پنج شنبه 08/می/2025

پیشنهاد تل آویو برای بیماران فلسطینی: درمان در مقابل جاسوسی

پنج‌شنبه 11-دسامبر-2008

خالد ابوشمال، شهروند 38 ساله فلسطینی در حالی که سوار بر تاکسی به سمت گذرگاه “ایرز” در خط مرزی میان نوار غزه و اراضی اشغالی (اسرائیل) می رفت، با دختر کوچکش فداء که هنگام خروج پدر در خواب به سر می برد، تماس گرفت و به او قول داد که بعد از انجام عمل جراحی قلب در یکی از بیمارستان های فلسطینی شهر قدس، برای او یک عروسک بخرد.

وقتی ابوشماله به گذرگاه ایرز رسید، یکی از سربازان صهیونیستی از او خواست تا همراهش به طبقه همکف ساختمان گذرگاه بیاید. سپس از وی خواسته شد تا زمانی که صدایش نکردند، منتظر بماند. یک، دو و سه ساعت گذشت تا اینکه یکی از سربازان صهیونیست از وی خواست تا به اتاقی در طبقه همکف بیاید. در آن اتاق یکی از افسران سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی “شاباک” در انتظارش بود و صراحتا به ابوشماله گفت که عبور از گذرگاه و رفتن به شهر قدس منوط به همکاری اش با سازمان مذکور و ارائه اطلاعاتی در زمینه گروه های مبارز فلسطینی است.

این شهروند فلسطینی بلافاصله مخالفت خود را با این پیشنهاد اعلام کرد و به افسر صهیونیستی گفت که این کار غیرانسانی و خلاف اخلاق است ؛ ولی طرف مقابل تنها با قهقهه به ابوشماله پاسخ داد و بعد از فتاکی و فحاشی بسیار در حق این بیمار فلسطینی، از او خواست تا به همان جایی بازگردد که از آن آمده است.

ابوشماله که آرزو داشت تا صحیح و سالم به آغوش خانواده بازگردد و برای دخترش فداء عروسکی بخرد، خسته و درمانده به منزل بازگشت و در شامگاه همان روز که برگه های تقویم نیمه ماه اکتبر را نشان می داد، سلامتی اش رو به وخامت گذارد و به یکی از بیمارستان های شهر خانیونس در جنوب نوار غزه منتقل شد تا اینکه بعد از دو هفته یعنی در تاریخ بیست و هشتم همان ماه جان به جان آفرین تسلیم کرد.

پیشنهاد جاسوسی به بانوان بیمار فلسطینی

خوله، بانوی 49 ساله فلسطینی که از ساکنان شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه می باشد، دقیقا ماجرایی شبیه ابوشماله برایش پیش آمد.

وی که مبتلا به سرطان کبد بود، چندین جلسه در یکی از بیمارستان های “اسرائیلی” شیمی درمانی شده بود و قرار بود که سه هفته پیش برای درمان در بیمارستان مذکور حضور یابد و از همین رو، راهی گذرگاه ایرز شد و ماجرایی مشابه ابوشماله برایش پیش آمد ؛ ولی او نیز با این پیشنهاد مخالفت کرد تا اینکه به دنبال وخامت حالش، جان به جان آفرین تسلیم کرد.

جمال، جوان 29 ساله ساکن شهر غزه از ناحیه شبکیه دچار مشکل شده بود و با نظر به عدم وجود تجهیزات و امکانات لازم برای درمانش در این شهر، پزشکان تاکید کردند که باید در یکی از بیمارستان های تخصصی فلسطینی در شهر قدس بستری و درمان شود.

هنگامی که جمال سلایمه به گذرگاه ایرز رسید، دقیقا با همان پیشنهادی رو به رو شد که ابوشماله و خوله با آن مواجه شده بودند. جوان مذکور هرگز این پیشنهاد را نپذیرفت و به منزل بازگشت. خانواده او که هرگز تاب تحمل این وضعیت را نداشتند، بعد از پرداخت مقداری پول ـ از طریق تونل های ارتباطی میان نوار غزه و مصر ـ وی را به داخل این کشور انتقال دادند. جمال بعد از درمان، صحیح و سالم به آغوش خانواده بازگشت.

موسسه صهیونیستی “پزشکان مدافع حقوق بشر” بیش از سی مورد را گزارش کردند که در آن، بیماران غزه ای نیاز به درمان در اراضی اشغالی (اسرائیل) داشته اند ؛ ولی وقتی پیشنهاد سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی مبنی بر همکاری با این سازمان و ارائه اطلاعاتی در خصوص گروه های فلسطینی را رد کردند، دیپورت شده اند.

