روزنامه عبری زبان “هاآرتص” در شماره روز دوشنبه 1/6/2009 خود تاکید کرد: “اقدام بنیامین نتانیاهو در تعویض مسئول پیشین پیگیری پرونده گلعاد شلیت، اسیر نظامی صهیونیست و تعیین چهره ای جدید برای تصدی این منصب نشان می دهد احتمال اینکه اسرائیل برای آزادی شلیت به استفاده از گزینه نظامی روی آورد، وجود دارد.”
آمیر اورن، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص با انتشار مقاله ای به مسئله انتخاب هاگای هداس 56 ساله، رئیس پیشین دایره عملیات سازمان موساد به عنوان مسئول پیگیری پرونده اسیر نظامی صهیونیست، خاطرنشان ساخت: “این تصمیم نشان دهنده تمایل نتانیاهو برای به کارگیری گزینه های نظامی جهت آزادی شلیت است.”
این نویسنده برجسته صهیونیست در ادامه تاکید کرد: “مسئول جدید پیگیری پرونده گلعاد شلیت می گوید که برای آزادی شلیت یک جنگ طولانی مدت و سخت اندیشه ای لازم است که این گفته اشاره ای ضمنی به ضرورت افزایش فعالیت های اطلاعاتی و نظامی جهت تضمین آزادی این نظامی صهیونیست است.”
وی تصریح کرد: “نتانیاهو و هداس هر دو به این نکته ایمان دارند که توافق با گروه های عربی و فلسطینی در خصوص مبادله اسرا حکم تن دادن به خواسته های تروریسم را دارد. از سوی دیگر، چیزی که حدس ما در مورد بی تمایلی نتانیاهو در تلاش برای حل مسئله شلیت از طریق مذاکره را تقویت می بخشد، آن است که این مقام صهیونیستی به جای اوفر دیکل، فردی را برای پیگیری پرونده مذکور انتخاب کرده است که هرگز زبان عربی را نمی داند. شایان ذکر است که دیکل بلافاصله بعد از پیروزی نتانیاهو در انتخابات و ورودش به عرصه قدرت، از منصب خود کناره گیری نمود.”
بد نیست بدانید که هداس مسئول بسیاری از عملیات های مخفی موساد و ارتش رژیم صهیونیستی و مغز متفکر طرح ترور خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی «حماس» در تابستان 1997 در امان بود. این چهره صهیونیستی تا کنون مناصب مختلفی همچون جانشین فرماندهی یگان ویژه تیپ چتربازان ارتش عبری را عهده دار بود و در بسیاری از عملیات های این یگان همکاری داشت، عملیات هایی که فرماندهی بسیاری از آنها در دست وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی و رئیس وقت ستاد مشترک و بخش اطلاعات نظامی ارتش عبری بود.
در مقاله آمیر اورن آمده است: “تمایل نتانیاهو برای استفاده از گزینه های نظامی جهت آزادی شلیت، به این معنا نیست که او هرگز از راهکار مذاکره استفاده نخواهد کرد به ویژه اگر مشخص شود درصد موفقیت برنامه های نظامی که هداس مشغول طراحی آن است، پایین می باشد. به دیگر سخن، تصمیم نهایی در مورد استفاده از گزینه نظامی یا سیاسی برای آزادی گلعاد شلیت در حوزه اختیار نتانیاهو است ؛ البته نباید از این نکته غافل باشیم که هداس، روابط صمیمی با عمر سلیمان، وزیر اطلاعات مصر دارد.”
هداس که به خاطر چهره اروپایی اش به نام “مو بور” شناخته می شود تا کنون دوبار از دستگاه موساد کناره گیری کرده است که اولین بار آن به زمان ریاست افرایم هلیوی بر این سازمان برمی گردد. وی در آن دوره به خاطر اختلافات با هلیوی از منصب خود کناره گیری کرد. هداس برای بار دوم در زمان ریاست مائیر داگان به موساد برگشت و به خاطر اختلافی که با وی بر سر شیوه فعالیت داشت، برای دومین بار این سازمان را ترک کرد. برخی منابع صهیونیستی بر این باورند که بازگشت هداس برای تصدی مناصب رسمی از تمایل وی برای جلب رضایت نتانیاهو جهت واگذاری ریاست موساد به وی و انتخاب وی به عنوان جانشین رئیس کنونی سازمان یعنی داگان است که تنها تا پایان سال جاری منصب ریاست را بر عهده خواهد داشت.
هداس در حالی به عنوان رئیس تیم پیگیری سرنوشت گلعاد شلیت انتخاب شده است که دان مریدور، وزیر اطلاعات نتانیاهو به بهانه اینکه مناسبتی میان منصبش با وظایف یک رئیس تیم پیگیری وجود ندارد، از تصدی این منصب خودداری نمود.
این چهره صهیونیستی جانشین “اوفر دیکل” مسئول پیشین موساد و فرستاده نخست وزیر سابق رژیم اشغالگر قدس به مذاکرات مبادله اسرا می شود که بعد از انتخاب نتانیاهو به عنوان نخست وزیر از منصب خود کناره گیر کرد. دیکل به مدت دو سال مسئولیت پیگیری پرونده شلیت را بر عهده داشت و در جریان پرونده گلعاد شلیت که آزادیش محور اساسی در بازی های سیاسی در رژیم اشغالگر قدس است، ناکام ماند.
برخی منابع صهیونیستی معتقدند نتانیاهو تاکید زیادی بر به نتیجه رساندن پرونده گلعاد شلیت دارد و می خواهد آن را به عنوان یک دستاورد مهم در پرونده خود به ثبت برساند و بر امتیازات خود بیافزاید. وی در برنامه انتخاباتی خود به جامعه صهیونیستی وعده داده است که تمام توان خود را برای آزادی شلیت به کار خواهد بست.