پنج شنبه 01/می/2025

اولمرت: کشور فلسطینی نباید ارتشی داشته باشد

پنج‌شنبه 28-آگوست-2008

روزنامه عبری زبان “معاریو” از روزنامه های کثیرالانتشار رژیم صهیونیستی در شماره 18/8/2008 گزارش داد: دولت عبری شروط خود برای پذیرش حل و فصل نهایی مناقشه فلسطینی ـ صهیونیستی را در قالب سند امنیتی اعلام کرد.

در ادامه گزارش روزنامه مذکور می خوانید: تل آویو از واشنگتن خواسته است تا از این سند امنیتی حمایت نمایند و فشار لازم را به رهبران تشکیلات خودگردان جهت پذیرش این سند وارد کند.

معاریو همچنین تاکید کرد: نخست وزیر رژیم صهیونیستی، “جان مک کین” جمهوری خواه و “باراک اوباما” دموکرات، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در سفرشان به تل آویو در جریان این سند گذارد و از آنان خواست تا در صورت پیروزی در انتخابات، حمایت خود را از این سند اعلام نمایند.

سیاهه شروط امنیتی صهیونیست ها               

صهیونیست ها در سند امنیتی خود شروطی را برای تشکیل کشور فلسطینی مطرح کرده اند که به شرح ذیل می باشد:

1 ـ خلع سلاح کامل کشور فلسطینی ؛ یعنی اینکه این کشور حق برخورداری از سلاح های سنگین از جمله توپخانه، موشک، زره پوش و نیروی هوایی را ندارد

2 ـ ممنوعیت هر گونه ائتلاف نظامی میان کشور فلسطینی و دیگر کشورها

3 ـ نصب سیستم هشدار سریع بر فراز کوه های کرانه باختری

4 ـ حضور ارتش صهیونیستی در حاشیه رود اردن

5 ـ ارتش صهیونیستی باید در تمامی گذرگاه های مرزی میان کشور فلسطینی با جهان خارج حضور داشته باشد   

6 ـ تداوم حاکمیت رژیم صهیونیستی بر مرزهای هوایی کرانه باختری و نوار غزه

7 ـ تضمین حق رژیم اشغالگر قدس و صهیونیست ها در حضور در بخش های مختلف کرانه باختری

سند رفع اختلاف  

از سوی دیگر، روزنامه عبری زبان معاریو فاش ساخت که دولت بوش سندی موسوم به سند رفع اختلاف را تنظیم کرده که کارکرد آن پر کردن شکاف دیدگاه میان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی است.

گفتنی است که سند رفع اختلاف، در واقع نسخه بازبینی شده پیشنهادات بیل کلینتون، رئیس جمهور پیشین آمریکا است که در پایان دوره ریاست خود آن را ارائه کرده بود.

روزنامه مذکور همچنین خاطرنشان ساخت: سند رفع اختلاف پس از اجرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پیش از آنکه دولت جدید مسئولیت اداره امور در این کشور را بر عهده گیرد، ارائه می گردد ؛ به این امید که سند مذکور به عنوان پایه و اساس هر گونه تحرک بعدی کاخ سفید برای برقراری صلح در خاورمیانه باشد.

در گزارش مذکور می خوانید: در حالی کاندولیزا رایس و تیم همراهش مشغول تنظیم سند رفع اختلاف هستند که لابی یهودی، بوش را برای رد این سند تحت فشار قرار می دهند.

پایتخت مشترک برای دو کشور

روزنامه معاریو همچنین در مورد راهکار موجود برای حل مسئله قدس نوشت: “راهکار موجود آن است که قدس به عنوان پایتخت مشترک اسرائیل و فلسطین معرفی گردد و آن محله های یهودی نشینی که در بخش قدیمی شهر قدس قرار دارد، به اسرائیل محلق شود و محله های عربی همچون صور باهر و شعفاط که در منطقه تحت حاکمیت اسرائیل قرار دارد، به کشور فلسطین ملحق شود. ضمنا بر حسب توافق، بحث در خصوص اماکن مقدسه از جمله حرم قدس شریف به زمان دیگری موکول می شود و یک هیات مشترک مدیریت این اماکن را تا زمان توافق نهایی در خصوص سرنوشت آن بر عهده خواهد گرفت.

بازگشت پناهندگان

در گزارش معاریو آمده است: مسئله بازگشت پناهندگان از جمله مسائلی بود که با اختلاف میان ابومازن، رئیس تشکیلات خودگردان و ایهود اولمرت در گرفت. ابومازن تاکید می کرد که باید صد هزار پناهنده فلسطینی در یک سیکل زمانی ده ساله به خانه و کاشانه خود در داخل اسرائیل بازگردند و حال آنکه اولمرت می گفت که نهایت تعدادی که با ورودشان به اسرائیل موافقت خواهد کرد، پانزده هزار نفر و آن هم در طول ده سال است.

به گفته این روزنامه، درخواست ابومازن برای بازگشت صد هزار پناهنده در واقع یک عقب نشینی جدی در مواضع فلسطینی ها است ؛ زیرا در حال حاضر میلیون ها پناهنده فلسطینی در سراسر جهان حضور دارند.  

لینک کوتاه:

کپی شد