شنبه 10/می/2025

طی ده سال آتی، یک سوم ارتش عبری را روبات ها تشکیل خواهند داد

شنبه 30-ژانویه-2010

  روزنامه آمریکایی “وال استریت جورنال” اعلام کرد که اسرائیل برای کاستن از میزان تلفات جانی خویش در جنگ، مشغول پیشرفته سازی روبات هایی است که می توانند به صورت خودکار، ماموریت های نظامی را در زمین، دریا و هوا بر عهده بگیرند. کارشناسان نظامی نیز بر این باورند که طی ده تا پانزده سال آتی، یک سوم تجهیزات نظامی ارتش عبری توسط روبات های مذکور مدیریت و کنترل می شوند.

روزنامه مذکور در ادامه گزارش خود در خصوص ارتش روباتیک اسرائیل نوشت: “تلاش هایی که تل آویو در طی شصت سال گذشته برای کاستن از میزان تلفات جانی خود و نیز استفاده از فناوری های پیشرفته صرف کرده، باعث شده است تا اسرائیل به یکی از پیشرفته ترین ها قدرت ها در صنعت تولید روبات های نظامی مبدل شود.”  

وال استریت جورنال به نقل از اروین بیریبی، رئیس دایره فناوری نیروی هوایی ارتش عبری تاکید کرد: “تلاش ها در راستای طراحی و ساخت روبات هایی است که بتوانند در بخش های مختلف میدان جنگ با دشمن نقش آفرینی کنند و جایگزین نیروهای انسانی شوند.”

مقام مذکور در ادامه ابراز داشت: “استفاده از روبات این اجازه را می دهد تا بدون آنکه نگران به خطر افتادن جان سربازان خود باشیم، به انجام عملیات های نظامی مبادرت ورزیم.”

دوره نقش آفرینی روبات ها

به گزارش روزنامه وال استریت جورنال، “گیورا کاتز” نائب رئیس شرکت تولید صنایع پیشرفته نظامی رافائل نیز پیش بینی کرد که به زودی یک سوم ارتش عبری را روبات ها تشکیل خواهند داد.

وی تصریح کرد: “طی ده تا پانزده سال آتی، یک سوم ارتش عبری را روبات ها تشکیل خواهند داد و ما به سرعت به سمت دوره نقش آفرینی روبات ها حرکت می کنیم.”

روزنامه یادشده ابراز داشت که بیش از چهل کشور در دنیا برنامه هایی برای استفاده از روبات های نظامی دارند و به عنوان نمونه باید از ایالات متحده و دیگر کشورها یاد کرد که از هواپیماهای بدون خلبان برای اهداف نظامی خویش استفاده می کنند. بد نیست بدانید که حزب الله نیز در جریان جنگ دوم لبنان در تابستان 2006، از چهار هواپیمای بدون خلبان استفاده کرد.

نشریه مذکور در ادامه نوشت: “ایالات متحده آمریکا در مارس 2003 و در جریان حمله به عراق، از هواپیماهای بدون خلبان خود استفاده کرد و البته امروز نیز در حمله به مناطق قبائلی پاکستان از آنها سود می برد.این کشور در حال حاضر هفت هزار هواپیمای بدون سرنشین دارد که در نیروی هوایی از آن استفاده می کند. ضمنا این کشور دوازده هزار روبات را نیز در نیروی زمینی خود به خدمت گرفته است که مسئولیت شناسایی و مقابله با حملات هوایی را بر عهده دارند. گفتنی است که برای اولین بار در سال گذشته، شمار افرادی که از سوی نیروی هوایی ایالات متحده برای کنترل و هدایت هواپیماهای بدون خلبان آموزش دیدند، بیشتر از تعداد خلبان هایی بود که برای هدایت جنگنده ها و بمب افکن ها آموزش دیده بودند.”

بولدوزرها و قایق های خودکار جنگی

وال استریت جورنال به نقل از توماس تات از مسئولان اسبق ارتش آمریکا اعلام کرد که در مقایسه با ژاپن و ایالات متحده، اسرائیل در برنامه های خود جهت طراحی و ساخت روبات های لازم جهت انجام ماموریت های نظامی سرعت شتابنده تری داشته است. از بین فناوری های مدرنی که باعث شده است تا تل آویو در صنعت تولید روبات ها و تجهیزات خودکار و هوشمند نظامی در رتبه بالاتری نسبت به واشنگتن و توکیو قرار بگیرد، روبات هایی به نام “گواردیوم” است که در حال حاضر مشغول نگهبانی از مرزهای شمالی و جنوبی اسرائیل است. تل آویو این روبات ها را در مرزهای شمالی خود با لبنان برای جلوگیری از نفوذ عناصر حزب الله به داخل و بعد از ربوده شدن دو تن از سربازانش در سال 2006 مستقر کرد.

نشریه مذکور تصریح داشت اسرائیل در جریان جنگ غزه که از تاریخ بیست و هفتم دسامبر 2008 آغاز و تا هجدم ژانویه سال 2009 ادامه یافت، از بولدوزرهایی استفاده کرد که به صورت خودکار حرکت و فعالیت می کردند. مهندسان اسرائیلی پیش بینی نمودند که به زودی ارتش عبری از روبات هایی استفاده خواهد کرد که با صدا فرماندهی و کنترل می شوند. این روبات ها شش چرخ دارند و قابلیت حمل دویست و پنجاه کیلوگرم بار و تجهیزات نظامی را دارا می باشند. ضمنا اسرائیل یک قایق سریع جنگی را ساخته است که به صورت خودکار فعالیت می نماید. این قایق که با عنوان “پراتکتور اس.وی” شناخته می شود، بعد از حمله ای که علیه یک قایق جنگی صهیونیست در سال 2002 و در سواحل غزه روی داد مورد استفاده قرار گرفت. قایق مذکور نقش مهمی را در نیروی دریایی رژیم عبری بازی می کند.

این روزنامه آمریکایی یادآور شد: “بعد از آنکه ضدهوایی های سوریه در لبنان موفق شد تا خسارت های سنگینی را به جنگنده های اسرائیلی وارد آورد، تل آویو به استفاده از هواپیماهای بدون خلبان روی آورد. تحلیلگران نظامی بر این عقیده اند که به کارگیری این فناوری جدید (روبات های نظامی) می تواند در بلند مدت تاثیری راهبردی در نوع جنگ های اسرائیل با دشمنانش یعنی حزب الله و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین به دنبال داشته باشد. به هر حال این نکته را نیز نباید از یاد برد که عدم هراس کشورها از بروز تلفات جانی هنگام جنگ و درگیری با طرف مقابل، شاید آنها را به سمت برافروختن آتش جنگ های بیشتر بکشاند.”

شایان ذکر است که رژیم صهیونیستی قراردادهای خرید اسلحه را در سال 2009 به امضا رسانیده و خود نیز به تولید سلاح های مدرن دست زده است و در همین راستا، بودجه ای بالغ بر 319 میلیارد شیکل (پانزده میلیارد دلار) را برای این امر اختصاص داد که این رقم در تاریخ این رژیم بی سابقه بوده و در مقایسه با سال گذشته 12.5 میلیارد دلار رشد داشته است.

لینک کوتاه:

کپی شد