پنج شنبه 01/می/2025

رژیم صهیونیستی: کشتار هر چه بیشتر دشمنان تنها ابزار بازدارندگی است

دوشنبه 9-جولای-2007

به دنبال جنگ اخیر لبنان، کتاب ها و پژوهش های زیادی در داخل اسرائیل در خصوص استراتژی که رژیم صهیونیستی باید در مقابله با چالش های آتی از آن استفاده کند و همچنین جلوگیری از آنچه در طول جنگ لبنان پیش آمد و به عنوان شکست آشکار دو نهاد سیاسی و امنیتی در تل آویو بود، منتشر شده است.

یکی از مهم ترین پژوهش های مذکور، مربوط به پرفسور یحزقیل درور است که یکی از متفکران استراتژیک رژیم صهیونیستی به شمار می رود. پژوهش وی با عنوان “یک استراتژی سیاسی امنیتی سودمند برای اسرائیل” توسط مرکز مطالعات استراتژیک “سادات ـ بگین” منتشر شده است.

درور در پژوهش خود مجموعه ای از چالش های فرا روی اسرائیل در آینده را بر شمرده و یک استراتژی مشخص را نیز برای رویارویی با این چالش ها ارائه نموده است.  
 
 

این پژوهش به برخی خطرات و تهدیداتی اشاره دارد که در آینده ای نزدیک اسرائیل با آن رو به رو خواهد شد و از جمله آنها می توان از موارد ذیل نام برد:

1ـ افرادی که وابسته به جریان های اصولگرای اسلامی هستند ؛

اشخاص مذکور آماده اند تا خود را در راه اهداف شان فدا کنند و از فناوری های جدید نیز در پیشرفته سازی اسلحه های خود استفاده و بر ضد اسرائیل فعالیت می کنند.

2ـ برخورداری دشمنان اسرائیل از توان هسته ای ؛

اگر ایران به توان هسته ای دست یابد، دیگر کشورهای عربی نیز در منطقه تشویق می شوند که دست به این کار بزنند. باید یک نظام نظارتی خاص در این مورد شکل گیرد تا از افزایش توان هسته ای کشورهای جلوگیری شود. ضمنا باید افکار عمومی را از توجه به فعالیت های هسته ای اسرائیل بازداشت.

3ـ افزایش قدرت اصولگرایی در مقابله با جهانی سازی ؛

این امکان وجود دارد که چالش تمدن ها به مرحله ای پیشرفته برسد و بر آینده نظام های همپیمان غرب در منطقه تاثیر بگذارد. ضمنا امکان دارد اصولگرایان، قدرت و حکومت را در برخی کشورها به دست گیرند که این مسئله به تکمیل شبکه جهانی جهاد کمک می کند.

4ـ امکان بروز تغییر در نظام جهانی به گونه ای که چین به دومین قدرت بزرگ جهان مبدل شد که با ایالات متحده بر سر رهبری جهان رقابت کند. همچنین این امکان وجود دارد که کشورهای اسلامی نقشی بارز در نظام جهانی پیدا کنند.

5ـ پیامدهای خطرناک بحث هایی که در مورد نقش ایالات متحده در جهان مطرح می شود ؛

این امکان وجود دارد که در نگرش آمریکا در خصوص ایفای نقش در امور جهان، به ویژه خاورمیانه تغییر به وجود بیاید که در این صورت ضرر کننده اصلی اسرائیل است. ضمنا این هراس وجود دارد که تغییر نگرش آمریکا باعث تغییر در کارکرد سازمان ها و اقلیت های یهودی این کشور شود.

6ـ تبدیل مسئله عراق به یک بحران ملی روانی در نظر شهروندان آمریکایی، بحرانی که آنها را به یاد ویتنام می اندازد ؛

اگر نگرش آمریکایی ها به عراق مشابه طرز تفکرشان نسبت به مسئله ویتنام باشد، دولت آمریکا مجبور می شود که از تلاش های خود برای ایجاد یک دولت همپیمان در بغداد دست بردارد که در این صورت، عراق به مرکز فعالیت جبنش های جهانی جهاد تبدیل می شود که بر ضد اسرائیل فعالیت می نماید.

7ـ نیاز قدرت های جهانی به نفت خاورمیانه و در ضمن آنها، قدرت های رو به رشد جهانی مانند چین و هند ؛

نیاز قدرت های مذکور به نفت منطقه خاورمیانه شاید در مواضع آنها در قبال چالش اعراب و اسرائیل تاثیر بگذارد.

8ـ امکان دارد که قدرت های با نفوذ جهانی به این باور برسند که برای تضمین امنیت جهان باید چالش های جهانی از جمله مناقشه اعراب و اسرائیل را حل کنند و این مسئله باعث می شود تا اسرائیل راهکاری را برای حل مناقشه بپذیرد که با منافعش تعارض دارد.

 

راهکاری که یحزقیل درور برای خطرات پیش روی رژیم اشغالگر قدس ارائه می دهد، مبتنی بر اصول ذیل است:

 1ـ باید اسرائیل سیاست کشتار هر چه بیشتر دشمنانش را در درگیری های آتی پیش گیرد ؛ همچنانکه باید آماده باشد که در مقابل شمار زیادی از نظامیان و غیر نظامیانش را در این راه تقدیم نماید تا از این طریق بتواند قدرت بازدارندگی در برابر دشمن را بازیابد. البته باید در این زمینه بیشتر دست به ترور رهبران دشمن و چهره های نزدیک به آنان دست بزند.

3ـ هر چقدر اسرائیل به سیاست کشتار بیشتر دست بزند، نیازش برای استفاده از این سیاست در آینده کمتر می شود، چرا که تاثیر بازدارندگی اش در مورد دشمنان بیشتر می شود. ضمنا اسرائیل نباید بهای زیادی را برای آزادی سربازان اسیرش بپردازد ؛ زیرا این اقدام عرب ها را تشویق می کند که بر تلاش خود برای ربودن سربازان صهیونیستی بیافزایند.

3ـ اسرائیل باید جنگ را با طرف هایی که در حالت خصومت و دشمنی با آن به سر می برند، آغاز کند حتی اگر هیچ بهانه ای برای آغاز جنگ نداشته باشد. به عنوان نمونه باید اسرائیل پیش از آنکه حزب الله دست به ربودن سربازان بزند، این حزب را هدف حمله قرار می داد.

4ـ اسرائیل باید افکار عمومی جهان را قانع کند که اقداماتش در مسیر درست است ؛ البته ترس از ملامت و سرزنش جامعه جهانی نباید باعث شود که اسرائیل از اقدامات نظامی خود دست بردارد.

 

یحزقیل درور بر این باور است که اگر اسرائیل سیاست کشتار را در پیش بگیرد، باعث می شود تا:

1ـ جهان عرب برای دست یابی به توافق نامه صلح به تکاپو بیافتد

2ـ تمایل دشمنان برای حمله به اسرائیل کم شود، قدرت بازدارندگی اش بالا رود و توان دشمنان در ضربه زدن به اسرائیل پایین بیاید.

3ـ اعتماد آمریکا به اسرائیل زیاد می شود و هر چه بیشتر از تل آویو حمایت می کند و بعد از آن نیز، شمار زیادی از قدرت های جهانی راه آمریکا را پیش خواهند گرفت.

4ـ تثبیت جایگاه سیاسی اسرائیل در جهان

5ـ افزایش توان جامعه صهیونیستی بر مقاومت و آمادگی برای فداکاری در راه اسرائیل

6ـ افزایش فرصت اسرائیل برای حصول دستاوردهای سیاسی و امنیتی در آینده

لینک کوتاه:

کپی شد