پنج شنبه 01/می/2025

همکاری مخفیانه عرب ها و صهیونیست ها برای مقابله با حماس

سه‌شنبه 19-ژوئن-2007

مرکز اطلاع رسانی فلسطین:

روزنامه عبری زبان معاریو در شماره دیروز دوشنبه (18/6/2007) خود نوشت که برخی کشورهای عربی نمایندگان خود را به تل آویو فرستاده اند تا در جریان دیدار با مقامات دولت عبری درباره چگونگی برخورد با تحولات اخیر در اراضی فلسطینی در پرتو حاکمیت جنبش حماس بر نوار غزه به بحث و تبادل نظر بپردازند.

بن کاسبیت، از برجسته ترین خبرنگاران سیاسی روزنامه معاریو که خبر فوق را منتشر کرد، خاطرنشان ساخت: حوادث غزه بستر را برای برقراری روابط استراتژیک میان اسرائیل و کشورهای میانه روی عربی و اسلامی فراهم ساخته است.

وی در ادامه تاکید کرد: ما بازنمود برقراری روابط مذکور را در افزایش تماس هایی می یابیم که از زمان کنترل حماس بر نوار غزه، به صورت مخفیانه میان رهبران کشورهای عربی با مسئولان رژیم صهیونیستی انجام می شود.

کاسبیت افزود: مذاکرات مخفیانه نشان می دهد که برخی کشورهای عربی همان راهی را می روند که اسرائیل بعد از حاکمیت حماس بر نوار غزه طی می کند.

جروزالیم پست، روزنامه انگلیسی زبان رژیم صهیونیستی نیز نوشت: “رهبران جنبش فتح اخیرا از دولت عبری خواسته اند تا تمامی اقدامات امنیتی خود علیه اعضای مسلح فتح در کرانه باختری را متوقف سازد تا از آنها برای اعمال فشار به فعالان و رهبران جنبش حماس در کرانه باختری استفاده نماید.”

روزنامه مذکور خاطرنشان ساخت: این درخواست (توقف اقدامات امنیتی علیه اعضای مسلح فتح) را جنبش فتح از طریق برخی مسئولان آمریکایی و اروپایی مطرح کرده است.

با وجود آنکه روزنامه جروزالیم پست هیچ اخباری را در مورد موافقت یا مخالفت رژیم صهیونیستی با درخواست فتح به دست نداده ؛ ولی اشاره تلویحی به این نکته داشته است که فعالان مسلح جنبش فتح، فعالان حماس را در مناطقی از کرانه باختری موسوم به (ب و ج) که تحت حاکمیت اسرائیل است، تعقیب می کنند.

روزنامه صهیونیستی یادشده در پایان به نقل از یک مسئول بلندپایه عضو فتح نوشت: “اسرائیل باید ما را در رهایی از دست حماس در کرانه باختری کمک کند.”

 

رژیم صهیونیستی: تاکید بر حمایت از ابومازن

“زیپی لیونی” وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در اظهارات خود درباره حوادث اخیر غزه گفت: “هدف اسرائیل در مرحله کنونی تنها حمایت از ابومازن، رئیس تشکیلات خودگردان و منزوی ساختن جنبش حماس است. نباید اجازه دهیم که واقعیتی که امروز در نوار غزه پیش آمده (حاکمیت حماس بر نوار غزه) شکلی قانونی به خود بگیرد.”

مقام صهیونیستی مذکور در گفتگو با رادیو عبری رژیم اشغالگر قدس نسبت به خطر پیروزی حماس هشدار داد و گفت: “ریشه این خطر در پروژه این جنبش است. حماس یک ایدئولوژی دینی دارد و موجودیت اسرائیل را بر اساس باورهای دینی خود رد می کند.”

لیونی تاکید کرد: “ما در پی دست یابی به یک توافق مشترک با ابومازن و فلسطینی های میانه رو هستیم. باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارنیم تا در نهایت به تضمینی دست یابیم مبنی بر اینکه کشور آتی فلسطین به هیچ وجه تروریست نخواهد بود.”

وی در بخشی دیگر از اظهارات خود افزود: “از آنچه در غزه روی داد، درس می گیریم. خواب را فراموش خواهیم کرد، انگشت به ماشه خواهیم ماند و به جنگ خود با تروریست ها (مبارزان) تداوم خواهیم بخشید.”

