پنج شنبه 01/می/2025

نقش آفرینی در شکستن سد محاصره اقتصادی نوار غزه

جمعه 19-اکتبر-2007

محاصره ظالمانه و جائرانه ای که امروز علیه ملت فلسطین اعمال می شود، شکل دیگری از اشغالگری صهیونیست ها به شمار می رود. محاصره سلاح ویرانگری است که دشمنان از آن برای در هم شکستن اراده پولادین ملت استفاده می کنند. محاصره آینه تمام نمای ضعفی است که امروز دامنگیر ملت ها، دولت ها، احزاب، نهادها و جنبش های عربی شده است. هر کس که امروز فکر می کند غزه بعد از خروج سربازان و شهرک نشینان صهیونیست و تخلیه شهرک های یهودی نشین از بند اشغالگری رسته است، در اشتباهی سخت به سر می برد ؛ چرا که دژخیمان صهیونیست همچنان توانایی محاصره و گرسنه نگاه داشتن مان را دارند.

ملت فلسطین در حال حاضر در زیر فشار محاصره به سر می برد، محاصره ای که هر روز بر شدت و حدت آن افزوده می شود و شاید روند محاصره و تحریم نوار غزه به جایی برسد که خداوند را تنها به خاطر نفس کشیدن و قطع نشدن اکسیژن شکر گوییم ؛ البته از خداوند متعال می خواهم که هیچ گاه چنین لحظه ای فرا نرسد. در حال حاضر و با وجود ضعف و ناتوانی که با آن رو به رو هستیم ؛ این وظیفه را داریم تا با استفاده از امکانات موجود به مقابله با غول محاصره بپردازیم، زیرا دیگر هیچ گزینه ای به جز مقابله با روند تحریم و محاصره وجود ندارد.

در این نکته هیچ تردیدی نیست که بخش رسانه نقش مهمی را در مقابله با روند محاصره ایفا می کند و توجه به بخش رسانه اساس و پایه هر گونه تلاش سیاسی برای پایان بخشیدن به محاصره ظالمانه اقتصادی است. نکته ای که در اینجا نباید به فراموشی سپرده شود، آن است که بخش رسانه باید از برخورد سطحی و عاطفی با مسئله محاصره خودداری نماید و به دنبال تهیه پژوهش ها و تحقیقاتی تحلیلی و راهبردی در مورد میزان خطرات ناشی از محاصره و آثار ویرانگر آن بر جامعه فلسطینی در آینده نزدیک و دور باشد ؛ چرا که انتظار می رود روند محاصره سال ها به طول بیانجامد و داستان محاصره سیزده ساله عراق توسط غربی ها و عرب ها تکرار شود.

ضمنا در جریان تهیه پژوهش ها و تحقیقات در مورد میزان خطرات ناشی از محاصره و آثار ویرانگر آن بر جامعه فلسطینی بهتر است تا از نهادهای مدافع حقوق بشر که مخالف جهانی سازی، آمریکایی سازی و پروژه های صهیونیستی ـ آمریکایی هستند کمک گرفت و با کمک این نهادها جامعه جهانی را نسبت به خطرات اقدامات جنایتکارانه ای که اشغالگران صهیونیست، ایالات متحده آمریکا و همپیمانان اروپایی اش در حق ملت فلسطین انجام می دهند، آگاه ساخت ؛ به ویژه آنکه کاندولیزا رایس ـ که ملت ما را تهدید به محاصره بیشتر کرده است ـ تلاش می کند تا با این ادعا که کشورش کمک های بشردوستانه را به اهالی تحت تحریم غزه اعطا می کند، وجهه ای انسانی به سیاست های جنایتکارانه کاخ سفید ببخشد.

ایالات متحده آمریکا ملت فلسطین را تا حد گرسنگی، بیماری و مرگ تحت فشار قرار می دهد ؛ ولی از طرف دیگر وزیر امور خارجه اش مدعی می شود که کشورش ـ به منظور کاستن از میزان رنج ها و محنت های فلسطینیان ـ کمک های انسانی به آنها تقدیم می کند. سوال اینجاست کدام حیوان وحشی در دنیا کاری مشابه آمریکا را انجام می دهد و دست به این اقدامات احمقانه و نفاق آمیز می زند.

با توجه به مطالب فوق، همه ما وظیفه داریم که به شکلی علمی و متدولوژیک به مقابله رسانه ای با مسئله محاصره و آثار تخریبی آن بپردازیم و از این رو، باید پژوهش ها و تحقیقاتی گسترده را در مورد تاثیر منفی محاصره اقتصادی بر تمامی ابعاد زندگی فلسطینیان از جمله بخش های آموزش، بازرگانی، صنعت و فرصت های شغلی انجام دهیم. اگر ما ـ که در زیر فشار محاصره هستیم ـ جهانیان را از وضعیت فاجعه بار ناشی از محاصره آگاه نسازیم ؛ آیا می توان از کس دیگری انتظار داشت؟!

