“اسراییل” به خاطر تصمیم اخیر “ایهود اولمرت” نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر کناره گیریش از منصب نخست وزیری دچار یک بحران سیاسی سهمگین شده است. این بحران مولود شکست ارتش عبری در جریان جنگ 33 روزه است. رژیم صهیونیستی با توطئه و حمایت آمریکا به خاک لبنان تجاوز کرد. در جریان این جنگ ارتش به اصطلاح شکست ناپذیر اسراییل قدرت بازدارندگی خود را از دست داد که همین امر یکی از علل عمده بروز این بحران قلمداد می شود. نیروهای مقاومت حزب الله لبنان شکست سختی را بر پیکره این ارتش افسانه ای وارد کردند و اکنون اولمرت تاوان این شکست را پرداخت می کند.
این جنگ به برکناری ژنرال شیمون پرتز وزیر جنگ رژیم اشغالگر قدس و دان حآلوتص رئیس ستاد مشترک ارتش عبری و دیگر مقامات نظامی و سیاسی این رژیم انجامید. این اقدام پس از انتشار گزارش کمیته وینوگراد صورت گرفت که بر شکست نظامی و سیاسی اسراییل مهر تائید می زند. این جنگ همچنین به برکناری تعدادی از سران سیاسی رژیم صهیونیستی نیز انجامید؛ سرانی که به خاطر ناپختگی سیاسی و طراحی و برنامه ریزی نابخردانه نظامی و بدون در نظر گرفتن توان رزمی و نظامی حزب الله و بالندگی اقتدار و قدرت این حزب دستور حمله به لبنان را صادر کردند.
اما پس از آن بر ملاء شدن رسوایی مالی اولمرت که جنجال عظیمی را به پا کرد عرصه برای حضور اولمرت در صحنه سیاسی تنگ شد و او مجبور شد که تصمیم به برکناری از منصبش بگیرد. تمامی طرح های اولمرت در زمینه پیشبرد مذاکرات بیهوده اش با سران تشکیلات خودگردان فلسطین و سوریه به شکست انجامید.
رسوایی های کنونی که دامنگیر دستگاه های حاکمه رژیم صهیونیستی شده است نشان می دهد که نزاع احزاب صهیونیستی بر سر قدرت تنها میان دو رقیب سیاسی کهنه کار و سنتی یعنی حزب لیکود به رهبری نتانیاهو و کادیما به رهبری اولمرت نیست و میان دو شریک وی در کابینه ائتلافی اش یعنی حزب کار به رهبری ایهود باراک و حزب کادیما نمی باشد، بلکه میان رهبران حزب کادیما است که طرفین این کشمکش را زیپی لیونی وزیر امور خارجه کابینه اولمرت و ژنزال موفاز و خود اولمرت تشکیل می دهند.
نظرسنجی های صهیونیستی حکایت از پیشتازی نتانیاهو دارد. از سوی دیگر، روزنامه “روسکایا جازیتا” نوشت که اگر لیونی رهبری کادیما را به دست بگیرد از لیکود جلو خواهد زد، اما به نظر می رسد که اولمرت دوست دارد که موفاز رهبری این حزب را به عهده بگیرد و اوج گیری محبوبیت لیونی خشم و کینه اولمرت را برانگیخته است؛ به گونه ای که اولمرت لیونی را دروغ گو و مکار می خواند.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که روزنامه صهیونیستی “گلوبوس” اولمرت را مردی فرصت طلب و فاسد معرفی کرده است. این روزنامه نوشته است که اولمرت نیک می داند که چگونه کار خودش را انجام دهد و به جای مبارزه با جرم و جنایت بر آنها سرپوش می گذارد و همین امر او را به توانمندترین چهره سیاسی مبدل کرده است.
به نظر می رسد که این ناکامی های سیاسی و نظامی و رسوایی های مالی در ادامه ناکامی های سران قبلی رژیم صهیونیستی صورت می گیرد که در نهایت به برکناری همه آنها از صحنه سیاست انجامید و شارون و کتساف اولین و آخرین آنان نمی باشند.