آمریکا در سازمان ملل را کاهش دهد.

تحلیلگران اسرائیلی بر روی این نکته اجماع نظردارند که نتانیاهو با رعایت جوانب احتیاط سعی دارد خود را طرفدار هیچ یک از دو نامزدانتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان ندهد. برخی از این تحلیلگران هم معتقدند که نتانیاهواز نتیجه طرفداری خود از میت رامنی نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوریقبلی آمریکا درس گرفته است و مشخص است که برقراری رابطه با هر دو نامزد حضور درکاخ سفید به نفع اسرائیل و وجهه آن است. علاوه بر این، برخی مدعی اند که 80 درصدیهودیان آمریکا حامی کلینتون هستند و اکثریت قریب به اتفاق آنها از راهیابی ترامپبه کاخ سفید و فضای ناشی از پیروزی وی در انتخابات نگران هستند.

لینک کوتاه:

کپی شد