محافل مطالعات راهبردی در تل آویو به دقت تبعات و پیامدهایتشدید اختلا فات میان آمریکا و کره شمالی به خاطر تداوم ساخت و شلیک موشک هایبالستیک توسط پیونگ یانگ را زیر نظر دارند و بازتاب های احتمالی این تحولات برمنافع راهبردی رژیم صهیونیستی را هم دنبال می کنند. تل آویو به خوبی می داند کهآزمایش های اخیر موشک های بالستیک توسط پیونگ یانگ آخرین مرحله برنامه هسته ای اینکشور است و موشک های مذکور باعث چند برابر شدن خطرات راهبردی تسلیحات هسته ای کرهمی شود؛ چرا که قادر به حمل کلاهک های هسته ای هستند. رژیم صهیونیستی همچنین هیچشکی ندارد که علی رغم تهدیدات جسته و گریخته دونالد ترامپ، عدم اتخاذ اقداماتنظامی از سوی آمریکا علیه کره شمالی در صورت تداوم آزمایش های موشکی و هسته ای اینکشور می تواند منجر به از بین رفتن قدرت بازدارندگی آمریکا در جهان شود.
رژیم صهیونیستی نگران این است که این کاهش قدرت بازدارندگیآمریکا، ایران را به از سر گیری توسعه برنامه هسته ای خود به محض پایان زمان اجرایتوافق هسته ای امضا شده میان تهران و قدرت های بزرگ هسته ای تشویق کند. اویگدورلیبرمن وزیر جنگ این رژیم نیز اخیرا اذعان کرده بود که پذیرش حق کره شمالی و”کیم جونگ اون” رهبر “دیوانه” این کشور در زمینه توسعهتسلیحات هسته ای، تاثیر مستقیمی بر روی اسرائیل خواهد گذاشت.
بر اساس برآوردهای مرکز پژوهش های امنیت داخلی رژیمصهیونیستی، موفقیت کره شمالی در تکمیل برنامه هسته ای خود با وجود تهدیدات دونالدترامپ علیه این کشور، به معنای افزایش انگیزه تهران برای توسعه برنامه هسته ای خودخواهد بود. این مرکز طی پژوهشی که روز جمعه گذشته منتشر کرد، خاطر نشان ساخته استکه تجربه پروژه هسته ای کره شمالی نشانه شکست مذاکرات و دیپلماسی به عنوان گزینهای برای مقابله با اهداف هسته ای کشورهای قانون گریز است.
به گفته پرفسور “امیلی لانداو” تهیه کننده اینپژوهش و رئیس بخش نظارت بر تسلیحات هسته ای در مرکز پژوهش های امنیت داخلی رژیماشغالگر قدس، واشنگتن در 25 سال مذاکره و تلاش های دیپلماتیک هیچ دستاوردی نداشتهاست و تنها باعث فراهم شدن اوضاع برای توسعه برنامه هسته ای پیون یانگ شده است.امیلی در همین راستا، خواستار عبرت گرفتن از سیر برنامه هسته ای کره شمالی و دلنبستن به احتمال پایبندی تهران به تعهدات خود در توافق هسته ای با قدرت های بزرگشد و بر لزوم اتخاذ اقدامات عملی از همین الان برای خنثی سازی هر گونه سناریوی ضامنتکرار سرنوشت برنامه کره شمالی برای برنامه هسته ای ایران تاکید کرد. در همین حال،برخی طرف های صهیونیستی به واشنگتن هشدار داده اند که شکست آن در مقابله با کیمجونگ اون به معنای ضربه خوردن به جایگاه آمریکا در منطقه خاورمیانه خواهد بود.
از سوی دیگر، “إ یال زایسر” خاورشناس و استادمطالعات خاورمیانه در دانشگاه تل آویو اعلام کرد که موفقیت “کیم جونگاون” در به چالش کشیدن آمریکا، حامل این پیام برای مقامات ایران خواهد بود کههر کس بر مقابله با آمریکا پافشاری کند، در نهایت اهداف خود را محقق خواهد ساخت.وی در مقاله ای که در شماره یکشنبه گذشته روزنامه صهیونیستی “اسرائیلهیوم” منتشر شد، هشدار داد که “جنون” کیم جونگ اون کارآمدی خود راثابت کرد و تبدیل شدن این جنون به منبع الهام بخشی برای مقامات دیگر کشورها مسالهخطرناکی است.
آنچه باعث تقویت نگرانی های رژیم صهیونیستی از استفادهایران از تبعات شکست واشنگتن در بازداشتن پیونگ یانگ از توسعه برنامه هسته ای خودمی شود، برداشت های مبتنی بر این مساله است که تهران از توافق با کشورهای بزرگهسته ای و شکست داعش در گسترش نفوذ منطقه ای خود بهره برداری کرده است. در همینراستا، “نفتالی بنت” وزیر آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی و عضو کابینهامنیتی آن کمپین تبلیغاتی علیه آنچه که خود “توسعه طلبی ایران” می نامد،آغاز کرده و نسبت به خطر موفقیت تهران در برقراری ارتباط جغرافیایی میان مناطقنفوذ خود در عراق، سوریه و لبنان هشدار داده است. بنت در گفتگو با پایگاه خبریصهیونیستی واللا به زبان انگلیسی، از آمریکا و غرب خواست برای خارج کردن نیرهایایران و حزب الله از سوریه با هم متحد شوند.
اما در مقابل، برخی طرف ها در داخل رژیم صهیونیستی نسبت بهاین مساله هشدار داده اند که شیوه مدیریت ترامپ در ماجرای تهدید کره شمالی نتایجعکس به دنبال خواهد داشت. به گفته “شلومو شامیر” تحلیلگر مسائل آمریکادر روزنامه صهیونیستی معاریو، اظهارات و تهدیدات ترامپ علیه کره شمالی ثابت کردهاست که وی با نحوه مدیریت بحران های بین المللی آشنا نیست. شامیر در مقاله ای کهدر شماره روز یکشنبه معاریو منتشر شد، خاطر نشان کرد که تهدیدات ترامپ علیه پیونگیانگ هیچ تاثیری بر برداشت های کیم جونگ اون نداشته است و رئیس جمهور آمریکا خودشهم نمی داند که در برابر چالش طلبی های کره شمالی چه کاری باید بکند. وی در ادامهتصریح کرده است که ترامپ پس از درک عمق بحرانی که پس از تهدید کره شمالی در آنگرفتار شده است، با اتخاذ برخی تصمیمات در زمینه ارسال فرستادگان خود به منطقهخاورمیانه و تلاش برای از سر گیری مذاکرات میان اسرائیل و تشکیلات خودگردان، سعیدر منحرف کردن توجهات از بحرانی را دارد که خودش در آن گرفتار شده است. شامیر درپایان تاکید کرده است که هیچ کس در جهان عرب با تلاش های هیات آمریکایی به ریاستجارد کوشنر داماد و مشاور ترامپ همکاری نخواهد کرد و این ناشی از تاثیر توصیهارائه شده برای ارائه کیفرخواست علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به خاطرپرونده های فساد وی است. وی خاطر نشان کرده است که همگان می دانند که در حال حاضرامکان تحقق پیشرفت در روند مذاکرات سازش وجود ندارد.