به رغم افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی در رابطه با آغاز عملیات نظامی گسترده و ناگهانی علیه غزه، محافل اسرائیلی بر این باورند ـ شاید حق با آنها هم باشد ـ که در دوره قبل از انتخابات کنست احتمالا چنین عملیاتی به وقوع نخواهد پیوست که این مساله زمینه را برای دیگر گزینهها هموار خواهد کرد، زیرا اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی در رابطه با عدم ورود به عملیات نظامی علیه غزه قبل از انتخابات کاملا واضح و روشن بود و شاید پس از انتخابات نیز انجام چنین عملیاتی کاملا واضح و روشن نباشد.
در چنین شرایطی، احتمالا رژیم صهیونیستی صرفا به پاسخگویی محدود و مقطعی به شلیک خمپاره یا ارسال بالونهای آتشزا به سمت اراضی اشغالی در آستانه انتخابات بسنده خواهد کرد و طرح و برنامه مشخصی برای ایجاد تغییرات ملموس در وضعیت کلی حاکم بر نوار مرزی باریکه غزه نخواهد داشت.
هرچند فرضیهای نهایی و مطلق در مورد هیچ یک از سناریوهای مطرح شده وجود ندارد، اما سناریوی عملیات نظامی گسترده علیه غزه حداقل در دو هفته آینده بعید به نظر میرسد که مطرح باشد و وضعیت جاری یعنی راهاندازی بالونهای آتشزا، شلیک موشک و خمپاره و حملات جنگندههای اسرائیلی به اهدافی در غزه همچنان ادامه خواهد داشت و این بیانگر آرامشی نسبی و موقت در این منطقه است که هر لحظه ممکن است به سمت تنش و درگیری کشیده شود و این وضعیت فعلا ادامهدار خواهد بود.
اظهارات اخیر نتانیاهو و وزرای اسرائیلی اغراقآمیز به نظر میرسد، زیرا بر حسب شرایط موجود، عملیات نظامی علیه غزه قبل از انتخابات حداقل از نظر سیاسی و حزبی قابل تفسیر نیست، هرچند حماس در طرف دیگر مرزها معتقد است که این وضعیت تنش و درگیری محدود میتواند تا بعد از انتخابات ادامه داشته باشد و به اعتقاد من ـ نویسنده ـ حماس نیز به دنبال ورود به نبرد و جنگی گسترده نیست.
عملیات نظامی گسترده علیه غزه سالها است که به دغدغه فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل شده است اما سوال مهمی که همیشه در گفتگوها و مناقشههای نظامی مطرح میشود، این است که پس از عملیات نظامی علیه غزه چه اتفاقی خواهد افتاد و این منطقه جغرافیایی به چه کسی واگذار خواهد شد و چه کسی کنترل نوار غزه را بدست خواهد گرفت و اینکه رهبران آتی برای “اسرائیل” بهتر خواهند بود یا نه؟ کسی اینها را تضمین نخواهد کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی به دنبال ورود به یک عملیات نظامی گسترده در این منطقه جغرافیایی متراکم نیست، هرچند ورود به چنین جنگی از نظر علمی ممکن و شدنی است، اما در عین حال این راه حل معضل غزه نیست و مشخص است که رژیم صهیونیستی نیز دست به چنین کاری نمیزند، بلکه صرفا پاسخ میگوید و واکنش نشان میدهد، زیرا این رژیم هیچ استراتژی جامع و کاملی در مورد غزه ندارد.
در نهایت، در فاصله دو هفته مانده تا انتخابات کنست، بعید به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی تصمیمی دراماتیک اتخاذ کند؛ چه در مورد عملیات نظامی گسترده علیه غزه و چه در مورد بهبود اوضاع فلسطینیان در این باریکه از ترس اینکه مبادا اینگونه وانمود شود که تسلیم حماس شده است و همین مساله موجب خواهد شد تا این وضعیت سخت و پرتنش ادامه پیدا کند و باید منتظر بعد از انتخابات کنست بود و احتمال تحولی ناگهانی نیز همانگونه که متخصصان و کارشناسان در غزه میدانند، همچنان وجود دارد.