دکتر ایاد القرا
سخنرانی سخنگوی گردان های قسام در این برهه زمانی حساس پیام های متعددی؛ از هشدار و تشدید حملات تا تاکید بر پایبندی به توافقات و حفظ معادله قدرت در هر گونه مذاکره ای در آینده دارد.
ابو عبیده در ماه رمضان سعی در رساندن این پیام به جهان عرب و اسلام را داشت که آزادی فلسطین بخشی از نهضت امت است و در حمایت از این آرمان کوتاهی شده است، اما این بار در سایه شرایط کنونی و تشدید مستمر حملات، با لحن سرزنشگر شدیدتری بیان شد.
در سمت دیگر، این سخنرانی تهدید واضحی برای رژیم صهیونیستی بود و مفاد آن این بود که هر گونه تلاشی برای تشدید حملات نظامی هیچ دستاوردی برای این رژیم نخواهد داشت، بلکه نتایج عکس؛ به ویژه در پرونده اسرای صهیونیست به دنبال خواهد آورد و مسئولیت جان این اسرا بر عهده رژیم صهیونیستی است. کاملا روشن است که در سایه مذاکرات مربوط به مبادله اسرا، این پیام ابو عبیده با هدف فشار بر روی دشمن صهیونیستی بیان شد.
این پیام ها نشان دادند که مقاومت در اوج آمادگی قرار دارد و هر گونه تلاشی برای تشدید حملات با واکنش شدیدی مواجه خواهد شد که باقی مانده توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی را هم از بین خواهد برد. این سخنرانی همچنین نشانگر تداوم تحمیل معادله بازدارندگی متقابل از سوی مقاومت و جلوگیری از تحمیل قواعد جدید درگیری از سوی رژیم صهیونیستی بود.
ابوعبیده در جریان این سخنرانی خود در را به روی مذاکرات نبست، اما تاکید کرد که تداوم لجبازی رژیم صهیونیستی می تواند اوضاع را به سمت تشدید درگیری پیش ببرد که تبعات نامعلومی خواهد داشت.
با وجود اینکه سخنگوی قسام اشاره مستقیمی به آمریکا نکرد، اما پیام های وی به صراحت طرف های میانجی را مورد خطاب قرار داده بود و وی اعلام کرد که هر گونه توافق جدید تنها در صورتی محقق خواهد شد که رژیم صهیونیستی به توافقات قبلی پایبند باشد.
می توان گفت که این سخنرانی در ادامه همان سیاست فشار چندبعدی مقاومت بر روی رژیم صهیونیستی؛ چه از طریق اظهارات رسانه ای و چه از طریق موقعیت میدانی صورت می گیرد.
در این پیام ها توازن میان هشدار و تاکید بر آمادگی رعایت شده بود و در عین حال، راه ارائه راه حل های سیاسی با شروط مشخص باز مانده است و در نتیجه، این سخنرانی رژیم صهیونیستی را بر سر یک دو راهی قرار داد که یا باید به توافقات صورت گرفته پایبند باشد و یا منتظر عواقب نامعلوم تشدید حملات باشد.