جنبش مقاومت اسلامی حماس همزمان با شعله ور شدن انتفاضه مقدس “سنگ” تاسیس و موفق شد تا این انتفاضه را به مقاومتی مسلحانه و سازمان یافته علیه اشغالگران صهیونیست تبدیل کند. مقاومت تهدیدی استراتژیک برای رژیم صهیونیستی به شمار می آید و به همین خاطر برای سرکوب آن بی وقفه تلاش کرده است تا معادله داخلی فلسطین را تغییر دهد. در مقابل، حماس پرچم تغییر و اصلاح را برای حمایت از مقاومت برافراشت و بدین ترتیب فلسطین شاهد تغییراتی بسیار مهم و اساسی در تمامی سطوح و عرصه ها شد.
ملت فلسطین در راه طولانی جهاد و برای حمایت مساله عادلانه خود دست به ایثارگری ها و جانفشانی های بزرگی زد و انواع محنت ها را برای آزادی میهن و استیفای حقوقش تحمل کرد تا این که انتفاضه نخست علیه اشغالگران شکل گرفت و سپس جنبش حماس تاسیس شد و از نوجوانان و جوانان انتفاضه، مبارزان و مجاهدان بسیاری را تربیت کرد و همین ها بعدها به قهرمانان و فرماندهان و مردان بزرگ انتفاضه تبدیل شدند و شالوده اشغالگران را زیر و رو کردند و پایه های آنان را در هم شکستند و همین مساله باعث شد تا پروژه صهیونیسم سیر قهقرایی را طی کند.
شاخه های نظامی مقاومت و در راس همه گردان های شهید عز الدین قسام در طول مسیر جهادی خود دستاوردهای زیادی کسب کردند و موفق شدند رژیم صهیونیستی را در غزه شکست دهند و از این منطقه بیرون برانند و بدین ترتیب روحیات نظامیان صهیونیست تضعیف شد و افسانه ارتش شکست ناپذیر مقاومت در هم شکست. رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت با همکاری جامعه بین المللی، تشکیلات خودگردان را با معیارهای صهیونیستی روی کار آوردند تا از این طریق انتفاضه فلسطین و مقاومت را نابود کند.
ملت فلسطین از رهگذر رویارویی با گروهک فساد و مزدور ـ که تمامی جانفشانی ها و حقوق ملت فلسطین را زیر پا گذاشته ـ و نیز از طریق انتخاب کسانی که جهاد را راهبری و نماینده آن در جامعه بین المللی است و برای تحقق آرمان های آن تلاش می کند، اهمیت حمایت از مقاومت و دستاوردهای آن را دریافتند و این جا بود که ملت لیست تغییر و اصلاح را انتخاب کرد و به حماس چشم امید بستند و تحقق آرمان هایش را از این جنبش خواست و بالاخره گزینه تغییر را برای ادامه جهاد و مقاومت برگزید.
این تغییر باعث تحرک شدید سیاسی در کل مناطق فلسطینی شد و در سایه آن آمریکا تنها به نفع رژیم صهیونیستی و ادامه نفوذ این رژیم و جلب حمایت های دستگاه های سیاسی عربی از اشغالگران فعالیت کرد. در یک کلام، این تغییر بر سیاست های آمریکا و همپیمانانش و نیز رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان تاثیری زیاد گذاشت.
فلسطین اخیرا شاهد یک تغییر اساسی بود و آن این که تشکیلاتی که جامعه بین المللی آن را تاسیس کرده بود و ماموریتش تنها در اداره امور حیاتی فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه و حمایت از رژیم صهیونیستی و ممانعت از هر گونه حمله بر ضد آن خلاصه می شد، به یک دولتی قانونی و مجاهد که ملت فلسطین آن را انتخاب و به آن رای داد تبدیل شد تا در برابر جنایت های این رژیم از این ملت دفاع کند و در برابر گروه های فاسد که سرنشت ملت را به بازیچه گرفته اند، بایستد.
فلسطین در این مرحله همچنین شاهد یک تغییر راهبردی دیگر بود و آن این که تشکیلاتی که شارون دوست داشت همواره با خواسته های رژیم صهیونیستی همسو باشد و به نیازهای امنیتی آن پاسخ بگوید و بر جنایت هایش علیه ملت فلسطین سرپوش گذارد و مقاومت را تحقیر کند، به دولتی که از مقاومت حمایت و آن را تمجید می کند و برای توسعه آن همه ابزارها را آماده می سازد، تبدیل شد.
