چهارشنبه 30/آوریل/2025

چشم انداز تشدید تنش بین اسرائیل و حزب الله

پنج‌شنبه 6-آگوست-2020

همزمان با ادامه تنش امنیتی و نظامی در مرزهای شمالی رژیم صهیونیستی، واکنش ها به تحولات امنیتی با حزب الله همچنان ادامه دارد. اسرائیلی ها معتقدند که جنگ با رژیم صهیونیستی آخرین مساله ای است که حزب الله به آن فکر می کند و به رغم اینکه هیچ یک از طرفین تمایلی به تشدید تنش ندارد، ارتش رژیم صهیونیستی سیاست کاهش خسارت های ناشی از هرگونه عملیات حزب الله و همزمان پاسخی قاطع و شدید به هرگونه علمیات تلافی جویانه این جنبش را در پیش گرفته است.

تشدید تنش بین حزب الله و رژیم صهیونیستی با وضعیت سخت و ناگوار لبنان که شبیه به دوره جنگ داخلی در دهه  90 است، مصادف شده است که این به معنای کاهش احتمال وقوع جنگ بین دو طرف است، هرچند ممکن است هرگونه سوء برداشت یا اشتباهی از سوی هریک از دو طرف به ویژه در سایه شیوع کرونا، بحران مالی و ترور سردار قاسم سلیمانی ـ که همگی این عوامل احتمال وقوع جنگ را کاهش می دهد ـ به جنگی ناخواسته منجر شود.

طبق برآوردهای منابع صهیونیستی، حزب الله در نهایت مصلحت خود را در انتقام گیری از رژیم صهیونیستی می بیند نه در تشدید تنش و درگیری با آن و همه این را می دانند، زیرا اگر هدف این جنبش جنگ بود، قطعا زودتر از این ها آن را آغار می کرد اما در هر صورت، حزب الله توانسته ارتش رژیم صهیونیستی را در حالت آماده باش نگه دارد و در جولان نیروهای ارتش صهیونیستی بیش از 10 روز است که در حالت آماده باش قرار دارند.

آنچه بین حزب الله و رژیم صهیونیستی برقرار است، بیشتر شبیه به بازی “چه کسی نخست انگشت پشیمانی به دندان خواهد گزید” است. حزب الله اگر هم پاسخ دهد، هدفی نظامی را مورد حمله قرار می دهد و حالت آماده باش نیروها طی روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت، هرچند لبنان با مشکلات اجتماعی و اقتصادی بزرگی مواجه است و با بحرانی بی سابقه دست و پنجه نرم می کند.

هرگاه پاسخ مطلوبی به سوال طرف صهیونیستی در مورد سقف زمانی تنش در مرزهای شمالی یافتیم، آنگاه برآوردها بر آن خواهد بود که اوضاع همانند رخدادهای سابق ـ که تنش بر مرزهای شمالی حاکم بود ـ پیش خواهد رفت، هرچند دو طرف ـ هم حزب الله و هم رژیم صهیونیستی ـ اکنون بیش از هر زمان دیگری نسبت به انجام اقدامی که تمایلی به آن ندارند، تردید دارند.

سوالی که اکنون مطرح است، این است که در نهایت کدامیک از دو طرف کوتاه خواهد آمد یا اینکه کدامیک مرتکب اشتباه خواهد شد، اما باید گفت که حزب الله در نهایت فرصتی برای انتقام جویی خواهد یافت و ماموریت فرماندهان منطقه شمالی ارتش صهیونیستی این است که هرگونه خطا و اشتباه احتمالی را زیرنظر داشته باشند و جلوی آن را بگیرند و این ماموریت ساده ای نیست، زیرا ممکن است حزب الله دست به عملیات تک تیراندازی یا شلیک موشک های ضد تانک به سمت اهداف اسرائیلی بزند.

از طرفی هم، ارتش رژیم صهیونیستی نمی تواند این وضعیت را نادیده بگیرد، بنابراین مجبور به تقویت نیروهای خود در مرزهای شمالی خواهد بود، حال آنکه حزب الله در شرایطی قرار دارد که نمی تواند دست به اقدامی آنچنانی بزند، زیرا لبنانی ها گرفتار مسائل و مشکلات داخلی هستند و کشور در آستانه بحران اقتصادی و ورشکستگی قرار دارد.

در نهایت، به رغم اینکه حرف و حدیث ها در مورد تشدید تنش و احتمال وقوع جنگ و تقویت نیروها در نوار مرزی کمی اغراق آمیز به نظر می رسد، تنش و نگرانی های زیادی در داخل لبنان وجود دارد و ارتش رژیم صهیونیستی نمی تواند این را نادیده بگیرد، بنابراین ناچار به تقویت نیروهای خود در مرزهای شمالی است، بنابراین تحرکات گسترده ارتش صهیونیستی در مرز با سوریه و لبنان بیانگر تصمیم جدی حزب الله و ایران برای انتقام گیری است و این دو طرف به رغم شرایط سختی که دارند، دست به اقدامات و تحرکاتی خواهند زد.

 

لینک کوتاه:

کپی شد