چهارشنبه 30/آوریل/2025

دلایل مخالفت رژیم صهیونیستی با مشارکت حماس در انتخابات

دوشنبه 19-اکتبر-2020

اسرائیلی ها همچنان به جوسازی علیه آشتی ملی فلسطین ادامه می دهند، به بهانه اینکه این مساله خطری برای آنان خواهد بود، بنابراین بیش از پیش به دنبال ادامه دودستگی و اختلافات داخلی فلسطینیان هستند، اما مساله جدیدی که در رابطه با موضع صهیونیست ها در این باره شاهد هستیم، هشدارهای اخیر در رابطه با ممانعت از مشارکت حماس در انتخاباتی است که اکنون در عرصه فلسطین از آن سخن گفته می شود.

صرف نظر از موضع نویسنده مقاله در مورد انتخابات، میزان جدیت آن و ترس و نگرانی نسبت به تکرار اتفاقات قبلی که فلسطینیان شاهد آن بودند، باید گفت که ما با شرایطی مواجه هستیم که رژیم صهیونیستی به هر شیوه ای تلاش می کند تا خواسته ها و برنامه های سیاسی خود را به فلسطینیان دیکته کند، به گمان اینکه مشارکت حماس در انتخابات مغایر با معاهده اسلو است، زیرا حماس از نظر اسرائیلی ها نباید مشروعیت پیدا کند و همین می طلبد که اگر لازم باشد، ابزارها و راهکارهای مناسب در عرصه فلسطین برای ممانعت از برگزاری انتخابات بکار گرفته شود.

اسرائیلی ها پیروزی حماس در انتخابات سال 2006 را به یاد دارند، آن ها جدای از اینکه محبوبیت مردمی حماس را در این پیروزی دخیل می دانند، ضعف و ناتوانی جنبش فتح و اختلافات داخلی آن و اشتباه دولت آریل شارون که اجازه مشارکت حماس در انتخابات را داد و تسلیم فشارهای دولت آمریکا شد، را نیز در این مساله سهیم می دانند و اینگونه پس از گذشت یک سال و نیم، حماس به قدرت اول و آخر در نوار غزه تبدیل شد.

اسرائیلی ها در توجیه دخالت در موضوع انتخابات که یک مساله کاملا فلسطینی است، ادعا می کنند که حماس از پیروزی خود در انتخابات سال 2006 برای ایجاد یک پایگاه نظامی قدرتمند، ساخت موشک و توسعه سلاح های خود استفاده کرده و این امنیت “اسرائیل” را به خطر می اندازد.

این بار اسرائیلی ها در توجیه مداخله خود در انتخابات فلسطین و تلاش برای ممانعت از مشارکت حماس در آن، ترس از تقویت نفوذ قطر، ایران و ترکیه در منطقه و افزایش تاثیرگذاری حماس بر کرانه باختری را بهانه قرار داده اند و این همزمان شده با چرخش سیاسی تشکیلات خودگردان به سمت این کشورها پس از امضای توافق عادی سازی روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی و پشت کردن مصر و عربستان سعودی به فلسطینیان.

محافل صهیونیستی در برآوردهای خود مدعی هستند که حماس مشارکت در انتخابات را مرحله ای انتقالی برای سیطره بر کرانه باختری می داند و از همین رو، “اسرائیل” باید مداخله کرده و به تشکیلات خودگردان اعلام کند که نباید اجازه مشارکت حماس در انتخابات داده شود.

رژیم صهیونیستی در توجیه مخالفت خود با مشارکت حماس در انتخابات می گوید که حماس به عنوان جنبشی که به جهاد و جنگ مقدس و مبارزه مسلحانه دعوت می کند و خواستار نابودی “اسرائیل” و تشکیل کشور فلسطین از رود اردن تا دریای مدیترانه است، نباید اجازه مشارکت در انتخابات را داشته باشد.

علاوه بر این، رژیم صهیونیستی پا را از این هم فراتر گذاشته و از طریق تریبون های رسانه ای خود اعلام کرده که اینقدر قدرت دارد که مانع از برگزاری انتخابات در کرانه باختری و قدس شرقی شود، زیرا اوضاع امنیتی این مناطق را تحت کنترل دارد و می تواند نامزدهای احتمالی را بازداشت کند و مانع از برگزاری انتخابات و دایر کردن مراکز رای گیری و مشارکت 300 هزار نفر از ساکنان قدس در آن شود.

اسرائیلی ها در ادامه توجیهات غیرقابل قبول خود برای جلوگیری از مشارکت حماس در انتخابات آینده، می گویند که هرگونه مخالفت با برگزاری انتخابات در فلسطین باید قبل از تغییرات احتمالی در کاخ سفید انجام شود، زیرا در صورت شکست ترامپ در انتخابات، مخالفت با انتخابات فلسطین به مراتب پیچیده تر خواهد شد.

لینک کوتاه:

کپی شد