پنج شنبه 01/می/2025

سناریوی حمله به نوار غزه و واهمه مقامات صهیونیست از قدرت نظامی حماس

سه‌شنبه 4-دسامبر-2007

بر کسی پوشیده نیست که تجاوزگری، حمله، اشغال، قتل عام و کشتار دیگران از جمله خصایص اصلی رژیم اشغالگر صهیونیستی از بدو تاسیس آن است. این رژیم، از بدو تاسیس هر جا که مجالی پیدا کرده است، به کشتار و قتل عام کودکان، زنان، سالخوردگان و هر موجود جانداری در سرزمین فلسطین پرداخته است و در این میان هم از هیچ قدرت بین المللی و کسی بیم و واهمه ای نداشته است. در طول 60 سال اشغالگری رژیم صهیونیستی هر جا شاهد مقاومت و مبارزه ای بوده ایم، در طرف مقابل توسعه طلبی و خوی تجاوزگری صهیونیست ها هم روندی نزولی پیدا کرده است، ولی هر وقت سخن از سازش و صلح و مذاکره بوده است، خوی توسعه طلبی و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی سیر صعودی به خود گرفته است.

پس از جنگ اخیر لبنان که صهیونیست ها متحمل شکست سختی شدند، دولت عبری کم تر حاضر است که ریسک کند و دست به حملات گسترده بزند.

اکنون دولت اولمرت پس از هشدار سازمان های اطلاعاتی خود مبنی بر افزایش توان و بنیه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس به خصوص پس از سیطره این جنبش بر نوار غزه ، بسیار محتاطانه عمل می کند و اگر چه صداهای فراوانی از درون کابینه وی برای حمله به این منطقه شنیده می شود، اما آنچه مسلم است این که اولمرت تلاش می کند که گرفتار باتلاق دیگری اما این بار در نوار غزه نشود. صهیونیست ها هنوز فراموش نکرده اند که عامل اصلی عقب نشینی آن ها در نوار غزه مقاومت سرسختانه گروه های فلسطینی در این منطقه و در راس آن ها حماس بود، به همین علت، از حمله گسترده به نوار غزه به ویژه پس از سلطه حماس بر این منطقه به شدت هراس دارند.

اکنون که رژیم صهیونیستی بر طبل جنگ علیه نوار غزه می کوبد، منابع امنیتی این رژیم معتقدند که پیشرفت توان موشکی جنبش مقاومت اسلامی حماس حمله نظامیان این رژیم به نوار غزه را به تاخیر خواهد انداخت.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین به نقل از شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی “رونی دانیل” تحلیل گر نظامی این رژیم فاش ساخت که بنا به اطلاعات امنیتی، مبارزان فلسطینی مقادیر زیادی موشک های پیشرفته در اختیار دارند که می تواند قلب شهر اشغالی عسقلان را هدف قرار دهد و همین مساله مانع از حمله گسترده نظامی ارتش به نوار غزه خواهد شد.

از سوی دیگر، منابع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی خاطرنشان ساختند که نبرد آتی یک نبرد سخت و پیچیده ای خواهد بود.

به گفته این منابع، جنبش حماس موفق به ساخت موشک هایی پیشرفته با برد 25 کیلومتر شده که قادرند بالغ بر 3 کیلوگرم مواد منفجره قوی را حمل کنند.

این منابع می افزایند که بیش از پانصد هزار شهرک نشین صهیونیست ساکن شهر “کریات گات” در جنوب و کرانه های جنوبی بندر “اسدود” در شمال عسقلان در معرض این موشک ها قرار خواهند گرفت.

در همین راستا، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از این منابع گزارش داد که نبود اطلاعات کافی امنیتی درباره اماکن ساخت و تولید سلاح های گروه های مقاومت باعث تاخیر حمله به این اماکن شده است. به گفته این منابع، حماس با متوقف کردن ساخت و تولید موشک های دست ساز و ابتدایی “قسام” در گمراه کردن سرویس های امنیتی رژیم صهیونیستی موفق عمل کرده است، به طوری که این سرویس ها گمان می کردند که ذخایره موشکی حماس کاهش یافته است و این جنبش هم اکنون فقط به ساخت انواع خمپاره مشغول است. بر اساس این گزارش، حماس برای پایان خط تولید موشک های پیشرفته تنها به شش هفته زمان نیاز دارد.

تلویزیون رژیم صهیونیستی در بخشی دیگر از برنامه خود به نقل از تحلیل گران سیاسی و نظامی خبر داد که همه شواهد و قراین کنونی نشان دهنده آن است که تجربه تلخ جنوب لبنان بار دیگر در غزه تکرار خواهد شد و شهرک های صهیونیستی در فاصله 15 کیلومتری غزه مانند اسدوروت، نتیفوت و عسقلان در معرض حملات موشکی قسام قرار خواهد گرفت.

همین مساله باعث شده است که یوسی بیلین رئیس حزب میرتس صهیونیستی از مقامات دولت عبری بخواهد که با حماس وارد مذاکره شوند و از هر اقدامی علیه نوار غزه به خاطر خطرات و تبعات منفی آن برای صهیونیست ها بپرهیزند.

از سوی دیگر، “گابی اشکنازی” رئیس ستاد مشترک ارتش “اسرائیل” در جلسه چند روز قبل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کنست صهیونیستی ضمن اعتراف به شکست ارتش صهیونیستی در مقابله با شلیک موشک های قسام اظهار داشت: ما باید با تمام قوا در جهت کاهش حملات خمپاره ای مبارزان گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی به مناطق صهیونیستی تلاش کنیم و نمی توانیم تداوم حملات خمپاره ای را تحمل کنیم و ارتش رژیم اشغالگر قدس برای رویارویی با هرگونه سناریوی احتمالی در آمادگی کامل به سر می برد.

در همین حال، به نوشته روزنامه یدیعوت آهارانوت، عمیر پرتس وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی طی اظهاراتی خواستار آن شد که مقامات صهیونیست به جای حمله به نوار غزه با جنبش مقاومت اسلامی حماس گفت و گو کنند.

وقتی انتفاضه اول در سال 1987 میلادی آغاز شد، خود شیمون پرز رئیس کنونی رژیم صهیونیستی اظهار داشت که “اسرائیل” در حال “نبرد استقلال” به سر می برد، این در حالی بود که انتفاضه اول همچنانکه برای همه روشن است، انتفاضه سنگ بود، و سنگ تنها ابزار ملت تحت اشغال فلسطین برای مقابله با صهیونیست ها بود، اما پر واضح بود که رژیم اشغالگر قدس از این سنگ ها واهمه ای نداشت، بلکه از اراده پولادین و ظلم ستیز ملت فلسطین که نتیجه نیم قرن محنت و ستم و اجحاف در حقوق آن ها بود، بیم و از آن هراس داشت که ملت غیور فلسطین با این اراده خستگی ناپذیر خود به هر کوی و برزنی خواهد زد و از هیچ تلاشی برای پیشرفته کردن توان نظامی خود بهره خواهد گرفت، تا روزی بر سرزمین خود حکومت کند و سرنوشت خویش را رقم زند.

شعله ور شدن انتفاضه اول در سال 1987 میلادی به مثابه دروازه ای بود که به روی ابتکار مجاهدان و مبارزان فلسطینی گشوده شد و همزمان با ادامه انتفاضه، جنگ افزارها و تجهیزات و مواد گوناگونی برای ادامه مبارزه و جنگ علیه اشغالگران ساخته شد که همه اقشار فلسطین در آن سهیم بودند. از مهم ترین نتایج پرتاب سنگ آن بود که فلسطینیان به لزوم یک مبارزه منظم و عملیات برنامه ریزی شده و هدفمند و مستمر که پویایی مقاومت در آن لحاظ شده باشد، پی بردند و همه فلسطینیان در توسعه روش های مقاومت و برطرف کردن مشکلات ناشی از مقابله با دشمن صهیونیستی با یکدیگر همکاری می کردند.

 پس از انتفاضه مسجد الاقصی در سپتامبر سال 2000 میلادی که به دنبال ورود نامیمون آریل شارون سفاک معروف صهیونیستی به اولین قبله مسلمانان شروع شد، این بیم و واهمه مقامات صهیونیست صد چندان شد، در این انتفاضه برای اولین بار نیروهای مقاومت فلسطین از سلاح ها و جنگ افزارهایی استفاده کردند، که رژیم صهیونیستی قبلا شاهد آن نبود. در این انتفاضه بود که مجاهدان جان برکف جنبش مقاومت اسلامی “حماس” برای اولین بار موشک های تازه ساخت “قسام” را علیه دشمن صهیونیستی به کار گرفتند.

شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی “حماس” از زمان آغاز انتفاضه مبارک الاقصی در 28/9/2000 میلادی در عرصه طراحی و ساخت و توسعه انواع سلاح و مهمات و مواد منفجره و جنگ افزار، موفقیت های گسترده ای به دست آورده است، هر چند که اشغالگران کلیه راه های ممکن برای دستیابی به مواد خام و لازم برای این کار را مسدود کرده اند، ولی مقاومت فلسطین برای جبران کمبود گسترده امکانات به ابتکار راه ها و ابزارهای جایگزینی دست زده است.

کارشناسان می گویند: تهاجم و حملات مستمر و مکرر اشغالگران صهیونیست به نوار غزه، فرصت بسیار مناسبی برای گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس پدید آورده است تا صنایع و تولیدات جدید خود را در میدان کارزار آزمایش کند و قدرت این وسایل و راه های توسعه مستمر آنها را بسنجد.

برادران مجاهد در فلسطین به ویژه اعضای گردان های شهید عزالدین قسام با درک نیازهای مبارزه علیه اشغالگران، دریافته اند که باید برای مقابله با تهاجم صهیونیست ها و ایجاد نوعی توازن وحشت با این دشمن غاصب به توسعه و تولید سلاح های گوناگون بپردازند.

 

اکنون به گوشه ای از توانایی ها مجاهدان گردان های شهید عزالدین قسام اشاره ای می کنیم:

 1ـ موشک های قسام

گردان های قسام که در میدان توسعه سلاح های مقاومت گوی سبقت را از دیگران ربوده اند، نخستین تجربه فلسطینی تولید موشک های ساخت داخل را که شهرک های صهیونیست نشین واقع در نوار غزه هدف قرار می داد، آزمایش کردند. گردان های قسام در نیمه های اولین سال انتفاضه مبارک الاقصی اعلام کرد که واحد طراحی این گردان ها، موشکی ساخته و نام آن را “قسام” نهاده اند تا نام رهبر قیام فلسطینیان (شهید عزالدین قسام) در سال 1936میلادی در برابر اشغالگران انگلیسی و گروهک های تروریستی یهودیان در فلسطین اشغالی، ماندگارتر شود. پس از آن شاهد ساخت موشک های قسام دو و سه بودیم که از لحاظ برد و حمل مواد منفجره نسبت به موشک قسام بهتر هستند.

 

2ـ عملیات شهادت طلبانه

طراح این نوع عملیات مهندس یحیی عیاش از فرماندهان برجسته گردان های قسام بود. شماری از مجاهدان فلسطینی با بستن کمربندهای انفجاری، خود را در میان صهیونیست ها منفجر می کردند و این امر توازن وحشت بزرگی در معادله نبرد ایجاد کرد. مجاهدان جنبش مقاومت اسلامی حماس در طول انتفاضه الاقصی ده ها عملیات شهادت طلبانه را اجرا کردند ؛ به گونه ای سلاح عملیات شهادت طلبانه به عنوان کارساز ترین سلاح مقاومت در این انتفاضه لقب گرفت و صهیونیست ها به شدت از آن هراس داشتند و این دست عملیات ها تلفات و زیان های اقتصادی شدیدی در میان صهیونیست ها بر جای گذاشت و بر اساس داده های موجود، بیش ترین تلفات و زیان های رژیم صهیونیستی ناشی از این دست عملیات ها بود.

 

3ـ “بمب شکافنده قسام”

یکی دیگر از انواع وسایل ساخته شده نظامی به دست توانمند مجاهدان قسامی، بمبی به نام “بمب شکافنده قسام” است. گردان های قسام این نوع بمب را در تاریخ 15/2/2003 میلادی در عملیاتی برای انهدام یک دستگاه تانک میرکاوای ارتش رژیم اشغالگر قدس استفاده کردند. این عملیات به انهدام تانک و هلاکت سرنشینان نظامی آن منجر شد. دشمن صهیونیستی در این عملیات به هلاکت 4 نظامی از سرنشینان تانک اعتراف کرد. پیش از ساخت این بمب، انهدام یک دستگاه تانک نیازمند استفاده از مقدار زیادی بمب تا حد 100 کیلوگرم و آماده سازی آن از سوی افراد متخصص بود، اما مهندسان گردان های قسام با ساخت بمب جدید که هم از قدرت تخریب بسیار بالاتر (در حدود 4 برابر) برخوردار بود و هم تهیه وسایل مورد نیاز آن و نیز روش ساخت بسیار آسان بود، ابتکار جدیدی در جهاد علیه اشغالگران آفریدند. شکل مخروطی بمب (به وزن حدود 25 کیلوگرم) موجب می شد که تانک ابتدا سوراخ و شکافته و سپس مواد وارد آن گردد.

پس از این عملیات، بسیاری از کشورهای جهان که قرارداد خرید تانک میرکاوا از رژیم صهیونیستی را امضا کرده بودند، از این قرارداد منصرف شدند.

 

4ـ موشک “بتار”

مهندسان گردان های قسام در ابتکاری جدید، موشک ضد زره “بتار” را طراحی و تولید کردند. این موشک از توانایی تخریب بالایی برخوردار است و می تواند به انهدام تجهیزات زرهی اشغالگران بینجامد.

این سلاح حدودا یک متر طول و حدود 6 اینچ قطر دارد و در داخل آن یک موشک شبیه به گلوله آر پی جی قرار دارد، اما از نظر قدرت تخریب، از گلوله آر پی جی، قوی تر است.

 

5ـ موشک ضد زره “یاسین”

گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس در تاریخ 3/8/2004 میلادی اعلام کردند که مهندسان سرافراز این گردان ها موفقیت بزرگ دیگری برای مقاومت فلسطین رقم زدند و موشک ضد زره جدیدی را طراحی و تولید کردند و با نظر فرماندهان گردان های قسام نام “یاسین” را بر آن نهادند.

 

6ـ نارنجک دست ساز

یگان طراحی و تولید سلاح های جنگی در گردان های قسام نارنجک ها و بمب های دستی ویژه ای حاوی پلاستیک و آهن ساخته است. ویژگی این نارنجک قدرت انفجاری بیشتر آن در مقایسه با نارنجک های “ملز” و “اف 1” است. پرتاب کننده این نارنجک نیز با الهام گرفتن از پرتاب کننده گلوله های گاز اشک آور ساخته شد که به این ترتیب پرتاب آن را به طول 150 متر میسر می سازد.

یکی از نزدیکان زاهر نصار معاون شهید شیخ صلاح شحاده فرمانده کل گردان های قسام (که به همراه ایشان هم شهید شد) گفته بود که شیخ سلاح شحاده هنگامی که اولین نارنجک ساخت گردان های قسام را مشاهده کرد، بسیار شادمان شد. زاهر نصار یک عدد از این نوع نارنجک را در جعبه مخصوص آن به شیخ صلاح شحاده داد که حتی شماره ویژه ای مانند همه نارنجک های ساخت کارخانه های دنیا داشته است. این نارنجک که در عملیات های گردان های قسام از آن بسیار استفاده شده است، قدرت تخریبی بیشتری به نسبت سایر موارد مشابه دارد.

 

7ـ ماده منفجره “قسام 19”

طراحان یگان مهندسی گردان های قسام ماده منفجره ای با قدرت انفجاری بسیار بالا تولید کرده اند که “قسام19” نام دارد. این ماده منفجره در نخستین آزمایش ضربه مهلکی به صهیونیست ها وارد کرد و خسارات و تلفات مالی و جانی فراوانی بر جای گذاشت. این مواد اولین بار به دست مجاهد شهید محمود مرمش در تاریخ 18/5/2006 میلادی و در شهر نتانیا مورد استفاده قرار گرفت که به هلاکت 7 صهیونیست و زخمی شدن 110 صهیونیست دیگر منجر شد. در عملیات دیگری که به دست مجاهد قهرمان شهادت طلب سعید الحوتری در شهر تل آویو به اجرا درآمد (به تاریخ 1/6/2001میلادی)، انفجار این مواد حدود 21 صهیونیست را به هلاکت رساند و 130 صهیونیست دیگر زخمی شدند.

 

 8ـ توسعه صدا خفه کن و خمپاره انیرجا

از جمله تحولات مهم در توسعه سلاح های جنگی، ساخت صدا خفه کن و خمپاره انیرجا به وسیله گردان های قسام است.

 

9ـ اوزی “حماس”

شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس در ادامه ابتکارهای و ابداعات خود، سلاحی شبیه به سلاح “اوزی” ساخته است و تجاری که به نیروهای مقاومت فلسطینی سلاح می فروشند این سلاح ابتکاری را، “اوزی حماس” می نامند. این سلاح به کرات مورد استفاده قرار گرفته و بسیار کارساز بوده است.

 

10ـ جنگ تونل ها

در واقع تونل هایی که نیروهای گردان های شهید عزالدین قسام حفر می کنند، به دو دسته تقسیم می شود:

ـ تونل هایی که برای حمله به مواضع صهیونیست ها حفر می شود و عملیات هایی هم که از طریق این تونل های صورت گرفته است، بسیار مؤثر و مفید بوده است، به عنوان مثال نظامی صهیونیستی گلعاد شالیط در عملیات “اوهام برباد رفته” که گردان های قسام اجرا کرد، به اسارت نیروهای این گردان ها درآمد و در این عملیات هم شماری از نظامیان صهیونیست به هلاکت رسیدند. این عملیات پس از به قدرت رسیدن حماس در انتخابات سال 2006 میلادی فلسطین به اجرا درآمد و اجرای آن هم تاکیدی بود بر پایبندی حماس به گزینه مقاومت به عنوان یک راهبرد اصولی.

ـ تونل هایی که با هدف قاچاق سلاح به نوار غزه حفر شده اند.

این تونل ها در نوار مرزی میان رفح در جنوب نوار غزه و صحرای سینا حفر می شود. نظامیان اشغالگر صهیونیست در چند سال اخیر بیش از 20 تونل را در این مسیر کشف کرده اند و به همین سبب متجاوزان صهیونیست ده ها خانه فلسطینیان را در این منطقه ویران کردند. تشکیلات خودگردان نیز در گذشته بیش از 25 تونل دیگر را کشف و منهدم کرده بود. فرماندهان نظامی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی پدیده تونل های فلسطینی را “کپسول اکسیژن مقاومت فلسطین” توصیف کرده اند.

فلسطینیان از این تونل ها عموما برای ورود سلاح از خارج استفاده می کنند. “هانی” (نام یکی از حفاران تونل ها) می گوید، قیمت سلاح در اراضی فلسطینی و قیمت آنها در خارج، تفاوت زیادی دارد، زیرا برای نمونه قیمت یک قبضه کلت در داخل فلسطین 1000 دلار و در مصر حدود 2000 لیره مصری است. قیمت یک قبضه کلاشنیکف در داخل فلسطین حدود 5000 دلار و در خارج حدود 4000 لیره مصری است. هر گلوله نیز در داخل 3 دلار خریداری می شود و حال آنکه هر گلوله در خارج با نیم لیره قابل خریداری است.

 

 11ـ آر پی جی ساخت فلسطین

این سلاح نیز به موشک های “البنا 1 و 2” شباهت دارد. گردان های قسام آن را با الگو گرفتن از “آر پی جی 7 ” ساختند، زیرا ورود این سلاح به داخل نوار غزه بسیار دشوار و تا حدی غیر ممکن بود. این موشک ها نیز در کنار انواع مینی که آن هم به دست توانمند مجاهدان گردان های قسام ساخته شد، تاثیر زیادی در جلوگیری از تهاجم نظامیان صهیونیست به مناطق فلسطینی نشین در نوار غزه داشته است. به وسیله همان مین ها چندین دستگاه تانک میرکاوای ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی که یکی از تانک های پیشرفته در دنیا به شمار می آید، منهدم شده است. نیروهای اشغالگر برای کاهش تلفات و خسارات جانی و مالی به جای استفاده از راه های عمومی از جاده های جدیدی که خود احداث می کردند به مناطق مسکونی فلسطینی نشین یورش می برند. به همین سبب مجاهدان فلسطینی به ویژه اعضای گردان های قسام به مین گذاری در این مسیرها اقدام می کنند. حتی گاهی خانه های مجاهدانی که اشغالگران برای ترور آنها به محل سکونتشان حمله می کردند نیز بمبگذاری می شدند و در یکی از این حملات اشغالگران که به محله شجاعیه صورت گرفت، 4 دستگاه تانک ارتش اشغالگر منهدم شد.

 

توانایی های گردان های قسام از زبان خود صهیونیست ها

روزنامه یدیعوت احرونوت در تاریخ 10/5/2007 مقاله ای با عنوان ” افزایش دقت و قدرت تخریب موشک های قسام ” به چاپ رساند که در آن آمده است: بنا به گزارش کارشناسان نظامی با اصلاحات صورت گرفته در روند تولید موشک های قسام و استفاده مواد انفجاری پیشرفته تر در این موشک ها میزان دقت هدفگیری و قدرت تخریب این موشک ها در مقایسه با موشک های قدیمی بسیار افزایش یافته است.

این روزنامه افزوده است: «با وجود فشار های “اسراییل” حماس توانسته است به موفقیت های مستمری در پیشرفته تر کردن موشک های قسام که در کارگاه های ابتدائی نوار غزه تولید می شود دست یابد. یکی از کارشناسان در این زمینه می گوید: پیشرفت در پرتاب این موشک ها نشان دهنده پیشرفت در روند و نحوه تولید و استفاده درست از مواد منفجره در این موشک ها است.»

“زئیف شیف” از تحلیلگران معروف صهیونیستی در تحلیل مفصلی تحت عنوان “کوتاهی در جبهه داخلی شهرک اسدیروت و دیگر شهرک ها” که روزنامه هآرتص در تاریخ 21/5/2007 آنرا به چاپ رسانده است می نویسد: «اسدیروت اکنون در آتش موشک های قسام می سوزد و ارتش اسراییل مقابله با آنها را دشوار و شاید هم غیر ممکن می داند. عملیاتی از قبیل تخلیه ساکنان، مقاوم سازی های جزئی و پناهگاه های نامناسب نشانگر نوعی ناتوانی داخلی است که انتظار آنرا داشتیم و این مساله با وجود خلا در عرصه داخلی که در جریان جنگ اخیر لبنان کاملا احساس می شد مرتبط است.»

شیف می افزاید: «در صورت عدم مقابله نظامی و سیاسی منطقی با این موشک ها احتمال تکرار وضعیت جاری در اسدیروت در شهرک عسقلان، کریات گات و دیگر شهرک های اطراف نوار غزه وجود دارد. بعد از “جنگ استقلال” (اشغال فلسطین) چنین موردی که در آن مساحتی به این وسعت از زنان و کودکان تخلیه شده باشد و فقط مردان برای دفاع از شهر در آن باقی مانده باشند سابقه نداشت…. توانایی “اسرائیل” در تمام عرصه های داخلی از قبیل: مقاوم سازی، دفاع از خود در برابر سلاح های شیمیایی و دفاع در برابر موشک ها کاهش یافته و مساله نگران کننده تر این است که بخشی از این ناتوانی ناشی از یک تفکر نادرست مبنی بر عدم امکان تهدید عرصه داخلی “اسرائیل” با موشک های دارای برد کوتاه می باشد. این در حالی است که دولت عبری در مقابله با هر موشکی و رژیم حماس مشکل دارد. »

 “ایتان هابر” رییس دفتر سابق اسحاق رابین در مقاله ای تحت عنوان ” واقعیت این است که راه حلی وجود ندارد” که روزنامه هآرتص در تاریخ  18/5/2007 آنرا منتشر کرد می نویسد: «الان همه خواستار مقاوم سازی اسدیروت هستند…و شاید خواسته خوبی باشد اما این خواسته بعد از اینکه هزاران میلیون برای شهرک اسدیروت هزینه کرده اند راه حل خوبی برای این مشکل نیست. افراد حماس که اقدام به بمباران شهرک ها و شهرهای در تیررس خود در نقب می کنند به ما خواهند خندید….چه کار باید کرد؟ آیا باید برای مقاوم سازی آن تا حدی هزینه کنیم که به ورشکستگی برسیم؟ کی از مقاوم سازی دست خواهیم کشید؟ آیا باید تا خیابان یوسف هنسی در بات یام، مقاوم سازی را ادامه دهیم؟.»

“ناحوم برنیاع” یکی از بزرگترین تحلیلگران صهیونیستی در تاریخ 19/5/2007 طی مقاله ای در روزنامه یدیعوت آحارونوت می نویسد: «آفی دیختر وزیر امنیت داخلی در حالیکه در خیابان “حب اسراییل” اسدیروت رأس ساعت 9:55 دقیقه در حال حرکت از دفتر شهرداری به سوی خودروی خود بود با شنیدن فریاد “وضعیت قرمز” در جای خود میخکوب شد … موشک های قسام به شهرک اسدیروت رسیدند…این بار دو تا و یکی پس از دیگری… در کمتر از یک ثانیه پس از فریاد وضعیت قرمز این موشک ها به اسدیروت اصابت کردند…دیختر می گوید: نقشه ای که برای مقابله با این موشک ها داشتم نخواهد توانست جلوی این موشک ها را بگیرد و برای کاهش وحشت ساکنان اسدیروت کافی نیست و دیدگاه ساکنان غزه در باره اسرائیل را تغییر دهد. موشک ها در فاصله زمانی عصر سه شنبه تا عصر چهار شنبه به اسدیروت اصابت کرده اند و اخبار آن چندان خوشایند نیست.»

