پنج شنبه 01/می/2025

رواج دین گریزی در میان جوانان اسراییل

چهارشنبه 17-سپتامبر-2008

  یک تحقیق جدید در اسراییل نشان می دهد، بیست و پنج در صد از جوانان متدین یهودی ساکن این رژیم از دین برگشته و بی دین شده اند و تمامی شیوه های زندگی دینداری را رها کرده اند.

نتایج این تحقیق در پایان هفته گذشته در یک کنفرانس در قدس اشغالی با شرکت خاخام های بزرگ و مربیان یهودی مورد بررسی قرار گرفت تا راهی برای پایان دادن و یا محدود کردن و ممانعت از گسترش آن بیابند. این تحقیقات نشان می دهد که پدیده دین گریزی تنها محدود به خانواده های متدین ساکن شهرها و محله های مختلف که دارای سکان متدین و بی دین هستند نمی باشد بلکه این پدیده ، پدیده رایج جوامعی شده است که تمامی ساکنان آن متدین هستند.

بر اساس این تحقیق نشانه های این تحول عدم استفاده از کلاه های تزیین شده مخصوصی است که از ویژگی های جریان دینداری می باشد . این افراد همچنین خانواده خود را ترک می کنند و در مناطق لائیک نشین ساکن می شوند و به قداست روز شنبه اعتقادی ندارند و غذاهایی را می خورند که مطابق تعلیمات دین یهود مجاز به خوردن آن نیستند.

طرد فرزندان

این تحقیق همچنین نشان می دهد که بعضی از مسئولان امور متدینین فرزندان لائیک خود را از خانواده های خود طرد کرده اند تا مبادا افکار و اندیشه و رفتار آنان بر سایر فرزندان تاثیر بگذارد . در این تحقیق آمده است که پدری دخترش را که مرتد شده بود از خانه بیرون کرد تا دیگر فرزندانش تحت تاثیر وی قرار نگیرند. پورفسور شراقا فیرمان که خود زن متدینی است از دو تن از پسران از دین برگشته خود خواسته است که دیگر با وی دیدار و ملاقات نکنند.

بدنام کردن لائیک ها

از جمله مواردی که خاخام ها و مربیان یهودی در مورد آن به توافق رسیده اند، ارائه فیلم ها و نمایش نامه هایی برای رسوایی و بدنامی لائیک هاست تا جوانان متدین از این طبقه دوری کنند . در سالن همین همایش نمایشی به اجرا درآمد که تصویری از مرتدین را در قالب انسان های معتاد و ولگرد به نمایش می گذاشت و در عوض از دینداران یهودی چهره ای موجه و مورد قبول ارائه می کرد.

نتایج تغییرات اجتماعی و اقتصادی

شرکت کنندگان در این کنفرانس همگی در این مورد که دین گریزی و گرایش به سوی بی دینی ریشه در تغییرات اجتماعی و اقتصادی جامعه اسراییل دارد، با هم اتفاق نظر داشتند . آنان بر این باورند که آزادی عمل جوانان متدین مورد انتخاب محل سکونت نیز در این زمنیه تاثیر فراوانی داشته است .

شرکت کنندگان در این کنفرانس بر این نکته نیز تاکید کردند که ویژگی ها و تلاش های فرهنگی و ارزشی جامعه نتوانسته است در مقابل جهانی شدن و اینترنت از خود استقامت و پایداری نشان دهد به گونه ای که این عوامل نتوانسته اند خواسته های جوانان را برآورده سازند.

لازم به یاد آوری است که پیروان جریان دینی تنها ده درصد از ساکنان یهودی اسراییل را تشکیل می دهند و جریان دینی ارتدوکسی نیز هفده درصد آنان را در بر می گیرد ولی با این حال جریان دینی صهیونیست ها در مورد جذب نیرو برای ارتش و به عهده گرفتن فرماندهی این ارگان نقش اساسی را بازی می کند و از اهمیت ویژه ای برخورد دار است .

لینک کوتاه:

کپی شد