به گفته موسسه مذکور، از جمله افراد دیپورت شده می توان به بیماران مبتلا به سرطان و امراض قلبی اشاره کرد که امکان درمان آنان در نوار غزه فراهم نیست.

جذب جاسوس از طریق تماس تلفنی

بد نیست بدانید که سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی همیشه منتظر حضور بیماران در گذرگاه های مرزی و چانه زنی با آنان بر سر سلامتی شان نمی ماند، بلکه با جوانان فلسطینی تماس می گیرد و به آنها پیشنهاد همکاری و ارائه اطلاعاتی در زمینه مقاومت ملی فلسطین در مقابل دریافت پول را مطرح می کند.

سلیم 23 ساله فارغ التحصیل دانشگاه و از ساکنان شهر غزه است. او که به خاطر شرایط کنونی نوار غزه هیچ فرصت شغلی ندارد، یک هفته پیش زنگ تلفن همراهش به صدا درآمد و در کمال تعجب شماره ناشناسی را بر روی صفحه موبایلش دید. سپس متوجه شد که آن طرف خط یکی از افسران شاباک است و به او پیشنهاد دریافت پول در مقابل ارائه اطلاعاتی در مورد جنبش های فلسطینی را می دهد.

سلیم در گفتگو با نشریه “اهرام ویکلی” تاکید کرد که افسران سازمان اطلاعات داخلی رژیم صهیونیستی “شاباک” از وخامت اوضاع اقتصادی و همچنین بیکاری افراد استفاده می کنند و آنها را به همکاری با سازمان متبوع شان ترغیب می نمایند.

منابع امنیتی فلسطینی نیز در این رابطه به خبرنگار نشریه مذکور گفتند: “برخی جوانان به پیشنهادهای شاباک پاسخ مثبت می دهند و این سازمان اسرائیلی آنها را برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود به خدمت می گیرد.”

به گفته منابع مذکور، شاباک بیشتر جاسوسان خود را برای دریافت اطلاعاتی در خصوص فعالیت های مبارزان فلسطینی، محل های تجمع آنان و نیز سلاح هایی که مقاومت در اختیار دارند، به خدمت می گیرد.

شاخه امنیتی گروهان های قدس، وابسته به جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیه ای از جوانان فلسطینی خواست تا از گفتگو با افراد ناشناس و یا تماس های دریافتی از شرکت اسرائیلی فعال در زمینه تلفن های همراه “ارنج” بپرهیزند.

در این بیانیه آمده است: “در تحقیقاتی که از جاسوسان رژیم صهیونیستی به عمل آمد، مشخص شد که نیروهای شاباک تماس های بی هدف با برخی جوانان فلسطینی می گیرند و اگر تمایل فرد برای همکاری را دیدند، او را با پیشنهاد پول می فریبند.”

شاخه امنیتی گروهان های قدس از خانواده های فلسطینی خواسته است تا مراقب فرزندان خود و تماس هایی که با آنان گرفته می شود، باشند تا مبادا به شکاری آسان برای گرگ های سازمان شاباک تبدیل شوند و این سازمان از نیاز مالی جوانان به عنوان طعمه استفاده نمایند.

در بیانیه مذکور می خوانید: “هشتاد درصد از افراد با طعمه نیاز مالی به دام افتاده اند. بی تردید، بیکاری و فقر ناشی از محاصره ملت فلسطین، عنصر اصلی در انحراف افراد به سمت دام جاسوسی رژیم صهیونیستی بوده است.”

منابع امنیتی فلسطینی می گویند گروه های فلسطینی نیز از اشخاصی که قول همکاری به شاباک داده اند، به عنوان جاسوس دوجانبه استفاده می کنند و از آنها می خواهند تا اطلاعاتی اشتباه در مورد آنها به صهیونیست ها بدهند.

تلاش سازمان های اطلاعاتی اسرائیل برای به خدمت گرفتن نخبگان

نکته جالب توجه در فعالیت سازمان های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی آن است که برنامه این سازمان ها جهت جذب جاسوس تنها محدود به جوانان بیکار فلسطینی نیست ؛ بلکه نخبگان و چهره های سرشناس را نیز در بر می گیرند.

