جمعه 02/می/2025

رژیم صهیونیستی چگونه تسلیم شروط مقاومت شد؟

سه‌شنبه 27-اکتبر-2020

دولت رژیم صهیونیستی بارها از زبان بنیامین نتانیاهو و وزرای دفاع خود اعلام کرده تا زمانی که راه حلی اساسی و ریشه‌ای برای مساله نظامیان اسیر و مفقود اسرائیلی در غزه پیدا نشود، در مسیر دست‌یابی به یک توافق آرام‌سازی جدی با غزه از جمله اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ در این باریکه قدم نخواهد گذاشت. این در حالی است که مقاومت همواره با پیوند زدن این دو موضوع (آرام‌سازی اوضاع و بازگرداندن نظامیان اسیر اسرائیلی) قاطعانه مخالفت کرده است و اکنون این رژیم آنگونه که روزنامه عبری زبان معاریو جمعه گذشته (23 اکتبر) به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی بیان کرد، مجبور شده تا از سیاست‌های همیشگی خود عقب نشسته و در برابر مهم ترین شروط مقاومت تسلیم شود.

عقب نشینی رژیم صهیونیستی در موضوع مرتبط ساختن مسیر آرام سازی اوضاع با پرونده نظامیان اسیر و مفقود اسرائیلی یک پیروزی تاکتیکی و معنوی مهم برای مقاومت به شمار می رود که همواره بر موضع ملی خود ثابت مانده و تلاش می کند تا در رابطه با مساله آزادی اسرای فلسطینی به هیچ وجه به دشمن صهیونیستی که می خواهد از اوضاع انسانی ناگوار مردم غزه برای کم رنگ کردن دستاورد مقاومت در موضوع پرونده مبادله اسرا بهره ببرد، باج ندهد.

کاملا واضح است که سیاست رژیم صهیونیستی مبتنی بر بزرگ نمایی دستاوردهای خود و تبدیل آن به پیروزی های سیاسی، معنوی و راهبردی است و در مقابل شکست های خود را کوچک می انگارد. این همان چیزی است که روز گذشته پس از کشف تونل مقاومت در خان یونس و امروز پس از اعلام یک مسئول ارشد اسرائیلی در گفتگو با معاریو در مورد تغییر سیاست های “اسرائیل” در قبال پرونده آرام سازی اوضاع و مبادله اسرا شاهد بودیم. فلسطینیان باید این مساله را به دقت مورد ملاحظه قرار دهند و در تلاش برای برملا کردن حقایق باشند و با این استراتژی رسانه ای صهیونیستی که در چارچوب جنگ روانی هدفمند انجام می گیرد، مقابله کنند.

در مقابل، اظهارات این منبع اسرائیلی در گفتگو با معاریو که مدعی پیشرفت در مساله آرام سازی اوضاع با غزه شده بود، در این شرایطِ زمانی صرفا با هدف مانع تراشی بر سر راه گفتگوهای ملی فلسطینیان برای تحقق آشتی و وحدت ملی و تلاش برای ایجاد تردید و اختلاف بین گروه های فلسطینی انجام می گیرد، زیرا او گفته بود: ما و غزه به دور از تشکیلات خودگردان در رام الله در حال مذاکره و رسیدن به تفاهم هستیم. البته اینگونه سیاست های رژیم اشغالگر بر رهبران آگاه ملت فلسطین پوشیده نیست و آنگونه که پیداست، آن ها بر تحقق آشتی ملی برای مقابله با چالش ها و تهدیدات اساسی پیش روی مساله فلسطین و در راس آن ها عادی سازی روابط برخی کشورها با این رژیم و توطئه ها علیه مساله فلسطین از جمله طرح ترامپ موسوم به معامله قرن، طرح الحاق کرانه باختری و غیره مصمم هستند.

در پایان باید به این مساله اشاره کرد که عقب نشینی رژیم صهیونیستی از مرتبط ساختن دو پرونده مذکور به یکدیگر به این معنا هم می تواند باشد که پرونده مبادله اسرا با سختی ها و پیچیدگی های فراوانی مواجه است، زیرا دولت رژیم صهیونیستی نمی خواهد که عملیات آرام سازی اوضاع در غزه مرهون فشارهای خانواده های نظامیان اسیر اسرائیلی و حامیان آنان باشد، چونکه این مساله می تواند تهدیدی جدی برای امنیت قومی این رژیم باشد، اما در مورد نظامیان اسیر اسرائیلی می توان فعلا منتظر ماند. در مقابل ملت فلسطین به قدرت مقاومت برای بکارگیری روش ها و ابزارهای مختلف جهت واداشتن دشمن صهیونیستی برای کنار گذاشتن تعلل و گرفتن فرصت بیشتر از آن از طریق تحقق دومین قرارداد مبادله اسرا در آینده نزدیک، اطمینان کامل دارد.

لینک کوتاه:

کپی شد