پنج شنبه 01/می/2025

محمود عباس تو دیگه چه رهبری هستی؟!

سه‌شنبه 5-آگوست-2008

  علت مطرح کردن این سوال به مطلب مندرج در روزنامه عبری زبان “هاآرتص” بر نمی گردد که نوشته بود عباس “اسراییل” را تهدید کرده است که در صورت آزادی نمایندگان فراکسیون “تغییر و اصلاح” وابسته به جنبش مقاومت اسلامی “حماس” در پارلمان، تشکیلات خودگردان فلسطین را منحل خواهد کرد نه به این خاطر که ما این خبر را باور نداریم، بلکه ما آن را کاملا باور می کنیم، هر چند منبع این خبر هاآرتص است. بزرگترین آرزوی عباس در شرایط بحرانی کنونی آزادی این نمایندگان است، چرا که این امر مساوی با تشکیل جلسه پارلمان فلسطین و ساقط شدن دولت غیر قانونی سلام فیاض است و عجیب تر از آن این که رئیس مجلس قانونگذاری فلسطین از تاریخ 9/1/2009 به مدت 2 ماه رئیس تشکیلات خودگردان خواهد بود، زیرا مهلت قانونی ریاست عباس در این تاریخ به پایان می رسد.

همچنین دلیل مطرح کردن این سوال به آنچه در گذشته بارها گفته شده است بر نمی گردد و آن این که عباس با آزادی مروان البرغوثی در جریان مبادله “گلعاد شالیت” نظامی ربوده شده صهیونیستی با اسیران فلسطینی به منظور ممانعت از تقویت پایگاه مردمی جنبش مقاومت اسلامی حماس هر چند که پایگاه مردمی حماس تقویت یافته است، مخالفت است. یکی دیگر از علل مخالفت عباس با آزادی مروان این است که می خواهد در عرصه رهبری فتح بی رقیب باشد.

اما ما از عباس می پرسیم که تو دیگه چه رهبری هستی؟ زیرا عباس آشکارا طی مصاحبه ای با یکی از شبکه های ماهواره ای مصر گفت که در شرایط کنونی با گشوده شدن گذرگاه مرزی رفح مخالف است. عباس همچنان مخالفتش با باز کردن گذرگاه مرزی رفح و درخواست غیر جدیش از طرف صهیونیستی برای گشودن این گذرگاه را تکرار می کند. اوضاع بحرانی کنونی نوار غزه برای عباس و قربانی شدن بیماران ساکن این منطقه در اثر محاصره جائرانه مهم نیست. تنها مسئله مهم برای عباس جلب رضایت اسراییل است. گذشته از آن گشوده شدن گذرگاه رفح در سایه تلاش های حماس برای عباس و تشکیلات خودگردان یک فاجعه است، چرا که این امر یک راه گریزی را برای حماس ایجاد می کند و یک دستاور برای این جنبش و اعتراف به جایگاه والای آن و به مثابه تحکیم و تثبیت جایگاه آن به شمار می رود.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که عزام الاحمد از نزدیکان عباس می گوید که تشکیلات خودگردان در اندیشه اعلام غزه به عنوان منطقه شورشی و تحت سیطره گروهک مسلح است. چگونه امکان دارد رام الله با این شرایط کنونی اش به گذرگاه رفح اهتمام داشته باشد؟!! از سوی دیگر، مصر اعلام کرد که بدون اجرای توافقنامه فعال سازی گذرگاه های پنجگانه هرگز گذرگاه رفح را باز نخواهد کرد و هیچ مسئولیتی در قبال گذرگاه رفح ندارد.

ما از عباس می پرسیم که تو دیگه کی هستی؟ به خاطر این که شنیده ایم عباس با برنامه سیاسی مشتمل بر مقاومت و مذاکره به عنوان دو گزینه برای رها سازی ملی فلسطین مخالف است. قرار است عباس این برنامه را در جریان کنگره ششم جنبش فتح مطرح کند. همچنین به خاطر این که شنیده ایم عباس خواهان حذف نهایی برنامه مقاومت است و می خواهد مذاکره را به عنوان یگانه گزینه پیش بگیرد و طبق اطلاعات به دست آمده مذاکرات مسالمت آمیز با اسراییل را به عنوان یگانه برنامه سیاسی قبول دارد.

وی تاکید کرد که نهادهای قانونی فلسطین گزینه مبارزه مسلحانه را عقیم ساختند و ملت فلسطین که او را در چارچوب یک برنامه سیاسی انتخاباتی برگزیدند مقاومت را به عنوان یگانه ابزار رها سازی ملی قلمداد نمی کنند. ای عباس درس عبرت نگرفتی؟ کی سر عقل می آیی؟ عباس می خواهد این کنگره را در رام الله و در سایه اشغالگری برگزار کند تا این کنگره رهبری ضعیف و وابسته مثل او را انتخاب کند.

بی تردید تاریخ دوره ریاست عباس دوره ای بسیار پیچیده و بغرنج به ثبت خواهد رساند؛ دوره ای که ارزش ها و مفاهیم ملی رنگ باختند و معادلات صد و هشتاد درجه چرخید و یک سری ارزش ها و مفاهیم جدیدی شکل گرفت؛ به گونه ای که همنوایی با رژیم صهیونیستی بخشی از برنامه ملی به شمار می رود و این اقدام در حالی صورت می گیرد که تفاهم و همگرایی و انسجام ملت فلسطین و یکپارچگی میهن امری محال می نماید.

لینک کوتاه:

کپی شد