وزیر جنگ رژیمصهیونیستی با رد ادعاهای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم، اعلام کرد که ایرانهیچ گونه نیروی نظامی در داخل سوریه ندارد.
به گزارش مرکزاطلاع رسانی فلسطین، اویگدور لیبرمن در گفتگوی تلویزیونی اعلام کرد که «بله برخیمشاوران و کارشناسان ایرانی در سوریه حضور دارند، اما این کشور نیروی نظامی درسوریه ندارد.»
وی افزود:ایران در سوریه از طریق نماینده های خود فعالیت می کند و ایرانی ها در سوریه حضورندارند؛ چرا که سوریه در این کشور ماموریت ها را اجرا می کند.
لیبرمن اعلامکرد که راهبرد ایران در سوریه مبتنی بر تکیه بر عناصر وابسته به آن است که ازعراق، افغانستان و پاکستان جمع آوری شده اند و تهران در یمن نیز همین راهبرد را ازطریق جماعت انصار الله پیاده می کند.
وی در عین حالمدعی شد که هیچ کدام از گروه های حاضر در سوریه جرأت ضربه زدن به منافع”اسرائیل” را ندارند؛ چرا که این رژیم قدرت برتر منطقه است.
مساله جالبتوجه در این اظهارات لیبرمن این است که وی با سخنان خود ادعاهای اخیر نتانیاهو راکه به شدت نسبت به حضور نظامی ایران در سوریه هشدار داده بود، تکذیب کرد. نتانیاهواخیرا سفرهای خارجی و تماس های دیپلماتیک متعددی را به منظور تحریک جامعه بینالمللی علیه حضور نیروهای ایرانی در سوریه انجام داد و حتی 2 ماه قبل هیاتی را بهآمریکا فرستاد تا دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور را به اتخاذ مواضع جدی تر علیهحضور ایران در سوریه متقاعد کند.
نتانیاهوپویشی تبلیغاتی را با عنوان «وقتی داعش (از سوریه) خارج شود، ایران جای آنرا خواهدگرفت» به راه انداخته و مدعی شده بود که ایرانی ها کارخانه های تولید موشک درسوریه می سازند.
نتانیاهو دراین طرح به صورت ویژه به “یوسی کوهین” رئیس موساد تکیه کرده بود که مدعیبود سازمان تحت امر وی اطلاعات امنیتی در اختیار دارد که نشان می دهد حضور نظامیایران در سوریه در حال افزایش است.
در مقابل،پایگاه خبری “واللا” ادعاهای رژیم صهیونیستی را مبنی بر اینکه نظام بشاراسد به ایران اجازه احداث پایگاه های نظامی در خاک سوریه را داده است، تکذیب کرد.این پایگاه صهیونیستی در گزارش امروز چهارشنبه خود آورده است که اسد با احتیاطزیادی با ایرانی ها کار می کند؛ چرا که تقویت روابط دمشق با تهران چندان مورد قبولو خوشایند روسیه نیست و علاوه بر این، اسد می داند که اسرائیل او را مجبور بهپرداخت تاوان موافقت با تقویت حضور نظامی ایران در سوریه خواهد کرد.
در همینراستا، “آوی اسخاروف” تحلیلگر مسائل عربی و تهیه کننده این گزارش اعلامکرد که سفر اخیر محمد حسین باقری رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران بهسوریه که یک ماه قبل صورت گرفت، با شکست سنگین همراه بود؛ چرا که نظام اسد بادرخواست های وی که تقویت حضور نظامی ایران یکی از آنها بود، موافقت نکرد.
اسخاروف مدعیشد که اجاره یک بندر سوری به مدت 50 سال، صدور مجوز احداث پایگاه های هوایی، اعطایمجوز استخراج معادن و به ویژه اورانیوم توسط ایرانی ها و برخی مسائل دیگر، از جملهخواسته های مطرح شده توسط باقری بودند.
وی افزوده استکه بر خلاف تصویری که دولت اسرائیل می خواهد ارائه دهد، بشار اسد در برخورد باایرانی ها با احتیاط زیادی کار می کند و نمی خواهد خودش را “آلت دست”آنها نشان دهد؛ به ویژه که تحت فشارهای شدید روسیه قرار دارد که تهدیدات اسرائیلمبنی بر مداخله نظامی قدرتمندانه در داخل سوریه در صورت صدور مجوز تقویت نفوذ وحضور نظامی ایران در این کشور را به شدت جدی گرفته است.
این تحلیلگر صهیونیست مدعی شده است که روسیه باوجود احساس نیاز به کمک های ایران برای تضمین بقای نظام اسد، نمی خواهد این مسالهمنجر به تقویت حضور نظامی ایران و در نتیجه مداخله نظامی اسرائیل در سوریه شود.
وی افزوده استکه «با وجود نقشی که ایران در تضمین بقای نظام سوریه ایفا کرد، اما بشار اسد میداند که مسکو نیز نقش تعیین کننده ای در جلوگیری از سقوط نظامش ایفا کرده است واین مساله ایجاب می کند که منافع روس ها هم در سوریه رعایت شود.»
آوی اسخاروفخاطر نشان کرده است که ایرانی ها معتقدند که درخواست های آنها از نظام اسد درمقایسه با امتیازاتی که روس ها به دست آورده اند، زیاد نیست؛ چرا که مسکو در داخلسوریه پایگاه هوایی و فرودگاهی در سواحل این کشور دارد.
وی در عین حالمدعی بروز اختلاف در داخل ایران درباره چشم انداز آتی سیاست ایران در سوریه شده وآورده است که فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران معتقدند که پایاندرگیری در سوریه فرصتی برای تقویت نفوذ تهران در این کشور است، اما حسن روحانیرئیس جمهور و اطرافیان وی نسبت به این مساله هشدار داده اند که چنین اقدامی میتواند جامعه بین المللی را نسبت به “توسعه طلبی های ایران” در منطقهحساس کند و باعث اعمال تحریم های اقتصادی علیه این کشور شود.