درگیریها و عملیاتهای مقاومتی اخیر فلسطینیان در قدس اشغالی و کرانه باختری نشان داد که دلیل ترس و نگرانیهای محافل امنیتی رژیم صهیونیستی پس از رونمایی دونالد ترامپ از طرح صلح خود موسوم به معامله قرن چه بوده است. نهادهای امنیتی اسرائیلی اوضاع جاری در فلسطین را به “غول چراغ جادو” تشبیه کرده و میترسند که کنترل اوضاع از دستشان خارج شود.
افسران امنیتی بلندپایه رژیم صهیونیستی معتقدند که اگر اوضاع در کرانه باختری در اعتراض به معامله قرن از کنترل خارج شود، 3 تا 5 سال طول خواهد کشید تا دوباره اوضاع به حالت طبیعی بازگردد اما مشکل اینجا است که کسی از اسرائیلیها نمیداند این غول چراغ جادو کی خارج خواهد شد و اصلا بخاطر چی خارج خواهد شد.
همین مساله موجب شده تا سازمان اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی “امان” به محافل سیاسی اسرائیلی نسبت به احتمال وقوع یک تحول ناگهانی خطرناک در اراضی اشغالی هشدار دهد، البته این را هم باید گفت که این هشدار قبل از رونمایی از معامله قرن داده شده و امروز پس از رونمایی از این طرح و اجرای مجموعهای از عملیاتهای فلسطینیان، این هشدار اهمیتی دوچندان یافته است.
ترس و نگرانی محافل اسرائیلی نسبت به انفجار اوضاع در کرانه باختری به رغم آرامش امنیتی نسبی سالهای اخیر در این منطقه رو به افزایش است اما درگیری و رویارویی همیشگی میلیونها فلسطینی و صدها هزار شهرکنشین صهیونیست در کرانه باختری ممکن است به تنش و درگیریهای بیشماری منجر شود.
سلسله عملیاتهای فلسطینیان اعم از عملیاتهای فردی، سازماندهی شده یا خیزشهای مردمی در صورتی که مجددا آغاز شود، همانند انتفاضه دوم نخواهد بود، زیرا امروز در کرانه باختری زیرساختهای نظامی که قادر به اجرای عملیاتهای مقاومتی بزرگ باشد، وجود ندارد، زیرا تلاشهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی موجب شده تا هرگونه عملیات مسلحانه هم به شیوهای آرام و به ندرت انجام گیرد، به همین خاطر سال گذشته تنها 5 اسرائیلی در عملیاتهای مقاومتی فلسطینیان کشته شدند.
مشکل پیشروی ارتش رژیم صهیونیستی این است که ملت فلسطین در کرانه باختری به طور خودجوش یا سازماندهی شده به خیابانها آمده و با نظامیان ارتش درگیر شوند و این درگیریها تلفات جانی در پی داشته باشد که این در نهایت به گسترش دامنه درگیریها منجر خواهد شد و در چنین شرایطی ارتش مجبور به استقرار شمار بیشتری از نیروهای خود خواهد شد.
در مرحله قبل از رونمایی از معامله قرن، 20 گردان ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری مستقر بودند و در اوج تنش و درگیریها 40 گردان در این منطقه مستقر میشوند و هرگونه تشدید تنش و درگیریها در کرانه باختری مستلزم استقرار هرچه بیشتر نیروها در این منطقه و برگزاری دورههایی آموزشی و شاید هم به خدمت گرفتن اجباری نیروهای ذخیره خواهد بود که این مساله پیامدهایی اقتصادی و مالی برای رژیم صهیونیستی در پی خواهد داشت.
بنابراین، هرگونه خیزش مردمی فلسطینیان در کرانه باختری، تظاهراتهای گستردهای را در میان فلسطینیان در پی خواهد داشت، هرچند که این مساله مستلزم یک انقلاب داخلی است و خسارتهای چندانی را هم نمیتواند به طرف اسرائیلی وارد کند، اما هرگونه عملیات مسلحانه علیه رژیم صهیونیستی، به معنی دگرگونی کامل اوضاع در هر دو عرصه فلسطینی و اسرائیلی خواهد بود.