یکشنبه 11/می/2025

نشانه ها و خطرات نفوذ رژیم صهیونیستی در کشورهای عربی و آفریقایی

سه‌شنبه 9-آگوست-2016

از اظهارات، دیدارها و حجم عادی سازی روابط برخی کشورهایعربی و آفریقایی با رژیم صهیونیستی بهتر می توان در جریان خطرات جنبش صهیونیزم واهداف آن در منطقه و چشم طمع آن به منابع موجود در بسیاری از کشورهای عربی وآفریقایی و تلاش های مستمر این رژیم برای تاثیر گذاری بر بخش های اساسی و مهم درکشورهای عربی و در راس آن مصر قرار گرفت.

رژیم صهیونیستی به دنبال تاثیرگذاری مستقیم بر کشورهای عربیبه ویژه مصر است که از طریق پرونده سد نهضت، کاهش سهم آب مصر و احاطه همپیمانانتاریخی و قدیمی مصر و تبدیل آنان به دشمن در این مسیر گام نهاده است و سفر اخیربنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آفریقا و دیدار او با سران آفریقاییدر تاریخ 4/7/2016 نیز در همین راستا صورت گرفت و هدف ازآن امضای قراردادهایهمکاری مشترک و دوجانبه میان رژیم صهیونیستی و کشورهای حاشیه رود نیل بود.

واقعیت این است که رژیم صهیونیستی پی برده از آن زمان که برروی خانه های ویران شده فلسطینیان و ساکنان اصلی این سرزمین در سال 1948 تاسیس وپایه گذاری شد، از سوی کشورهای اسلامی و عربی تحریم و در انزوا قرار گرفته است وهمین مساله بحران ها و مشکلات امنیتی زیادی را برای این رژیم ایجاد کرده است و آنرا در فضا و محیطی عربی قرار داده که با موجودیت این رژیم مخالف است و آن را نمیپذیرد، بر همین اساس، این رژیم استراتژی ها و برنامه های زیادی را به منظور خروجاز این بحران در پیش گرفته است و در همین راستا درصدد نفوذ در منطقه به ویژه برخیکشورهای عربی و آفریقایی برآمده است و از این راه اهداف زیادی را محقق کرده است ازجمله: کسب مشروعیت بیشتر با استناد به نظریه واقعیت موجود، گسترش دامنه روابطخارجی خود و خروج از انزوای بین المللی، جلب حمایت و آرای بیشتر در مناقشات دایردر سازمان ملل، ایجاد تفرقه و دشمنی میان کشورهای آفریقایی و عربی به ویژه کشورهایحاشیه رود نیل به منظور احاطه و محاصره کشورهای عربی، سلطه بر مصر و مدیریت منابعطبیعی آن به ویژه آب که به مثابه شاهرگ حیاتی ملت مصر است.

دشمن صهیونیستی به منظور توجیه این اقدام خود بهانه هاییواهی را بیان می کند از جمله اینکه: خط مقدم دفاع از غرب در راستای مبارزه باتروریسم و مقابله با جنایت ها و کشتارهای جمعی است و اینکه حامل یک پیام انسانیپیشرو به منظور توسعه و عمران کشورهای فقیر آفریقایی است و رژیم صهیونیستی برایاین منظور، از راه های مختلف وارد شده است از جمله بافت و ساختار اجتماعی آفریقابه گونه ای که می خواهد زمینه سازی کرده و اینگونه وانمود کند که نقاط مشترک زیادیبین تاریخ این رژیم و برخی ملت های آفریقایی وجود دارد. محافل رسانه ای و سیاسیرژیم صهیونیستی از زمان تاسیس این رژیم همواره سعی کرده اند از تجارت بشر، شکنجه ومساله هولوکاست برای همسویی و جلب حمایت و همدلی آفریقایی ها استفاده کنند.

روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای آفریقایی بلافاصله پس ازشکل گیری این رژیم و پس از استقلال برخی کشورهای آفریقایی شکل گرفت اما این روابطبه سبب جنگ سال 1967 و جنگ اکتبر در سال 1973 بسیار ضعیف شد و تا حد قطع شدن همپیش رفت. کشورهای آفریقایی به منظور همبستگی با کشورهای عربی روابط خود با رژیمصهیونیستی را قطع کردند اما به محض ورود مصر به توافق صلح با رژیم صهیونیستی درسال 1979 این کشورها روابط خود با رژیم صهیونیستی را ازسرگرفته و تقویت کردند وزمانی که سازمان آزادی بخش فلسطین در سال 1993 توافق سازش با رژیم صهیونیستی معروفبه معاهده اسلو را به امضا رساند و پس از آن اردن نیز در سال 1994 معاهده وادیعربه را با این رژیم امضا کرد، تمامی موانع پیش روی کشورهای آفریقایی برداشته شد وآن ها بدون هیچ تردیدی در مسیر تقویت روابط با رژیم صهیونیستی برآمدند.