عجیب اینجاست، فردی که خود را “رونی” و افسر سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی معرفی می کند در تماس با دکتر فایز ابوشماله از چهره ای سرشناس و مبارز نوار غزه ـ به صورت غیر مستقیم ـ به ایشان پیشنهاد همکاری با سازمان متبوعش را می دهد.

به نوشته نشریه ویکلی به نقل از دکتر ابوشماله، عجیب تر از همه جرات و جسارت افسران شاباک برای به خدمت گرفتن وی می باشد ؛ زیرا ایشان از چهره های سرشناس نوار غزه، رئیس پیشین شورای شهر خانیونس، پژوهشگر و دارای دکترای ادبیات عبری و یک تحلیلگر سیاسی با طیف گسترده ای از خوانندگان است و علاوه بر این همه، دکتر ابوشماله در آستانه شصت سالگی است و ده سال از عمر خود را به خاطر مبارزه در زندان های رژیم صهیونیستی به سر برده است.

چهره فلسطینی مذکور می گوید: “از حرف های افسر سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی فهمیدم چیزی که باعث شده است تا وی به خود جرات و اجازه چنین پیشنهادی را بدهد، وجود شکاف داخلی در فلسطین است. رونی در گفتگویش، بر اقدام دولت هنیه در برکناری و عزل بنده از منصب رئیس شورای شهر خانیونس و انتخاب فردی دیگر به عنوان جایگزین و همچنین تصمیم دولت رام الله در قطع حقوق بنده تاکید می کرد تا جایی که کار را به انتقاد و حمله به حماس کشاند و این جنبش را به خاطر برکناری بنده از منصبم جنایتکار توصیف و جانشینم در شورای شهر خانیونس را تحقیر نمود. این نظامی صهیونیست سپس پیشنهاد اعطای کمک مالی را مطرح کرد که بنده به او فهماندم مسئله عزل و نصب هیچ ربطی به سازمان اطلاعات اسرائیل ندارد، ضمن آنکه اوضاع مالی ام نیز خوب است ؛ ولی فرد مذکور تاکید کرد که باز هم تماس می گیرد و توصیه کرد یک خط تلفن همراه اسرائیلی بخرم تا اینکه راحت تر با من تماس بگیرد.”

ابوشماله می افزاید: “رونی باز هم با بنده تماس گرفت و پیشنهادهای قبلی خود را تکرار کرد ؛ ولی به او گفتم هرگز موفق به تحقق هدفش نخواهد شد که در این لحظه وی ضمن ابراز ناامیدی، خطاب به من گفت تو یک آدم کله شق هستی که کنار آمدن با آن غیر ممکن است.”

به هر حال، چیزی که باعث ناراحتی ابوشماله شد تلاش افسر سازمان اطلاعات رژیم اشغالگر قدس برای استفاده از شکاف داخلی در فلسطین و پیامدهای منفی آن برای جذب هر چه بیشتر جاسوسان بود.

ابوشماله تصریح می دارد: “بنده معتقدم چیزی که باعث شده است تا سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی به خود اجازه به خدمت گرفتن فردی همچون بنده را بدهد، واقعیت دردناک موجود است که برآمد شکاف داخلی در فلسطین می باشد.”

وی خاطرنشان می سازد: “گروه های فلسطینی امروز مسئول واقعیت های تلخ موجود هستند. در چنین شرایطی (شکاف داخلی) وضعیت روحی و روانی افراد شکننده و نفوذپذیر می نماید.”

شایان ذکر است که سازمان شاباک از تمام تلاش خود و از شیوه های بی سابقه ای برای دست یابی به اطلاعاتی در زمینه گلعاد شلیت که به دست حماس به اسارت گرفته شده است، استفاده می نماید تا جایی که شمار زیادی از شهروندان فلسطینی در نوار غزه اعلام کردند تماس هایی را از سوی سازمان اطلاعات اسرائیل دریافت کرده اند که در مقابل دریافت اطلاعاتی در خصوص شلیت، به آنها پیشنهاد 10 هزار دلار را می دهند.

شهروندانی که تماس های پیشنهادی سازمان اطلاعات داخلی رژیم اشغالگر قدس را دریافت کرده اند، می گویند که هنگام تماس عبارت “+ – 0” بر روی مانیتور موبایل نقش می بندد. ضمنا سازمان مذکور به افراد شماره تلفن مشخصی را نیز می دهد که در صورت یافتن هر گونه اطلاعات در زمینه گلعاد شلیت، این سازمان را در جریان بگذارند.

لینک کوتاه:

کپی شد