مذهبی های یهودی در حدود 29 درصد کل جمعیت یهودی رژیم صهیونیستی را تشکیل می دهند. آنها به دو جریان اصلی در اسرائیل وابسته هستند که عبارتند از جریان مذهبی ارتدوکسی و جریان مذهبی صهیونیستی. با وجود آنکه رژیم صهیونیستی مدعی آن است که یک «کشور» سکولار است ؛ ولی داده ها نشان می دهد که برخورداری مذهبی ها از مجموعه امتیازات و مزایای بخصوص، آنها را به افزایش زاد و ولد می کشاند به گونه ای که آمار زاد و ولد در میان جماعت مذهبی یهودی بسیار بیشتر از سکولارها است.
روزنامه عبری زبان هاآرتص، گزارشی را به طور خلاصه منتشر کرده است که نشان می دهد رژیم صهیونیستی در طی دو دهه آتی صبغه سکولار خود را از دست می دهد و هر چه بیشتر و بیشتر به سمت مذهبی گری حرکت می کند.
در این گزارش آمده است که طی بیست سال آینده صبغه و ماهیت رژیم صهیونیستی به صورت ریشه ای تغییر خواهد کرد تا جایی که دانش آموزان سکولار در مدارس این رژیم به اقلیت تبدیل خواهند شد و علاوه بر آن شمار سکولارهایی که در انتخابات حق رای دارند، کاهش می یابد.
شایان ذکر است داده های فوق در قالب یک پژوهش گسترده منتشر شده است. این پژوهش که تعدادی از کارشناسان در تدوین آن مشارکت داشته اند، به سفارش شورای اطلاعات ملی آمریکا انجام گردیده و خلاصه مهم ترین نتایج آن در روزنامه هاآرتص منتشر شده است.
پژوهش مذکور که با عنوان “ماهیت متغیر اسرائیل” انجام شده و آمارهای آن از طریق سازمان مرکزی آمار رژیم صهیونیستی تامین شده، آمده است: «طی دو دهه آتی شمار مذهبی های یهودی اعم از مذهبی های ارتدوکس و صهیونیست و نیز عرب های 48 افزایش می یابد و انتظار می رود که با فرا رسیدن سال 2030، یهودی های مذهبی و عرب های 48 حدود شصت درصد از دانش آموزان مدارس و حدود 40 درصد از رای دهندگان را تشکیل دهند.»
در این پژوهش که با نظارت ریچارد سینکوتا، مشاور امور جمعیت شناسی شورای اطلاعات ملی آمریکا معروف به NIC با همکاری اریک کافمن، استاد دانشگاه لندن انجام گرفت، تلاش پژوهشگران بر آن بود تا از داده های جمعیتی در اراضی اشغالی برای تفسیر و تبیین دلایل پیروزی بنیامین نتانیاهو در انتخابات و قدرت یابی هر چه بیشتر حزب تندروی «اسرائیل، خانه ما» با ریاست افیگدور لیبرمن، وزیر خارجه تندرو و راستگرای صهیونیستی استفاده کند.
سیکوتا و کافمن معتقدند که هر چقدر شمار یهودیان سکولاری که حق شرکت در انتخابات را دارند، کمتر شود فرصت برای قدرت گیری حزب «اسرائیل، خانه ما» افزایش می یابد ؛ مگر آنکه اصول بازی از اساس تغییر کند.
این دو دانشمند تصریح کردند: «بعد از انجام پژوهش به آمارها و داده های جالب توجهی دست یافتیم. اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان مرکزی آمار در سال 1950 حکایت از آن داشت که فرزندان یهودی های مذهبی و عرب های 48 تنها پانزده درصد از جمعیت مدرسه را تشکیل می دادند که این رقم در حال حاضر به 46 درصد رسیده است و پیش بینی می شود که این میزان در سال 2030 به نقطه ای برسد که در آن شمار دانش آموزان وابسته به خانواده های مذهبی بیش از دانش آموزان وابسته به خانواده های سکولار خواهد بود.»
آنها خاطرنشان ساختند: «میانگین شمار فرزندان در خانواده های مذهبی وابسته به جریان مذهبی ارتدوکس هفت فرزند است و حال آنکه این رقم در مورد خانواده های عرب 3.9 فرزند می باشد و بر اساس پژوهشی که یک سال پیش توسط شورای اطلاعات ملی آمریکا انجام شد، در طول یک سال ترکیب و بافت کنست به شکلی ریشه ای تغییر کرده است که البته انتخابات اخیر به روشنی از بروز چنین تغییری حکایت داشت.»
روزنامه هاآرتص در گزارش مختصر خود در خصوص افزایش شمار خانواده های مذهبی یهودی به نقل از پرفسور سرگی دلا فرگولا، متخصص جمعیت شناسی در مرکز مطالعاتی “یهود” در دانشگاه عبری شهر قدس اعلام کرد: «پژوهشی که توسط شورای اطلاعات ملی آمریکا حاوی آماری است که در محافل آکادمیک اسرائیل کاملا قابل قبول می باشد و بروز سناریوی مذکور امری است که تنها در صورت انجام اقداماتی خاص می توان از آن جلوگیری نمود.»
این چهره آکادمیک افزود: «مشخص نیست که این روند افزایش طبیعی شمار یهودیان مذهبی ارتدوکس در آینده به کجا می رسد. پیش بینی تداوم حمایت مالی دولت از جریان مذهبی ارتدوکسی که در واقع تضمین بخش تداوم روند رشد جمعیتی این جریان باشد، سخت است ؛ البته نمی توان گفت تا مدت های مدید و طولانی این حمایت های مالی ـ بدون هیچ گونه کاهشی ـ ادامه یابد. ضمنا اگر محافل مذهبی ارتدوکس احساس کند برای تامین نیازش تنها می تواند به خودش تکیه داشته باشد، دیگر میزان زاد و ولد را کاهش می دهد.»
به هر حال، هیچ دلیلی وجود ندارد که رژیم صهیونیستی با توجه به نقشی که احزاب مذهبی یهودی در دولت های صهیونیستی دارند، سیاست خود در برخورد با محافل مذهبی تغییر دهد و با توجه به این امر، احتمال اینکه پیش بینی های موجود در پژوهش مرکز NIC تحقق یابد، زیاد است.