شنبه 10/می/2025

اوباما و طرح ژنو، نابودی قضیه فلسطین

چهارشنبه 21-اکتبر-2009

 

در خبرها آمده است که تلاش های جورج میچل نماینده ویژه دولت آمریکا در امور خاورمیانه برای از سرگیری مذاکرات میان تشکیلات خودگردان و صهیونیست ها، فقط پوششی برای یک برنامه پنهان دیگر واشنگتن درباره مسأله خاورمیانه است. این طرح در حقیقت تلاش برای اجرای طرح موسوم به ژنو است که اخیرا به عنوان یک سند رسمی از سوی وزیر امور خارجه سوئیس به همتای مصری اش تحویل داده شد.

به همین سبب زنگ خطر باید به صدا در آورده شود، زیرا ما در مقابل گروهی فلسطینی قرار گرفته ایم که سوابق زیادی در مذاکرات محرمانه و زد و بندهای غیر منتظره دارند و این گروه تاکنون ده ها دیدار محرمانه با مقامات صهیونیست داشته اند که اگر خبر آن از سوی احمد قریع اعلام نمی شد، محتوا و ابعاد آن همچنان در هاله ای از ابهام باقی می ماند. البته احمد قریع این کار را هنگامی که او را از کمیته مرکزی جنبش فتح کنار گذاشتند، انجام شد تا خشم خود را فرو نشاند. گفتنی است خشم او با عضویت قریع در کمیته اجرای ساف فرو نشانده شد.

همه چیز برای امضا آماده شده است. این جمله عنوان مقاله ای است که الیکس فیشمن از تحلیل گران معروف رژیم صهیونیستی در تاریخ 24/7/2009میلادی در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت منتشر کرد. فیشمن در این مقاله ماهیت پیوست امنیتی طرح ژنو را که شش سال پیش میان یاسر عبدربه به نمایندگی از تشکیلات خودگردان و یوسی بیلین از رژیم صهیونیستی امضا کرده بودند، فاش ساخته است. طرح ژنو در آن زمان سر و صدای زیادی به پا کرد، زیرا در آن به صراحت حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان نادیده انگاشته شده است.

این بار عبد ربه تنها نبود. حدود چهل نفر از اعضای بلندپایه گروه فتح و تشکیلات خودگردان با او بودند که تعدادی از آنها پایبندی فلسطینیان به اصولشان را کاملا نادیده گرفته اند. در طرف مقابل،  حدود شصت تن از سیاستمداران کهنه کار و مقامات زبده امنیتی رژیم صهیونیستی که به سبب شرایط شغلی و فعالیت های خود در سازمان های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی وجب به وجب کرانه باختری را می شناسند، حضور داشتند.

الیکس فیشمن در مقاله خود تاکید کرده بود که وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس شورای امنیت ملی این رژیم محتوای طرح ژنو و پیوست امنیتی آن را بررسی کرده اند. این طرح و پیوست آن از سوی مقامات وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز به دقت مورد بررسی قرار گرفته است.  رام امانوئل رئیس کارکنان کاخ سفید نیز تاکید کرده است که این طرح مبنای سازش دائمی میان فلسطینیان و صهیونیست ها خواهد بود.

در پیوست امنیتی طرح ژنو که حدود 700 صفحه است، جزئیات رعب آوری ذکر شده است که نشان می دهد زمان بسیار زیادی برای تدوین این طرح صرف شده است. در این پیوست جزئیات کاملا دقیقی از رفت و آمد فلسطینیان و صهیونیست ها در مناطق مختلف کرانه باختری با توجه به استقرار شهرک های صهیونیست نشین در این مناطق ارائه شده است. این شهرک ها کرانه باختری را به چند منطقه محدود تقسیم می کند و اصلی ترین منابع آبی این منطقه در زیر سیطره صهیونیست ها قرار می گیرد. با آنکه در این طرح بخش هایی از قدس شرقی برای رفت و آمد فلسطینیان در نظر گرفته شده، اما صهیونیست ها نیز مجاز به رفت وآمد در این منطقه هستند و نیروهای بین المللی نیز در هماهنگی میان طرفین نقش ایفا خواهند کرد. به همین سبب ما در پیوست امنیتی شاهد آنیم که اطلاعات بسیار دقیقی از پل ها، تونل ها و جاده های میان گذر یا کنارگذر ذکر شده است.

یکی از بخش های بسیار مهم پیوست امنیتی طرح ژنو، تاکید بر این نکته است که دولت فلسطینی مطرح شده باید غیر مسلح و فاقد قوای نظامی باشد. تنها نمونه شبیه به این موضوع کشور کاستاریکا است و حال آنکه نظر نتانیاهو چیزی شبیه به وضعیت آندورا می باشد.

یکی از بخش های دیگر پیوست به حضور رژیم صهیونیستی در سرزمین های دولت فلسطینی از طریق اداره دو مرکز هشدار است که دو منطقه صهیونیست نشین با خودمختاری کامل خواهند بود. صهیونیست ها همچنین با حضور یک گردان نظامی در منطقه دشت اردن (الغور) حضوری دائمی خواهند داشت.

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی حق خواهد داشت برای تمرین به جز روزهای جمعه و اعیاد اسلامی و مسیحی، بر فراز کرانه باختری فعالیت داشته باشد. اما در مقابل فلسطینیان فقط از طریق شرکت هواپیمایی اردن حق عبور و مرور از مناطق صهیونیست نشین را خواهند داشت. البته همین بخش هم پس از ده سال قابل بررسی مجدد خواهد بود!

بر اساس این پیوست، حضور صهیونیست ها در گذرگاه های میان دولت فلسطین و مصر و اردن، همچنان ادامه خواهد یافت.

آنچه درباره نوار غزه در این طرح آمده، نشان می دهد که طراحان آن بر این باورند که وضعیت سیاسی در این منطقه تغییر خواهد کرد. جدول زمانی اجرای بندهای این طرح و پیوست آن نیز در انتهای آن آمده است. همان گونه که انتظار می رفت، جزئیات زمانی مراحل مختلف این طرح نیز در این پیوست لحاظ و فرض شده است که مراحل مختلف آن در طول 30 ماه به اجرا گذاشته شود. در پایان این مدت دو طرف با تبادل بخش هایی از اراضی مرزهای دائمی خواهند داشت همان گونه که در طرح ژنو در سال 2003 میلادی پیش بینی شده بود.گذرگاه امن میان غزه و کرانه باختری بازگشایی می شود و گذرگاه های مرزی میان رژیم صهیونیستی و دولت فلسطینی نیز باز خواهند بود.

با توجه به این نکات، دولت موقت (فلسطین) به حکم عمل انجام شده، دائمی خواهد شد. دولتی در چند تکه جدا از هم از سرزمین فلسطین و بدون بازگشت آوارگان و بدون در اختیار داشتن قدس شرقی (البته به استثنای برخی از مناطقی که پس از تجاوز اشغالگران در سال 1967میلادی به آن ملحق گردید.) بر اساس این طرح، روش اداره مناطق مقدس هیچ تغییری نخواهد کرد و سلطه و سیطره رژیم صهیونیستی بر این مناطق همچنان حفظ خواهد شد.

این همان خطری است که قضیه فلسطین را تهدید می کند، به ویژه اگر با اعتراف به موجودیت یهودی رژیم صهیونیستی همراه شود.

به همین سبب همه افراد شرافتمند فلسطین و امت اسلامی باید برای مقابله با عملی شدن این توطئه برنامه ریزی شده صهیونیست ها، متحد گردند.

لینک کوتاه:

کپی شد