جمعه 02/می/2025

رژیم صهیونیستی گاز دزدی فلسطینیان را به کشورهای منطقه می فروشد

دوشنبه 5-آگوست-2019

تحولات اخیر میان مصر و رژیم صهیونیستی نشانگر شکل گیری ائتلاف انرژی میان طرفین است و این دومین بار طی نیم سال گذشته است که از “یووال اشتاینس” وزیر انرژی این رژیم برای شرکت در کنفرانس مربوط به “گاز طبیعی” در قاهره دعوت می شود و همین مساله باعث تقویت روابط تل آویو و قاهره در این زمینه شده و گاز طبیعی را تبدیل به مصلحت مشترک طرفین و البته قبل و بعد از آن به مصلحت اساسی آمریکا کرده است.

صهیونیست ها معتقدند که همکاری در زمینه گاز نشانه های جدیدی از گسترش روابط رو به رشد میان دو کشور است؛ چرا که اشتاینس در ماه های ژوئیه و ژانویه هم به مصر سفر کرده بود و در سفر دوم خود مورد استقبال رسمی قرار گرفته و با برخورد گرم و صمیمی میزبان مصری اش مواجه شده بود.

با وجود اینکه افزاییش مراسم استقبال مصر از مهمان صهیونیست خود در پاسخ به درخواست آمریکا و در راستای آماده سازی شرایط برای اعلان معامله قرن و نیز برگزاری نشست اقتصادی بحرین صورت گرفت که سنگ بنای عادی سازی علنی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای به اصطلاح “میانه روی” عربی را گذاشت و با وجود اینکه مساله گاز طبیعی ذهن کشورهای حوزه دریای مدیترانه را به خود مشغول کرده است، اما به هر حال مصر و رژیم صهیونیستی تبدیل به دو بازیگر اصلی در این عرصه شده اند.

اشتاینس در دیدار با میزبان مصری خود جزئیات توافق قبلی درباره صادرات گاز از دو میدان صهیونیستی “تمار” و “لویتان” به مصر، گسترش چشم اندازهای این توافق در آینده و اجرای طرح احداث ایستگاه زمینی در سواحل دریای سرخ در منطقه سینا را بررسی کرد تا زمینه برای صادرات گاز به منظور تامین انرژی بازارهای آسیایی فراهم شود.

آنچه مشخص است، این است که رژیم صهیونیستی سعی در احداث این ایستگاه در خاک مصر را دارد؛ چرا که فرصت اشتغال هزاران کارگر را در دوره احداث این ایستگاه فراهم می کند و پس از آغاز به کار آن هم، صدها فرصت شغلی دیگر ایجاد خواهد شد. هزینه احداث ایستگاه 15 میلیارد دلار است که با هدف اصلی کاهش مسافت صادرات از طریق انتقال گاز از کانال سوئز صورت می گیرد.

طرفین مصری و صهیونیستی در همین راستا طرح توسعه طولانی ترین پروژه دریایی “فوسیدن” در جهان را مورد بررسی قرار دادند و قرار است مقادیر زیادی گاز طبیعی از رژیم صهیونیستی و مصر و قبرص از طریق یونان به جنوب ایتالیا انتقال داده شود و این به معنای شکل گیری ائتلاف چهارجانبه گاز طبیعی میان این کشورهاست.

لازم به ذکر است که پس از تغییر نظام حاکمیتی در مصر در پی براندازی نظام حسنی مبارک در جریان انقلاب سال 2011  و روی کار آمدن محمد مرسی فقید در سال 2012، دو شرکت دولتی مصری اعلام کردند که توافق امضا شده با طرف صهیونیستی را به صورت یکجانبه لغو کرده اند و این مساله خسارت نزدیک به 15 میلیارد شکلی (تقریبا 4 میلیارد دلاری) به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد کرد. از سوی دیگر، خط لوله انتقال گاز مصر به رژیم صهیونیستی بارها توسط بادیه نشینان منطقه سینا و برخی گروه های اسلامی مسلح تخریب و منفجر شد.

همه این ها بدین معناست که دوره قبل از روی کار آمدن عبد الفتاح سیسی، نگرانی هایی را نزد رژیم صهیونیستی ایجاد کرده بود که ممکن است به پروژه های مشترک این رژیم با مصر در آینده ضربه وارد شود، اما تمدید این توافقات در دوره سیسی نشانگر آمادگی امنیتی مصر برای حمایت بیشتر از این پروژه های مشترک است و این در حالی است که تمامی این گازهای صادراتی رژیم صهیونیستی در واقع متعلق به فلسطینیان است که این رژیم با دزدیدن آنها در روز روشن، آنها را در بازارهای جهانی و به ویژه بازارهای عربی به فروش می رساند.

 

لینک کوتاه:

کپی شد