چهارشنبه 30/آوریل/2025

تضمینی برای آینده ملت یهود وجود ندارد

دوشنبه 9-جولای-2007

دستور کاری که در اختیار شرکت کنندگان در کنفرانس “مرکز برنامه ریزی سیاست های ملت یهود” که هفته آتی در قدس برگزار می شود، قرار گرفته ؛ در برگیرنده این پیش بینی است که تضمینی برای آینده ملت یهود وجود ندارد.

کنفرانس مذکور در طی سه روز فعالیت خود تلاش خواهد کرد تا توصیه هایی را در مورد اینکه رهبران یهودی در رژیم صهیونیستی و جهان چه سیاست هایی را باید اتخاذ کنند، ارائه نماید که البته این سیاست ها در چهار حوزه اقلیت های یهودی، رهبران یهودی، ژئوپولتیک و مسئله هویت و بافت جمعیتی خواهد بود.

مسئله رهبران یهودی در اسرائیل و جهان، جایگاه ویژه ای در این کنفرانس خواهد داشت. بر اساس گزارش هایی که در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته است، امروز ملت یهود با مشکل فقدان رهبری برجسته رو به رو است و این یک معضل بزرگ به شمار می رود و تا کنون تحولات موجود، نشانه ای مثبت از حل آن نداشته است.

از میان صد و بیست نفری که برای شرکت در کنفرانس مرکز برنامه ریزی سیاست های ملت یهود به قدس می آیند، شاید بتوان وزیر امور خارجه، وزیر جنگ، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل، روسای سازمان های یهودی، ایپاک و کمیته یهودی ـ آمریکایی و همچنین شماری از بازرگانان برجسته یهودی را در میان آنها یافت.

در میان چهره های آکادمیکی که در این کنفرانس حضور می یابند، می توان به شاموئل تریگنو از پاریس، ایتمار رابینوویتس از تل آویو و یهودا راین هرتس از دانشگاه ماساچوست اشاره کرد. ضمنا در این کنفرانس ایهود اولمرت، بنیامین نتانیاهو و شیمون پرز سخنرانی خواهند کرد.

پیش بینی می شود که دیدگاه ها در خصوص راهکارهای مناسب برای مسائل چهارگانه فوق متفاوت باشد. دنیس راس، فرستاده اسبق آمریکا به خاورمیانه که ریاست مرکز برنامه ریزی سیاست های ملت یهود را به عهده دارد، می گوید: “امیدوارم که به راهکارهایی ملموس دست یابیم.”

استیف هافمن، رئیس اتحادیه اقلیت های یهودی ایالات متحده در مورد ارائه راهکارهای ملموس تردید دارد و معتقد است که بزرگ ترین دستاورد کنفرانس گرد هم آوردن تمامی رهبران اقلیت های یهودی در یک جا است.

یکی دیگر از گزارش هایی که در اختیار دعوت شدگان به کنفرانس قرار گرفته، گزارشی است با عنوان “چهره ملت یهودی تغییر می کند”

در گزارش فوق آمده است شمار اقلیت های یهودی جوانی که میل به ازدواج با غیر یهودیان را دارند، به شدت رو به افزایش است ؛ همچنانکه میزان زاد و ولد در میان اقلیت های یهودی بسیار کاهش یافته است و تعدادشان هر روز کمتر می شود.

از دیگر مسائلی که قرار است در کنفرانس مرکز برنامه ریزی سیاست های ملت یهود مورد بررسی قرار گیرد، مشکلات یهودیان آمریکا است. سوالی که در مورد آنها مطرح می شود، مربوط به چگونگی ادغام افرادی دارای ریشه های مختلط (یهودی + غیر یهودی) در جامعه یهودیان است.

مسئله رابطه رژیم صهیونیستی با یهودیان خارج از اسرائیل کانون بحث ها در کنفرانس یادشده خواهد بود. دنیس راس می گوید: “نمی توان برای ملت یهود، آینده ای جدا از دولت عبری متصور شد.”

هافمن در خصوص رابطه رژیم صهیونیستی با یهودیان خارج از اسرائیل اظهار می دارد: “نمی توانم اسرائیل را به عنوان یک مرکز و محور برای ملت یهود تلقی کنم. معتقدم که دو مرکز برای یهودیان وجود دارد که یکی اسرائیل و دیگر ایالات متحده آمریکا است و هر کدام نیز مشکلات و معضلات مخصوص به خود را دارند.”

قضیه محوری دیگری که قرار است در کنفرانس مرکز برنامه ریزی ملت یهود مطرح شود، آن است که آیا شرکت کنندگان می دانند نسل جوانی که باید تضمین بخش موجودیت ملت یهود باشد، کدامین مسیر را برای خود انتخاب کرده است؟ آیا رهبران یهودی که در کنفرانس جمع شده اند، می توانند نیازهای جوانان یهودی را به دقت مشخص کنند؟ بار یوسف ـ مدیر کل مرکز یادشده ـ وعده داده است که از تمامی تلاش خود برای آنکه نماینده طیف جوان باشد، استفاده خواهد کرد.

بی تردید در میان جوانان یهودی در آمریکا کسانی هستند که نمایندگی بار یوسف را نمی پذیرند. بار یوسف اعتراف می کند که ملت یهود تا به امروز بدون هیچ برنامه ای زندگی و حیات خود را ادامه داده است و می گوید که اگر یهودیان با برنامه ریزی پیش می رفتند، وضعیت بهترین داشتند.

 

شمار یهودیان در نقاط مختلف جهان و پیش بینی رشد آنها در سال های آتی

 

 

1970

2007

2020

رژیم صهیونیستی

2582000

5392000

6228000

ایالات متحده

5400000

5392000

5200000

اروپا

11331000

1155000

1030000

آلمان

30000

120000

108000

شوروی سابق

2151000

357000

173000

آفریقا

195000

77000

60000

   

منبع: روزنامه عبری زبان هاآرتص

لینک کوتاه:

کپی شد