مسئولیت اجرای پژوهش ها و تحقیقات تحلیلی و راهبردی در مورد آثار ویرانگر محاصره به عهده جنبش مقاومت اسلامی “حماس”، اندیشمندان مسلمان، چهره های آکادمیک، پژوهشگران و حقوقدانان در فلسطین و دیگر کشورها است.

وظیفه ای که فلسطینیان در مسیر شکستن سد محاصره و تحریم بر دوش خود دارند از یک سو، جهت دهی سیاسی و رسانه ای به تمامی طرف هایی است که می خواهند نقشی را در شکستن سد محاصره ایفا کنند و از سوی دیگر، ارتباط با تمامی گروه های آزاد سیاسی در جهان عرب و اسلام و دیگر نقاط جهان برای مقابله با محاصره جائرانه کنونی است. در اینجا حق ملت فلسطین است که بپرسند: نقش ده ها و بلکه صدها شبکه ماهواره ای عربی و اسلامی در یاری کردن فلسطینیان تحت محاصره چیست؟ چرا این شبکه های ماهواره ای لام تا کام در مورد رنج ها و محنت های فلسطینیان نمی نویسند و سکوتی مرگبار در این باره اتخاذ کرده اند؟

در میان سکوت و خیانت ماهواره های عربی، وظیفه ای که شبکه ماهواره ای الاقصی (یک شبکه فلسطینی) بر عهده دارد، آن است که هر روز بخشی از برنامه های خود را به مسئله محاصره اختصاص دهد و در آنها به تبیین اثر تخریبی محاصره بر زندگی یک میلیون و نیم فلسطینی که در زندان بزرگی به نام غزه گرفتار آمده اند، بپردازد و به همین منظور نیز گفتگوها و مصاحبه هایی را با متخصصان امر، فرهیختگان، اندیشمندان، علما، مبلغان دینی و رهبران سیاسی و اجتماعی انجام دهد و گزارش های میدانی را در مورد افراد، خانواده ها، محله ها و همچنین نهادهای بهداشتی و آموزشی که به خاطر محاصره متحمل ضرر و زیان شده اند تهیه نماید.

به اعتقاد بنده شبکه ماهواره ای الاقصی در برنامه های خود در خصوص محاصره باید با رهبران، علما و اندیشمندان عرب و مسلمان خارج فلسطین ارتباط داشته باشد و با آنها به بحث در مورد مسئله محاصره، آثار و همچنین نقش عرب ها و مسلمان در مقابله با آن بپردازد.

در گام بعدی نوبت به انجمن علمای مسلمان فلسطین می رسد که با صدور بیانیه های دوره ای مردم را نسبت به فجایع ناشی از محاصره ظالمانه ملت فلسطین آگاه سازند و وظیفه ای را که امت اسلام به ویژه علما، مبلغان، رهبران جنبش ها و روسای نهادهای اسلامی  در قبال ملت فلسطین دارند، را به آنها گوشزد نماید.

یکی دیگر از گروه هایی که در زمینه شکستن سد محاصره تاثیر مهمی دارند دانشگاه ها، نهادهای فرهنگی و حقوقی، سازمان های مدنی، اتحادیه های صنفی و دیگر سازمان ها هستند که باید با صدور بیانیه ها و گزارش هایی دوره ای به بحث در مورد محاصره و تاثیرات فاجعه بار آن بپردازند.

ضمنا وظیفه نهادهای یادشده برگزاری کنفرانس ها و همایش هایی جهت بر ملا ساختن اقدامات جنایت باری است که آمریکا و رژیم صهیونیستی در حق ملت فلسطین مرتکب می شوند.

در پایان باید عرض کنم که اگر محاصره ظالمانه و جائرانه ملت فلسطین و بی توجهی جامعه جهانی به رنج ها و محنت های این ملت ادامه یابد، دیگر تلاش های رسانه ای و سیاسی کافی نیست ؛ بلکه باید آحاد ملت به پا خیزند و راهپیمایی های گسترده صد هزار نفری بر پا کنند و این خیزش را نیز تا تخریب دیوار، باز کردن مرزها و پایان دادن به محاصره ادامه دهند. ضمنا نباید فراموش کرد که پیش از هر گونه اقدام همگانی جهادی باید بستر لازم توسط رسانه ها فراهم شود.

لینک کوتاه:

کپی شد