ارتش صهیونیستی یک یگان ویژه را برای انجام جنگ روانی علیه فلسطینیان بنیان نهاد و اخیرا نیز ده ها نیروی جدید را به کارکنان فعال در این بخش اضافه کرده است که این امر به فرمانده این یگان اجازه می دهد تا جاهای خالی و نیاز خویش به افسران جدید را بر طرف کند. یگان ویژه جنگ روانی مکلف است تا با تبلیغات مختلف، به راه انداختن جنگ روانی و احیانا حرکات و اقدامات فریب دهنده، بر مواضع ملی فلسطینیان تاثیر بگذارد و آن را منحرف سازد.
فعالیت یگان ویژه جنگ روانی در ارتش صهیونیستی در جریان انتفاضه الاقصی شکلی متمرکز به خود گرفته بود ؛ ولی بعد از عقب نشینی ارتش عبری از نوار غزه، در نتیجه دشواری های موجود در مسیر تاثیرگذاری بر مواضع ساکنان فلسطینی نوار غزه و به طور کل راهکارهای ارتباط و تاثیر گذاری بر ایشان نوعی سرخوردگی در این نهاد ایجاد گردید ؛ به ویژه آنکه خروج نظامیان صهیونیست از نوار غزه باعث افزایش محبوبیت مقاومت شد، مقاومتی که هم در میدان جنگ و هم در عرصه روانی شکست را به اشغالگران قدس تحمیل کردند.
موشه یالون، رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش می گوید: در بیشتر اوقات نیازمند جهت دهی به خودآگاه فلسطینیان بودیم. باید فلسطینی ها را به سمت این باور سوق می دادیم که استفاده از خشونت علیه “اسرائیل” هرگز دستاوردی برای آنان به دنبال نخواهد داشت.
موشه یالون به منظور پیروزی در جنگی که برای جهت دهی به خودآگاه فلسطینیان ترتیب داده شده بود، یگان ویژه جنگ روانی را تبدیل به یک بخش یا دایره کرد و ریاست آن را به یکی از افسران قدیمی اطلاعات نظامی ارتش که از درجه سرتیپی برخوردار بود، سپرد.
ارتش عبری، نیروهای لازم برای فعالیت در بخش جنگ روانی را از میان شمار زیادی از افسران و سربازان صهیونیست انتخاب کرد که البته اولویت در این زمینه با آنهایی بود که بر زبان عربی تسلط داشتند. ضمنا بخش جنگ روانی به صورت مستقیم زیر نظر دایره عملیات ستاد مشترک ارتش فعالیت می کند ؛ ولی جهت دهی به فعالیت های این بخش توسط سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی موسوم به “امان” انجام می گیرد که مدیریت آن را عاموس یدلین در اختیار دارد.
یگان ویژه جنگ روانی ارتش عبری با انجام ماموریت های مختلف وظیفه دارد تا بر روحیات و افکار فلسطینیان تاثیر بگذارد و رابطه میان آنها با مقاومت را گل آلود کند که البته تحقق این هدف با استفاده از شیوه های ذیل انجام می گیرد:
1 ـ ترویج اسطوره ارتش شکست ناپذیر و پافشاری بر برتری تکنولوژیکی رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی
2 ـ استفاده از جنگ های پیشین به عنوان شاهدی بر شکست ناپذیر بودن ارتش عبری و همچنین ایجاد حس بی اعتمادی به خویشتن در وجود مردم فلسطین
3 ـ اخفای اخبار مناسب برای طرف مقابل و تلاش جهت منحرف ساختن افکار رقیب از توجه به تحرکات و ماموریت های ارتش
4 ـ تمرکز بر هدفی واحد در یک زمان واحد که البته این امر با توسل به حملات روانی متمرکز صورت می گیرد که از آن جمله می توان به ادعای بی فایده بودن اقدام مقاومت در به اسارت گرفتن شالیت و ابقای وی در اسارت یاد کرد.
5 ـ توجیه اقدامات نظامی صهیونیست ها با عناوین همچون تلاش برای صلح و مقابله با عناصر تروریست ؛ این امر باعث می شود تا انسان های ضعیف و ساده لوح به سمت همکاری با اشغالگران گام بردارند.
فعالیت های یگان ویژه جنگ روانی
بخش ویژه جنگ رسانه ای نقش مهمی را در فعالیت های رسانه ای ارتش عبری در نوار غزه داشت. یک منبع بلندپایه نظامی صهیونیست به روزنامه هاآرتص گفت: در جریان عملیات سرب گداخته، نیروی هوایی ارتش در حدود 250 هزار اطلاعیه را در آسمان نوار غزه پخش کرد. در این اطلاعیه ها که در خود توضیحات ارتش عبری درباره جنگ علیه به اصطلاح خشونت (مقاومت) را جای داده بودند، آمده بود که شهروندان بی گناه غزه ای باید تاوان اقدامات گروه های مقاومت را بپردازند. از دیگر فعالیت های یگان مذکور در برهه های مختلف می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
1 ـ صدور بیانیه هایی که صبغه تهدید آمیز داشت و توسط ارتش عبری امضا شده بود. در این بیانیه ها خطاب به شهروندان فلسطینی آمده بود که مقاومت بر خلاف منافع ملی فلسطینیان عمل می کند و فعالیت هایش در جهت افزایش رنج ها و محنت های آنان است.
