رژیم صهیونیستی نبرد غزه را با حمله غافلگیرانه آغاز کرد و تر و خشک را با سوزاند و در یک لحظه سیل خون در تمامی مراکز دولتی و گوشه و کنار نوارغزه جاری شد و تنها در همان روز اول بیش از هفتصد کشته و زخمی بر جای گذاشت . اگر مصر با توجه با حضور لیونی در قاهره کوچک ترین هشداری به حماس می داد، هرگز چنین خون هایی بر زمین ریخته نمی شد . حماس غافلگیر شد و با نبرد ناگهانی به نوارغزه و دولتش مواجه گردید ؛ چیزی که اصلا تصورش را نمی کرد . بسیاری از رهبران حماس بر این باورند که مصر به طور اساسی در نبرد صهیونیست ها علیه این جنبش با اشغالگران همکاری داشته است و کشور مصر و تشکیلات خودگردان بیش از هر کشور و رژیمی خواستار پایان دادن به دولت حماس در نوار غره محاصره شده، بودند . گفته های اخیر شیمون پرز این باور و نگرش را به درستی تایید می کند، وی دیروز علنا اعلام کرد که مصر و برخی از کشورهای عرب حماس را مشکل بسیار بزرگی تلقی می کنند و آنان بیش از رژیم صهیونیستی از حماس نگران هستند و این کشورها مخالف حضور هر گونه نیرویی هستند که در وجود حماس تبلور یافته باشد .
حماس به ناگاه با دفاع آشکار و نهان کشور مصر از امنیت دولت یهود مواجه شد و مصر به گونه ای از یهودیان دفاع می کرد که گویی به دین یهود گرویده است و اعتنایی به اسلام ندارد . گروه های مقاومت فلسطین به ویژه دو جنبش حماس و جهاد اکنون دریافته اند که کشورهای عرب به طور مستقیم در نبرد آینده علیه مقاومت به ویژه علیه حماس با دشمن همکاری خواهند کرد ؛ جنبشی که به رمز و سمبل مقاومت و پایداری علیه زورگویی های مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شده است .
جنگ اخیر علیه نوارغزه برای صهیونیست ها به هیچ وجه موفقیت آمیز نبوده است زیرا این نبرد در همان لحظه اول شکست خورد و نتوانست سران مقاومت و دولت منتخب را نابود کند و اصولا هدف از حملات غافلگیرانه نابودی سران است و نه نیروهای یک حکومت و یا یک سازمان ؛ و این درست همان چیزی است که رهبران صهیونیست از همان لحظه اول فرو رفتن در باتلاق غزه از عملی ساختن آن عاجز ماندند. بنا براین می توان گفت که جنگ از همان آغاز و با شروع کشتار غیرنظامیان و بر جای گذاشتن خرابی ها شکست خورده قلمداد گردید.
اکنون این سوال مطرح است که در روزهای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ آیا مذاکرات جدی صورت خواهد گرفت و به وضع کنونی پایان داده می شود ؟ و یا نه جنگ دوباره شروع می شود و این بار نیز تر و خشک با هم می سوزند ؟ و شاید احتمال دیگری به واقعیت بپیوندد و آن این که وضع به همین صورت بماند و حالت نه جنگ و نه صلح ادامه یابد . نتیجه هر چه باشد دولت منتخب فلسطین و نیروهای مقاومت باید موارد زیر را رعایت کنند :
1 ـ کاملا مواظب و هوشیار باشند و توجهی به تضمین های کشور مصر و برخی از کشورهای عرب نکنند زیرا آن گونه که پیداست دولت های به اصطلاح میانه روی عرب جز نابودی مقاومت فلسطین و خیز اسلامی این ملت چیز دیگری را نمی خواهند و بیش از صهیونیست ها از این جنبش های ضد استعماری می ترسند . این گروه ها باید از گذشته درس بگیرند و اشتباهات گذشته را تکرار نکنند و به هیچ وجه به گفته های کشورهای عرب مبنی بر عدم نگرانی از وقوع جنگ جدید علیه غزه اعتماد نداشته باشند .
2 ـ دشمن هر لحظه ممکن است به بهانه ای دوباره مراکز دولتی و پادگان های نظامی را مورد هدف قرار دهد و اقدامات خود را به این بهانه که به تروریست ها حمله کرده است توجیه کند و هر لحظه احتمال می رود شخصیت های برجسته جنبش حماس و دولت فلسطین ترور شوند و گروه های مقاومت باید بدانند که حکام عرب در انتظار روزی هستند که ذوب شدن جنبش حماس و دولت غزه را ببینند .
3 ـ کارکنان وزارت خانه ها و مراکز دولتی نباید بر سر کارهایشان حاضر شوند تا این که وضع کنونی تغییر یابد و تصویر روشن تری از وضعیت نمایان گردد . تصمیم یک طرفه اسراییل مبنی بر توقف نبرد برای اسراییل الزام آور نیست و این رژیم به رعایت هیچ گونه تعهدی پایبند نمی باشد . رهبران حماس و کارکنان وزارت خانه ها نباید احساس کنند که همه چیز دیگر تمام شده است و امنیت کاملا برقرار است و از طریق تلفن و موبایل نباید با دیگران تماس برقرار کنند و یا مانند گذشته به زندگی طبیعی خود بپردازند زیرا هرگونه بی احتیاطی ممکن است زیان های جبران ناپذیری را بر جای گذارد .
4 ـ سرویس های امنیتی نباید سستی به خود راه دهند و از حساسیت وضع کنونی غافل باشند . آنان باید کاملا هوشیار و مراقب امور و تحرکات داخلی و خارجی دشمن باشند از خطوط مقاومت حمایت کنند و به تلاش های بی وقفه خود ادامه دهند . این سرویس ها همچنین باید بسیار مراقب تحرکات وتلاش های مزدوران و جاسوسان باشند زیرا به طور طبیعی در این چنین شرایطی این مزدوران بسیار فعال می شوند تا از مقاومت و امکانات و ذخایر موشکی و سلاح های مقاومت مطلع گردند و به دشمن گزارش دهند، تا دشمن در فرصت مناسب و در صورت عدم موفقیت مذاکرات به راحتی بتواند آنان را مورد حمله قرار دهد و نابود سازد .
در پایان ما باید دست هایمان را به سوی آسمان بلند و برای ساکنان صبور و مقاوم غزه دعا کنیم مردمی که از قداست این سرزمین مقدس دفاع کردند و نگذاشتند به وسیله اشغالگران غاصب آلوده شود . ما باید دعا کنیم و از خداوند متعال بخواهیم تا دولت فلسطین به رهبری اسماعیل هنیه را حفظ کند دولتی که در تاریخ فلسطین دولت مردمی اصیل به شمار می رود و از بطن این مردم برخاسته است .