ابزارها و اهداف نفوذ رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی وآفریقایی:

1ـ برقراری روابط به منظور خروج از بحران و انزوا درکشورهای اسلامی و عربی که این رژیم از زمان تاسیس همواره با آن مواجه بوده است وجلب حمایت کشورهای آفریقایی و فراهم کردن زمینه پیروزی در نبردهای دایر در سازمانملل و دیگر نهادهای بین المللی.

2ـ تضمین دست یابی به منابع و مناطق حاصلخیز به منظور تضمینبیشترین سهم آب. به گونه ای که دیوین بن گوریون با اشاره به اهمیت مساله آب برایرژیم صهیونیستی، تصریح کرد که یهودیان وارد نبردی سخت با کشورهای عربی شده اند کههمان نبرد بر سر آب است و سرنوشت رژیم صهیونیستی به این نبرد گره خورده است که اگردر این نبرد شکست بخوریم، برای همیشه فلسطین را از دست می دهیم.

3ـ ایجاد بازارهای جدید و راه اندازی پروژه ها و تاسیسکارخانه ها در کشورهای آفریقایی با نیروی کاری ارزان. رژیم صهیونیستی راه اندازیپروژه های عمرانی در کشورهای آفریقایی را مشروط به این کرده که خود آن ها رامدیریت کند و مسئولان این پروژه ها در آفریقا تجهیزات و تولیدات رژیم صهیونیستی وشهرک های صهیونیست نشین را خریداری می کنند.

4ـ کاوش و اکتشاف معادن، صادرات طلا، الماس و دیگر ثرویتهایی که در کوه های آفریقا  نهفته است.

5ـ نفوذ در کشورهای آفریقایی از طریق کمک به توسعه کشاورزی،راه اندازی پروژه های آبیاری و جاده سازی. حتی در کشورهایی که ملت هایش مخالف حضوررژیم صهیونیستی هستند، این رژیم به راحتی و به اسم شرکت های چند ملیتی فعالیت خودرا ادامه می دهد.

6ـ کمک به کشورهای آفریقایی در زمینه های پزشکی و بهداشتی وارائه مراقبت های پزشکی به مبتلایان به ایدز و دیگر بیماری های شایع در میان ملتهای آفریقایی.

7ـ ارائه کمک و مشورت های نظامی و امنیتی به ارتش هایکشورهای آفریقایی. بر اساس آمارهای آژانس همکاری بین المللی رژیم صهیونیستی”مشاف” شمار آفریقایی هایی که از سال 2002 تا 2009 در فلسطین اشغالیآموزش نظامی دیده اند، به 3284 نفر رسیده است و شمار افرادی که در دوره های آموزشیرژیم صهیونیستی در کشورهای خود حاضر شده اند، 4670 نفر می باشد. علاوه بر این،تاکنون 191 متخصص و کارشناس صهیونیست به عنوان مستشار نظامی وارد کشورهای آفریقاییشده اند و در سال 1997 شمار مشاوران نظامی رژیم صهیونیستی در اریتره به 650 نفررسیده است که این افراد در سازمان های امنیتی، اطلاعاتی و مراکز جاسوسی در یمن وسودان مشغول به کار بوده اند.

8ـ صادرات اسلحه تجارتی مهم و منبع قدرتی برای کشورهای صادرکننده است و جنبش صادرات اسلحه رژیم صهیونیستی به آفریقا طی سال های گذشته گسترشچشمگیری داشته است، به گونه ای که آمار و ارقام نشان می دهد که در سال 2014 میزانصادرات اسلحه رژیم صهیونیستی به 318 میلیون دلار رسیده است. البته این در حالی استکه صادرات اسلحه طی سال های اخیر کاملا صعودی بوده است و رژیم صهیونیستی در میان10 صادر کننده بزرگ اسلحه در دنیا قرار گرفته است.

لینک کوتاه:

کپی شد