پنج شنبه 01/می/2025

چرا در شرایط کنونی عباس دعوت به گفت و گو کرد؟

دوشنبه 4-آگوست-2008

به رغم این که دولت منتخب و مردمی فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه کودتای سرویس های امنیتی جنبش فتح در نوار غزه را عقیم ساخت، ولی این جنبش با حمایت رژیم صهیونیستی و دولت غیر قانونی و انتصابی سلام فیاض ـ سر سپرده آمریکا ـ به اقدامات سرکوبگرانه علیه اعضای جنبش مقاومت اسلامی حماس در کرانه باختری ادامه می دهد. دولت هنیه بارها خواستار گفت و گو با جنبش فتح و تشکیلات خودگردان فلسطین شد، اما محمود عباس سرکرده این کودتاگران هر بار که درخواستی در زمینه گفت و گو مطرح می شد این عبارت را تکرار می کرد که گفت و گو با جنایت پیشگان و کودتاگران هرگز (حماس) و هر بار شرطی را به شروط گفت و گو می افزاید و به نظر می رسد که این مرد تشنه خون مردم فلسطین است، اما در همین وقت با شوق و علاقه خاصی با ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا و جرج بوش رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت و گو می کند.

در چهارم ژوئن سال جاری که پس از گذشت یک سال از کودتای مذکور در نوار غزه عباس خواستار گفت و گوی بی قید و شرط با دولت هنیه شد، حال آنکه این خواسته اصلی دولت هنیه بود. نویسندگان و تحلیلگران سیاسی و مردم فلسطین جملگی این دعوت را به فال نیک گرفتند، زیرا این امر نشانگر موافقت عباس با درخواست دولت و ملت فلسطین در زمینه پایان یافتن کودتا و ناآرامی های داخلی است؛ البته دولت نیز از این درخواست استقبال کرد. این اقدام در حالی صورت می گیرد که برخی تحلیلگران قائل به این هستند که چنین دعوتی از سوی عباس در شرایط کنونی به منزله غیر مسئول جلوه دادن خود در مقابل ملت در قبال جنایت بزرگی است که بعدها رخ خواهد داد و یورش های پی در پی نظامیان رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ادامه توطئه کودتا ارزیابی می شود.

اما بار دیگر سر و کله رایس در منطقه پیدا شد؛ البته می دانید که سفر کنونی رایس به منطقه در شرایط کنونی چه مفهومی دارد. از عمرو موسی دبیر کل اتحادیه عرب سوال کنید مشاوران عباس شروع به عقیم سازی این دعوت از طریق توجیهات غیر منطقی کرده اند تا از این طریق توافقنامه صنعاء را اجرایی کنند؛ توجیهات و تحلیل ها و استنباط های پوچ و ناصواب که این دعوت را میان تهی می گذارد (بی ثمر می سازد) و مانع از شکل گیری و اجرای عملی گفت و گو می گردد. از جمله این توجیهات و تحلیل ها این که وی می خواهد از طریق این دعوت طرف خود را در قبال جنایات سرویس های امنیتی اش غیر مسئول جلوه دهد یا این که این درخواست بعد تبلیغاتی و مصرف تبلیغاتی پیدا می کند.  سرویس های امنیتی عباس با راه انداختن کشتار ساحل غزه به طرح ضربتی امنیتی در کرانه باختری واکنش نشان دادند . در جریان این کشتار وحشیانه عمار مصبح از فرماندهان گردان های شهید عزالدین قسام شاخه نظامی حماس به همراه شماری دیگر از مجاهدان این گردان ها هدف قرار گرفته شهید شدند. نظامیان صهیونیست بارها در بازداشت و ترور این فرمانده قسامی ناکام مانده بودند. لازم به ذکر است که در جریان این فاجعه خونین 20 تن دیگر از شهروندان ساکن غزه نیز زخمی شدند.

اکنون پس از این کشتار عباس به قاهره رفته است تا بار دیگر اظهاراتی را در زمینه آغاز گفت و گوی بی قید و شرط مطرح کند و این درخواست همزمان با اقدامات وحشیانه سرویس های امنیتی عباس در کرانه باختری از جمله بازداشت گسترده تمامی مخالفان مشی عباس سازشکار نه هر طرفدار دولت و یا عضو حماس فقط صورت می گیرد. روشن ترین گواه بر این مسئله بازداشت دکتر عبدالستار قاسم که به خاطر عضویتش در حماس معروف گشته است می باشد. وی از مخالفان سرشناس مشی خیانتکارانه اسلو به شمار می رود.

رسانه ها وانمود کردند که این بازداشت ها که دامنگیر اساتید دانشگاه ها، علما، ائمه مساجد، روسای مجلس شورای شهرداری ها نیز شد و در چارچوب آن دفاتر نمایندگان پارلمان نیز ویران شد واکنشی به طرح ضربتی امنیتی دولت در نوار غزه بود، ولی رسانه ها ادامه حملات وحشیانه کودتاگران و همپیمانشان را مسکوت گذاشتند و مسئله عجیب و غریب این که هر چه لحن دعوت عباس به گفت و گو تندتر می شود حجم حملات وحشیانه سرویس های امنیتی به چهره ها و اعیان و مبارزان شدت می گیرد. از این مقدمه چینی به این جمع بندی می رسیم، چرا که عباس در شرایط کنونی دعوت به گفت و گو می کند علل این مسئله کاملا مشهود است:

1ـ به فرجام رساندن توطئه شوم ریشه کنی و سرکوب مقاومت و فرهنگ مقاومت و تمامی مخالفان هماهنگی امنیتی. 

2ـ اعمال فشار بر دولت هنیه جهت متوقف کردن طرح ضربتی امنیتی به منظور ناشناخته ماندن عاملان نابسامانی امنیتی. عباس عاملان این جنایات را به خوبی می شناسد.

3ـ برون رفت از بحران قانونی که عباس پس از 9 ژوئن سال جاری در دام آن گرفتار شد؛ به نحوی که مهلت قانونی ریاستش بر تشکیلات خودگردان به پایان رسیده است و رئیس پارلمان فلسطین تا زمان برگزاری انتخابات جدید رئیس تشکیلات خودگردان می باشد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد