پنج شنبه 01/می/2025

سناریوی مصاف آتی در غزه

دوشنبه 21-جولای-2008

با گذشت تقریبا دو سال از نقش آفرینی مصر در زمینه برقراری آتش بس اکنون قلمداد کردن این کشور به عنوان میانجی بین جنبش مقاومت اسلامی “حماس” و رژیم صهیونیستی اشتباه است. اکنون از مصر انتظار می رود که از حقوق حقه ملت فلسطین پاسداری کند و در عرصه دفاع از دین، کرامت و حیثیت ملت فلسطین مشارکت داشته باشد و پذیرفتن مصر به عنوان میانجی بین ما و “اسراییل” جای تاسف دارد و بی حرمتی اسراییل به نقش میانجیگری مصر و این که تل آویو می تواند از طریق آمریکا از مصر باج بگیرد واقعا امری ننگین است.

این یک مقدمه چینی کلیدی برای اثبات این واقعیت است که آتش بس با نظارت مصر محکوم به شکست است و قطعا این آتش بس زودی عقیم می ماند و بیش از چند هفته دوام نمی آورد و تمامی قرائن و شواهد موجود موید این مطلب است که این آتش بس رو به زوال گذاشته است و بار دیگر میان ما و اسراییلی ها درگیری صورت می گیرد و شدت و حدت این درگیری در طول تاریخ مبارزات ملت فلسطین بی سابقه خواهد بود. اسراییل به هیچ یک از شروط و مفاد آتش بس پایبند نماند و همه آنها را نقض کرد؛ به گونه ای که اکنون شاهدیم نوار غزه در قفس تنگ محاصره به حبس کشیده است و گذرگاه رفح بسته مانده است و بازارهای فلسطینی با کمبود نیازها و کالاهای اساسی مواجه است. این اقدام در حالی صورت می گیرد که گروه های مبارز فلسطین همچنان به آتش بس پایبندند و حملات موشکی را متوقف کرده اند و این پایبندی حماس را در مقابل یک مسئولیت عظیم و سترگ قرار داده است و بر حماس واجب است که در صورت تداوم محاصره نوار غزه دست از پایبندی به آتش بس بردارد.

در چنین بستری از حماس انتظار می رود که یک سقف زمانی برای لغو محاصره نوار غزه تعیین کند و به مصری ها بگوید که در مقابل حملات موشکی گروه های فلسطینی هیچ مسئولیتی ندارد؛ به گونه ای که این گروه ها به منظور ساماندهی به وضعیت نیروهای خود و تقویت قوای خود به آتش بس پایبند هستند و حملات موشکی و دیگر اقدامات نظامی خود را متوقف کرده است.

با توجه به تداوم محاصره، ملت فلسطین هیچ باکی از وقوع جنگ جدید ندارد، زیرا این ملت چیزی ندارد که از دست بدهد. مرگ و شهادت همچون سایه این ملت را تعقیب می کند، هر چند که این ملت از طریق حملات موشکی دشمن صهیونیستی شهید نمی شوند، اما هر روز شماری از بیماران فلسطینی به خاطر تداوم محاصره و بسته شدن گذرگاه های مرزی شهید می شوند.

دشمن صهیونیستی با مسدود کردن گذرگاه ها مانع از انتقال بیماران فلسطینی به خارج از نوار غزه جهت درمان می شوند. با توجه به این تحولات و عقیم ماندن گزینه آتش بس با دشمن صهیونیستی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و دار و دسته اش باید به این واقعیت (عقیم ماندن آتش بس) پی ببرند و آن را به جهانیان اعلام بدارند و گروه های فلسطینی نیز خود را برای تبعات آن آماده کنند و باید گفت که خواسته های فلسطینیان فقط در پرتو همگرایی و وحدت رویه و انسجام تقحق می یابد، همان طوری که این گروه ها در قبال طرح آرام سازی به توافق رسیدند باید در عرصه مبارزه با دشمن صهونیستی و وارد کردن ضربات مهلک بر پیکر این دشمن نیز وحدت رویه نیز داشته باشند که این امر به یکپارچگی سیاسی و جغرافیایی و ترمیم شکاف داخلی منتج می گردد.

در طول تاریخ همواره مقاومت و جهاد با اشغالگران صهیونیست یگانه فاکتور و عنصر وحدت بخش در میان ملت فلسطین به شمار می رود.

مردم و دولتمردان مصر باید به تصمیم آتی فلسطین پی برند، زیرا مصر ناظر بر اجرای آتش بس بود و به عینه شاهد نقض آتش بس از سوی اسراییل بود و این امر ایجاب می کند که بیش از هر وقت دیگری دست به اقدامات شجاعانه و موثرانه در جهت گشودن گذرگاه رفح بزند و ملت فلسطین به هیچ وجه توجیهات مصر را قبول ندارند.

دولت منتخب و مردمی فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه در قبال آتش بس و مدیریت حکیمانه مناقشه نرمش کافی نشان داد و وضعیت جدید آتش بس دلیلی بر این مدعاست که دشمن صهیونیستی فقط زبان زور را می فهمد و جهان غرب و بین الملل فقط حامی قدرتمندان است.

  

لینک کوتاه:

کپی شد