پنج شنبه 01/می/2025

صهیونیست ها و مسئله آتش بس با حماس

پنج‌شنبه 10-ژانویه-2008

این روزها تمامی محافل امنیتی، دولتی و رسانه ای رژیم صهیونیستی مشغول ارزیابی مسئله برقراری آتش بس با جنبش حماس در نوار غزه هستند و شکاف میان مخالفان و موافقان این طرح به مسئله روز تبدیل شده است.

امروز همه صهیونیست ها به این نکته اذعان دارند که برقراری آتش بس با جنبش حماس یک تصمیم ساده نیست ؛ بلکه باید مسئله را به صورت دقیق بررسی کرد، تمامی احتمالات را سنجید و نظرات مخالفان و موافقان این امر را شنید.

مخالفان طرح برقراری آتش بس می گویند که انعقاد چنین توافقی با حماس به هر صورت و شکلی که باشد، به رسمیت شناختن یک جنبش مسلمان فلسطینی است که هرگز حاضر نیست “اسرائیل” را به رسمیت بشناسد و هدف علنی اش نابودی آن است.

مخالفان معتقدند که برقراری آتش بس در واقع نقض سیاست دولت عبری در حمایت از ابومازن است و در حکم اعتراف آشکار “اسرائیل” در شکست اقدامات نظامی شبانه روزی اش است که با هدف متوقف ساختن حملات موشکی و خمپاره ای صورت گرفته است. مخالفان تاکید دارند تنها کاری که رژیم عبری باید انجام دهد، تداوم حملات و تجاوزات تا لحظه شکست گروه های فلسطینی است.

مخالفان تاکید می کنند آتش بس این نگرانی و هراس را به همراه دارد که گروه های فلسطینی در غزه از این دوره به عنوان فرصتی مناسب برای ساماندهی مجدد نیروهای خود، قاچاق اسلحه و تولید تجهیزات جنگی استفاده کنند و یک سامانه دفاعی مستحکم را برای غزه ایجاد کنند و ماجرای جنوب لبنان دوباره تکرار شود.

موافقان طرح آتش بس، اولین چیزی را که در مقابل مخالفان بدان متوسل می شوند، آن است که “اسرائیل” باید به این حقیقت اعتراف کند که هیچ راهکار مفید نظامی برای متوقف ساختن روند مبارزات فلسطینی ها ندارد و مخالفان طرح آتش بس نیز باید از دام توهم قدرت در مقابل دشمن برهند.

به نظر موافقان طرح آتش بس، گزینه ای که “اسرائیل” امروز در اختیار دارد، گفتگو با فتح یا حماس نیست ؛ بلکه عدم درگیری با حماس است، زیرا در آینده نزدیک هیچ شانسی برای بازگشت فتح و ساف به غزه وجود ندارد.

شلومو گازیت، رئیس اسبق اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در یک جمله آرای تمامی موافقان طرح آتش بس را بیان می کند و می گوید: “تنها جایگزینی که برای آتش بس وجود دارد، حمله گسترده زمینی به نوار غزه و اشغال مجدد آن است که چنین حمله ای خطرات مخصوص به خود را دارد ؛ چرا که این اقدام نه تنها به حل مسئله کمک نمی کند، بلکه نتیجه آن خسارت های سنگین سیاسی برای رژیم صهیونیستی خواهد بود.”

موافقان طرح آتش بس می گویند دست یابی به چنین توافقی با حماس به آزادی گلعاد شلیت کمک خواهد کرد و این در حالی است که حمله گسترده به نوار غزه جان این اسیر نظامی صهیونیست را به خطر خواهد انداخت.

آنها تاکید می کنند که دوره آتش بس شاید باعث شود تا گروه های فلسطینی فرصتی را برای جمع آوری اسلحه بیشتر بیابند ؛ ولی با طولانی شدن این دوره دیگر رهبران حماس توان از سرگیری مقاومت را ندارند و “اسرائیل” با استفاده از این فرصت می تواند بر استحکام نظامی شهرک های صهیونیست نشین اطراف نوار غزه بیافزاید و چهره خود را در عرصه بین الملل بهبود بخشد.

به گزارش منابع آگاه صهیونیستی در حال حاضر این دو دیدگاه در مورد مسئله آتش بس در هیات دولت مطرح است و روزهای آتی سرنوشت این امر را مشخص خواهد کرد.

لینک کوتاه:

کپی شد