2 ـ برخی عناصر وابسته به یگان مذکور با بعضی شهروندان فلسطینی ساکن غزه تماس می گرفتند تا ضمن صحبت کردن با آنها، به روحیات و مواضع شان پی ببرند و گهگاه به آنها پیشنهاد همکاری می دادند. برخی از عناصر این یگان شماره تلفن هایی را نیز در اختیار اشخاص جهت همکاری ارائه می کردند. برخی مواقع، ماموران یگان ویژه جنگ رسانه ای، لوح های فشرده صوتی را در داخل دستگاه می گذاردند به گونه ای که صدای آن از پشت گوشی پخش می شد. این لوح ها حاوی پیام هایی برای فلسطینیان بود که البته صبغه ای تهدید آمیز داشت و از افراد می خواست که اطلاعات لازم را در اختیار صهیونیست ها بگذارند و با سازمان های اطلاعاتی رژیم عبری همکاری کنند.
3 ـ مخدوش ساختن چهره رزمندگان مقاومت، شهدا و اسرای عزیز یعنی همان کاری که با شهید محمود مبحوح و اسیر مروان البرغوثی از رهبران برجسته فتح شد.
4 ـ تهدید فلسطینی ها به کشتار و بمباران منازل شان در صورت همکاری با مقاومت
یگان ویژه جنگ رسانه ای و روانی بر روی فرکانس رادیوهای فلسطینی حامی مقاومت می آید و به تبلیغ برای صهیونیسم می پردازد که البته این کار با همکاری یگان ویژه فعالیت های الکترونیک انجام می گیرد. عناصر وابسته به یگان جنگ رسانه ای و روانی برای مدتی وارد فرکانس ویژه رادیو “صدای الاقصی” وابسته به جنبش حماس، رادیو “صدای ملت” وابسته به جبهه خلق برای آزادی فلسطین و نیز رادیو “صدای قدس” وابسته به جنبش جهاد اسلامی شدند. ضمنا اعضای یگان فوق الذکر همین کار را در مورد شبکه های ماهواره ای الاقصی و قدس که از مقاومت حمایت می کند، انجام دادند و سپس شروع به پخش تبلیغات علیه مقاومت نمودند.
کارکنان بخش جنگ روانی ارتش عبری در ارتباط مستقیم با روزنامه نگاران صهیونیستی هستند که اخبار جهان عرب را پوشش می دهند. کارکنان مذکور به خبرنگاران و روزنامه نگاران اخبار ترجمه شده روزنامه های عربی را می دهند و خبرنگاران صهیونیست را برای انتشار آن اخبار که با تعلیق آنها همراه است، تحت فشار می گذارند.
یگان ویژه جنگ روانی و رسانه ای در ارتش عبری بر استفاده از شیوه ها و طرح های جدید جنگ روانی برای مقابله با طرف هایی که به اعتقاد رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن تلقی می شوند، تاکید دارد. از مهم ترین ماموریت های جدید این یگان، تعلیق زدن بر اخبار و اطلاعاتی است که در پایگاه های الکترونیکی عربی پخش می شود تا از این طریق اعتماد افراد به مقاومت دچار خلل شود و روحیه شکست در میان مخاطبان فلسطینی و عرب این پایگاه ها تشدید یابد. گزارش منابع مختلف خبری حکایت از آن دارد که برخی عناصر وابسته به یگان مذکور که تسلط کامل بر زبان عربی دارند، در بخش نظرات پایگاه های الکترونیکی مجلات و روزنامه ها حرف هایی را در رد و زیر سوال بردن مقاومت می نویسند که البته روش بسیار هوشمندانه ای در این زمینه دارند که از جمله آنها می توان به دفاع از مقالات نوشته شده علیه مقاومت و حمله به مقالات نگارش شده در حمایت از مقامت اشاره کرد.
از جمله داستان های ساختگی که یگان ویژه جنگ رسانه ای برای تخریب چهره مقاومت و بی اعتماد کردن مردم فلسطین نسبت به رزمندگان، اسرا و شهدای فلسطینی پرداخته اند، می شود به موارد ذیل اشاره داشت:
1 ـ در روزهایی که اسرای فلسطینی اعتصاب غذای سراسری کرده بودند، دوربین ها تصاویری را از داخل زندان مروان برغوثی گرفتند که نشان می داد وی مشغول خوردن غذا می باشد.
2 ـ روزنامه یدیعوت آهارانوت به نقل از منابع نزدیک به گروه تحقیقاتی پلیس امارات متحده عربی درباره ترور محمود مبحوح اعلام کرد که یک دختر جوان خارجی نیز در تیم ویژه ترور حضور داشته است که همچون دیگر اعضای تیم با گذرنامه اروپایی وارد امارات شده است و تا کنون گروه تحقیق به طور مشخص نمی داند که وظیفه و ماموریت این دختر جوان در تیم مذکور چه بوده است ؛ ولی این اعتقاد وجود دارد که جوخه های ترور از وی برای فریب دادن مبحوح استفاده کرده اند تا با شنیدن صدای وی در اتاق خود را باز کند.