بر کسی پوشیده نیست که محافل امنیتی و سیاسی اسرائیلی شدیدا بر عدم انتشار ویروس کرونا در نوار غزه اصرار دارند، البته این بخاطر دوست داشتن فلسطینیان یا نگرانی نسبت به سلامت آنان نیست، زیرا محاصره تحمیل شده بر غزه برای مردم این منطقه ویروسی به مراتب خطرناک تر از کرونا است.
اما رژیم صهیونیستی سعی دارد تا از طریق جلوگیری از انتشار کرونا در غزه، به گمان خود به یک امتیاز سیاسی، امنیتی و نظامی از جانب حماس دست یابد و بتواند دستاوردی امنیتی و راهبردی را برای خود با پایان دادن به پرونده نظامیان اسیر اسرائیلی در غزه محقق کند.
رژیم صهیونیستی به طور مرتب پیگیر اظهارات مقامات فلسطینی در غزه است که همواره این رژیم را مسئول انتشار کرونا در نوار غزه می دانند و این یعنی اینکه الزاما یک ارتباط اجباری بین وضعیت سلامت و انسانی و اوضاع امنیتی در این باریکه برقرار است.
این رژیم قبلا اثرات و تبعات این ارتباط را در تنش و درگیری های مقطعی با نوار غزه به ویژه جنگ 51 روزه در تابستان سال 2014 مشاهده کرده است. درست است که حماس در غزه تلاش می کند تا اوضاع در این باریکه آرام بماند، اما در عین حال، دست به اقداماتی احتیاطی و پیشگیرانه نیز زده که نشان از نگرانی جدی و منطقی آن نسبت به فرضیه انتشار ویروس کرونا در این باریکه دارد، از جمله این تدابیر می توان به تعطیلی بسیار از اماکن و مراکز از جمله مساجد و برپایی ده ها مرکز قرنطینه در این منطقه اشاره کرد.
پایبندی رژیم صهیونیستی به مسئولیت های قانونی خود در قبال غزه با منافع استراتژیک آن در زمینه کمک به غزه برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در ارتباط است، زیرا هدف این رژیم در اصل باید جلوگیری از وقوع فاجعه ای انسانی در غزه باشد و همزمان برای حفظ آرامش در این منطقه نیز تلاش کند، زیرا در صورت وقوع هرگونه تنش و درگیری، حماس و دیگر گروه های فلسطینی تلاش خواهند کرد تا از طریق عملیات ها و حملات موشکی، این رژیم را به زور وادار به امتیازدهی کنند.
در اوج بحران انسانی که همه جهان از جمله فلسطینیان و اسرائیلی ها را دربرگرفته، برخی اسرائیلی ها باز اصرار دارند که تلاش های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از انتشار کرونا در غزه نباید بدون هزینه باشد و قبل از هر چیز این رژیم باید با حماس بر سر نظامیان اسیر خود در این باریکه وارد مذاکره شود.
علاوه بر این، برخی اسرائیلی ها از جمله سیاستمداران و ژنرال ها و نه انسان های عادی، درخواست کرده اند در صورت افزایش درخواست های انسانی و بهداشتی از جانب غزه، مانعی ندارد که رژیم صهیونیستی نیز بر لیست درخواست های خود در کنار موضوع نظامیان اسیر بیفزاید، از جمله اینکه از حماس بخواهد دیگر گروه های فلسطینی در نوار غزه را نیز تحت کنترل خود درآورد و اجازه ندهد این گروه ها هر از گاهی آرام سازی اوضاع در غزه را نادیده گرفته و به سمت اراضی اشغالی موشک شلیک کنند و باید دست از تشویق فلسطینیان در کرانه باختری به عملیات های ضد اسرائیلی نیز بردارد و این یعنی تبدیل شدن بحران کرونا به فرصتی طلایی برای رژیم صهیونیستی جهت امتیازگیری از فلسطینیان.