پنج شنبه 08/می/2025

عکا در مصاف با سوداگران مرگ

پنج‌شنبه 16-اکتبر-2008

آنچه که از یک هفته پیش در شهر عکا واقع در اراضی اشغالی 48 رخ می دهد، بخشی از نبرد پاکسازی نژادی و بخشی از جنگ علیه هویت عربی به شمار می رود که دشمن صهیونیستی به انحای مختلفی سعی در زدودن و محو هویت عربی دارد. شهرک نشینان و گروهک های تندروی اسرائیل از یک هفته پیش شروع به قلع و قمع فلسطینیان ساکن این شهر کرده اند.

هر چند که این جنایات در واکنش به اقدامات نژاد پرستانه اسرائیل علیه ملت فلسطین صورت می گیرد؛ ولی نژاد پرستی بازخورد پایبندی فلسطینیان ساکن عکا به هویتشان و مخالفتشان با اذعام در در جامعه صهیونیستی است.

از سال 1948 تاکنون اسرائیل سعی دارد هویت فلسطینی و عربی و اسلامی در سرزمین های اشغالی را از بین ببرد.

اوج گیری فعالیت های جنبش اسلامی در اراضی اشغالی 48 و برخی گروه های دیگر نظیر جنبش “فرزندان سرزمین” در احیای هویت عربی و اسلامی فلسطینیان سهم بسزایی داشت. از سوی دیگر، از آغاز دهه هشتاد بیداری اسلامی آرام آرام در میان توده عربی و اسلامی جوانه زد و اکنون این خیزش در اراضی اشغالی 48 به بار نشسته است و این بیداری پس از مخالفت جنبش اسلامی به رهبری شیخ رائد صلاح با شرکت در انتخابات کنست اسرائیل در میان توده عربی و اسلامی ریشه دوانید.

در حالی که فلسطینیان ساکن مناطق الجلیل و المثلث با درخواست های مربوط به بیداری اسلامی موافقت می کردند، فلسطینیان برخی از مناطق فلسطینی نشین از جمله عکا در مقابل این حرکت اسلامی مقاومت کردند، اما دیری نپائید که با گسترش جریان بیداری و اسلامگرایی در این مسیر قرار گرفتند. 

اکنون تندروهای اسرائیل با حمایت نهادهای رسمی شروع به اخراج فلسطینیان و اعراب از خانه و کاشانه شان کرده اند، اما فلسطینیان غیور این منطقه در مقابل این سیاست نژاد پرستانه مقاومت کرده اند و هر قدر که حجم هجمه های نژاد پرستانه اسرائیل شدت می گیرد به همان اندازه نیز مقاومت اوج می گیرد.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که از زمان برگزاری کنفرانس آناپولیس در پایان سال گذشته زمزمه هایی درباره دولت یهودی و معاوضه سرزمین با جمیعت به گوش می رسد، مسئله ای که عرب های ساکن اراضی اشغالی 48 به کنه این توطئه پی برده اند و ما نیز بازتاب این زمزمه ها را در اظهارات رهبران فلسطینی ساکن این منطقه می شنویم و بدیهی است که موضع گیری های قاطعانه شیخ رائد و فعالیت های سترگ ایشان در چارچوب دفاع از مسجد الاقصی و مقدسات همچنان احساسات یهودیان افراطی را برانگیخته است، یهودیان تندرویی که بحث “معبد کذایی” را مسئله موجودیت قلمداد می کنند که به هیچ وجه نمی توان بر سر آن کوتاه آمد.

آنچه که باید اینجا مطرح کرد این که امت های عربی و اسلامی وظیفه دارند که در قبال رخدادهای خونین عکا موضعی قاطع اتخاذ کنند. عملا نیز برخی گروه های فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه مواضع شجاعانه ای در قبال این رخدادها اتخاذ کردند، مسئله ای که باید گروه های فعال و بالنده و تاثیرگذار در میان امت اسلام از آن الگو بگیرند. این مسئله یک پیام برای اسرائیل داشت و آن این که فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 48 در تقابل با اسرائیل تنها نیستند، البته باید گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین طی 4 سال گذشته مواضعی خصمانه علیه فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 48 اتخاذ کرده است، به گونه ای که این تشکیلات اعلام کرد که مشارکت دادن فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 48 در هر نوع فعالیت مبارزاتی که موجب تقویت مقاومت فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 67 می گردد، اقدامی غیر قانونی است و این موضع گیری به مثابه تعامل با اشغالگر است.

نتیجه این که اعراب و فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 48 موجودیت خود را در پرتو عزم و اراده پولادینشان تثبیت خواهند کرد.

منبع: روزنامه “الدستور” چاپ اردن

 

لینک کوتاه:

کپی شد