در سطح حقوق فلسطین باید گفت که گروه “اسلو” مسائل آوارگان و قدس را قابل سازش و گفت و گو می دانند، اما دولت قانونی حماس با هر گونه چشم پوشی از حق بازگشت آوارگان، چشم پوشی از یک وجب خاک فلسطین به ویژه قدس به شدت مخالفت می کند.
جامعه بین الملل امروزه مصرانه از حماس می خواهد که مشروعیت رژیم غاصب صهیونیستی را به رسمیت بشناسد و از بخش های اشغال شده آن در سال 1948م. صرف نظر کند و این در حالی است که سازمان آزادی بخش فلسطین بدون هیچ گونه امتیازی موجودیت این رژیم را به رسمیت شناخته و از اغلب اراضی فلسطین چشم پوشی کرده است!!
حماس در عرصه فرهنگ و موضع گیری در قبال مساله فلسطین تغییری ریشه ای ایجاد کرده است؛ امروزه فرهنگ سازش و تسلیم شدن در برابر فشارها و خواسته های دشمنان به فرهنگ جهاد و مقاومت آن هم بر مبنای حقیقت و مشروعیت و پایداری و ثبات در جنگ اراده ها، تبدیل شده است.
علاوه بر این، در عرصه وحدت و یکپارچگی برای رویارویی با چالش های موجود نیز تغییری اساسی رخ داده است؛ پس از آن که گروه “اسلو” ملت فلسطین را تنها آن دسته از فلسطینیان مقیم کرانه باختری و نوار غزه معرفی کرد و بدین ترتیب حق و حقوق آوارگان را نادیده گرفت و آنان را به حاشیه راند اما امروز هم و غم همه فلسطینیان یک چیز است و آن مقابله با یهودی سازی و شهرک های صهیونیستی و کوچاندن اجباری فرزندان فلسطین و بازگشت آوارگان به خانه و کاشانه است.
در عرصه دولت های عربی، حماس ماهیت رژیم های مزدور عربی را بر همگان فاش ساخت و مشخص شد که این دولت ها مانع از کمک ملت های خود به ملت فلسطین می شوند و در محاصره ظالمانه علیه نوار غزه دست دارند. حماس توانست امت اسلام را نسبت به موضع گیری خطرناک این دولت ها که با رژیم صهیونیستی و آمریکا همدست هستند آگاه سازد.
جنبش حماس همچنین توانست چهره حقیقی و ماهیت پلید و ادعاهای پوچ آمریکا در زمنیه حمایت از حقوق بشر و پیشرفت و توسعه را برای امت اسلام آشکار کند و همین امر امروزه باعث شده است تا آمریکا در جنگ افکار شکست بخورد و نتواند توطئه خود در تشکیل یک خاورمیانه بزرگ را اجرا کند.
حماس در سطح جهان به سمبلی برای مقابله با هیمنه مطلق آمریکا بر جهان تبدیل شده است. یکی از مهمترین تغییراتی که در عرصه فلسطین پس از راهیابی حماس به قدرت اتفاق افتاد این بود که این جنبش در برابر همه تلاش ها برای سرکوب و نابودی آن همچون کوهی استوار ایستادگی کرد. امروزه همه تلاش های آمریکا و همدستانش و رژیم صهیونیستی برای تغییر معادله داخلی فلسطین و اجرای توطئه های رژیم صهیونیستی و آمریکایی شکست خورده است.
دشمنان خواستار تغییری هستند که به نفع توطئه های پلید آنان باشد اما حماس خواهان تغییری است که پایداری ملت ما را تقویت و از فرهنگ مقاومت حمایت کند و به مساله فلسطین جایگاهی را عطا کند که شایستگی اش را دارد. حماس در بیستمین سالگرد تاسیسش پیروزی ها و موفقیت های جدیدی را به ثبت رسانده است و به لطف خداوند تلاش و توطئه همه فتنه انگیزان و انسان های مزدور متحمل شکست مذبوحانه ای گشت.