وی افزود:«این موشک ها باعث به وجود آمدن برخی سوراخ ها در نقاط مختلف و شکستن شیشه ها و برخی تخریب های دیگر شده است، اما تاثیر واقعی این موشک ها را می توان در چهره مردم مشاهده کرد: چشم های وحشت زده، تکرار عادت بچه گانه عدم کنترل ادرار در میان کودکان یازده ساله، مکالمات تلفنی هیجان زده افراد خانواده با موبایل و در نهایت مهاجرت نگران کننده از شهرک نشین ها به خارج.»

” ایلی مویال” شهردار اسدیروت 36 ساعت است که نخوابیده است و این مساله را در چهره او نیز می توان دید: چهره خسته، سخنان بی سر و ته .. او در دفتر کار خود نشسته و پی در پی سیگار روشن می کند، مردم و روزنامه نگارها در حال رفت و آمد به دفتر او هستند، او دیگر برخلاف گذشته نمی خواهد به محل های اصابت موشک ها سر بزند ؛ چرا که دیدار از آنها باعث آشفتگی اش می شود.

“یوئیل مارکوس” از تحلیلگران بزرگ طی مقاله ای تحت عنوان “ایستگاه آخر” در تاریخ 19/5/2007 در روزنامه هآرتص می نویسد: درست است که یهودی ها عادت به غر زدن دارند، اما این بار حق دارند اعتراض کنند چرا که موشک های قسام شهرک اسدیروت را هدف قرار داده اند و قدرتمندترین کشور خاورمیانه نمی تواند جلوی آنها را بگیرد و در مقابل آنها دست بسته مانده است.

“اوفر شیلح” در تاریخ 20/5/2007 تحلیلی را در روزنامه “معاریو” تحت عنوان ” کجایند رهبران توانا ” به چاپ رساند که در آن می نویسد: نمی توان به این حملات پاسخ داد ؛ چرا که برای پاسخ دهی و حمله متقابل باید یک طرف مقابلی وجود داشته باشد که دارای اداره و دارائی هایی باشد و ترس آسیب رسیدن به آنها را داشته باشد، اما در طرف فلسطینی کسی وجود ندارد که از امکان حمله متقابل ترس داشته باشد و از این نظر بیم داشته باشد. در طرف فلسطینی حماس در غزه قدرت را بدست گرفته است که هیچ چیزی هم برای از دست دادن ندارد. همه رهبران اسرائیل در بوجود آمدن این وضعیت نقش دارند ؛ چرا که با حمایت خود از “طرح تاسیس یک دولت” (در اشاره به مخالفت با تشکیل کشور فلسطین) باعث حذف باقی مانده های دولت مستقل فلسطینی شدند و اگر ما بخواهیم اردوگاه آوارگان را تخریب کنیم، حماس قدرتمند تر هم می شود و شلیک موشک از سوی گروه های فلسطینی متوقف نخواهد شد.

وی می افزاید: «در مقابل اسراییل تبدیل به یک دولت متجاوز و جنایت کار در عرصه بین المللی خواهد شد، اما در همین زمان حماس به حملات منظم خود طی ماه های طولانی ادامه خواهد داد و شلیک موشک های قسام نیز ادامه خواهد یافت. حملات موشکی هفته های اخیر تنها یادآور تفاوت تسلیحاتی این گروه با دیگر تشکیلات قبل از آن نیست، بلکه این نکته را به ما یادآوری می کند که آنها آنقدر موشک دارند که بدون این موشک ها هم قادر به ادامه حملات خود هستند و باید این نکته را قبول کرد که هر چقدر هم با دیده خوش بینانه تر به ماجرا نگاه کنیم شلیک موشک ها از سوی حماس نه تنها متوقف نخواهد شد بلکه شدید تر هم خواهد شد.»   

 

لینک کوتاه:

کپی شد