روزنامه عبری زبان “هاآرتص” نیز در شماره دیروز دوشنبه خود به نقل از ایهود اولمرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که در حال حاضر در آمریکا به سر می برد، نوشت: “ابومازن باید قدرت خود را در کرانه باختری افزایش دهد تا اینکه مانع از بروز وضعیتی مشابه غزه در این منطقه شود. ابومازن باید گام های جدی را برای مقابله با حماس بردارد. به هر رو، ما با هر دولت فلسطینی که به شروط کمیته چهارجانبه احترام بگذارد، همکاری می کنیم. ضمنا در صدد آزاد کردن درآمدهای بلوکه شده فلسطینیان هستیم که میزان آن به 562 میلیون دلار می رسد.”

 

نزاع صهیونیست ها در مورد سودمند بودن یا نبودن حمایت از ابومازن

 از سوی دیگر، در مناطق اشغالی نزاع شدیدی میان صهیونیست ها در خصوص سودمند بودن یا نبودن حمایت از ابومازن و جنبش فتح در مقابله با حماس ـ که در حال حاضر کنترل نوار غزه را در اختیار دارد ـ درگرفته است ؛ به ویژه آنکه اخباری در مورد تصمیم ایهود اولمرت برای آزاد کردن درآمدهای مالیاتی فلسطینیان و اعطای آنها به ابومازن منتشر شده است.

روزنامه هاآرتص در سرمقاله دیروز دوشنبه خود تصمیم اولمرت برای آزاد کردن درآمدهای بلوکه شده فلسطینیان را تایید و تاکید کرد: “حمایت از ابومازن ضروری است ؛ زیرا تنها رهبر فلسطینی است که اسرائیل می تواند با او به توافق برسد.”

در گزارش این روزنامه همچنین آمده است: “دولت اولمرت ملزم به اتخاذ تصمیمات سیاسی است که باعث تقویت قدرت عباس و القای این مطلب به فلسطینیان شود که میانه روی بی فایده نیست و جایگزینی برای دولت حماس وجود دارد.”

هاآرتص افزود: “باید به تقدیم کمک های اقتصادی به ابومازن بسنده نکنیم ؛ بلکه در راستای ترسیم یک افق سیاسی حقیقی بکوشیم که متضمن توقف شهرک سازی و تخریب شهرک های صهیونیست نشین ثبت نشده و غیر قانونی باشد. ما در زمان پیروزی حماس در انتخابات، اشتباهات بزرگی را مرتکب شدیم که همین مسئله نیز باعث قدرت یابی جنبش حماس شد.”

زیوی باریل از نویسندگان برجسته صهیونیست درباره حوادث اخیر فلسطین اظهار داشت: “در صورتی که مذاکره با دولت جدید فلسطین را آغاز نکنیم، ماجرایی که در غزه رخ دهد، در کرانه نیز اتفاق می افتد.”

نویسنده مذکور در ادامه با انتقاد از آرا برخی صهیونیست ها که حوادث غزه را به نفع رژیم عبری می دانند، گفت: “این واقعیت نتایج منفی برای ما به دنبال خواهد داشت و باعث از سرگیری حملات به قلب اسرائیل خواهد شد.”

رهبر حزب راستگرا و معارض لیکود نیز خاطرنشان ساخت: “نباید بر روی ابومازن سرمایه گذاری کنیم ؛ چرا که او یک رهبر ضعیف است. باید با هماهنگی دولت آمریکا، مصر و اردن با خطر حاکمیت حماس بر نوار غزه مقابله کنیم.”

سیویر بلوتسکر از تحلیلگران برجسته روزنامه عبری زبان یدیعوت آهارانوت با انتقاد شدید از رهبران صهیونیستی که خواستار حمایت از ابومازن می شوند، گفت: “افرادی که چنین تقاضایی دارند، در اوهام و خیالات به سر می برند. حمایت از فتح در کرانه باختری و تصور اینکه این حمایت منافع ما را به دنبال دارد، اشتباه بزرگی است که ممکن است اسرائیل آن را مرتکب شود. فتح یک حرکت از درون پوسیده است و هیچ امیدی به حمایت از آن نیست. ابومازن نیز یک رهبر کاغذی است.”

دکتر جای باخور از خاورشناسان رژیم صهیونیستی نیز در تحلیل خود می گوید: “از نکات عجیب و غریب تاریخ آن است که اسرائیل تنها ضامن بقای جنبش فتح در کرانه باختری باشد.”

باخور همچنین تاکید کرد: “تنها حضور ما در کرانه باختری باعث حیات فتح است. اگر ما از کرانه خارج شویم، سیل جریان اسلامگرا وارد کرانه باختری خواهد شد. این تنها حالتی است که در تاریخ جنس بشر، حیات طرف A در گرو حیات طرف B است که با آن می جنگد.”

                

لینک کوتاه:

کپی شد