علاوه بر رژیم اشغالگر قدس، ایالات متحده آمریکا و شمار زیادی از کشورهای اروپایی از حضور در کنفرانس بین المللی مبارزه با نژادپرستی که در سوئیس برگزار شد، امتناع ورزیدند ؛ ضمن آنکه شماری دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که نمایندگان شان در کنفرانس سوئیس شرکت کرده بودند به بهانه اعتراض به سخنرانی رئیس جمهور ایران جلسه را ترک گفتند. دکتر محمود احمدی نژاد با انتقاد شدید از اسرائیل، آن را نژادپرست ترین رژیم در دنیا توصیف کرد. ایشان تاکید کردند که رژیم صهیونیستی بر روی ویرانه های سرزمین فلسطین و بعد از بیرون راندن مردم آن شکل گرفته است.
برخی غربی های حاضر در کنفرانس دوربان 2 به نشانه اعتراض به اظهارات دکتر احمدی نژاد، ایشان را به تروریست بودن متهم کردند و صد البته که این کار آنها نوع دیگری از نژادپرستی علیه تمامی کسانی است که به خود جرات انتقاد از صهیونیسم و رژیم عبری را می دهند، رژیمی که می خواهد تنها کشور دینی در جهان قرن بیست و یک باشد و از تمام توان خود برای آواره کردن فلسطینیان ساکن اراضی اشغالی 1948 استفاده می کند و از هیچ اقدامی برای اشغال اراضی کرانه باختری، نوار غزه، جولان و شبعا ابا ندارد.
به هر حال، با وجود آنکه رئیس جمهور ایران در برخوردش با آنان که فریاد های زشت “ننگ بر تو باد … نژادپرست … کینه توز” را سر می دادند و مانع از ایراد سخنرانی وی می شدند و حتی در اقدامی احمقانه گوجه به سمت جایگاه پرتاب می کردند، کاملا جانب تسامح را در پیش گرفت ؛ ولی بسیاری از نمایندگان کشورهای اروپایی سالن اجلاس را ترک گفتند یعنی همان جایی که شمار زیادی از کشورهای غربی به بهانه اینکه در آن انتقاداتی علیه رژیم صهیونیستی و اظهاراتی آنتی سمتیستی بیان می شود، از حضور در آن سر باز زدند.
بعد از خروج نمایندگان کشورهای غربی از سالن و وقتی که تنها کشورهای در حال توسعه که به نام جهان سوم شناخته می شوند، باقی ماندند دیگر هیچ اختلافی میان حاضران و سخنرانان در مورد کنفرانس و اهداف آن پیش نیامد.
آمریکا و کشورهای غربی که از حضور در کنفرانس سر باز زدند و نیز کشورهایی که کنفرانس را بعد از حضور در افتتاحیه ترک کردند، میزان نژادپرستی و تسامح ستیزی خود و نیز تمایل شان به سلطه جویی بر کشورهای در حال توسعه را به نمایش گذاردند و شاید همین عدم حضور عامدانه آنها در کنفرانس ضد نژادپرستی نشانگر عدم بی طرفی این کشورها و بی احترامی شان نسبت به ارزش های حقیقی همچون تسامح و دموکرات بودن است.
امروز و در کمال تعجب می بینیم دبیر کل سازمان ملل متحد یعنی همان سازمانی که شمار زیادی قطع نامه علیه رژیم اشغالگر قدس صادر کرده و جنبش صهیونیسم را یک جنبش تروریستی دانسته است، زبان به دفاع از رژیم اشغالگر قدس و صهیونیسم می پردازد و اظهارات رئیس جمهوری اسلامی ایران را که کلمه ای خارج از چارچوب قطع نامه های بین المللی صادره از سوی سازمان ملل بر زبان نرانده است، را محکوم می کند.
اگر چه ما در این مقاله قصد دفاع از آقای دکتر احمدی نژاد را نداریم ؛ ولی باید بگوییم حمله شدید سازمان های یهودی آمریکایی و گروه های فشار صهیونیستی به سخنرانی رئیس جمهور ایران و نیز مواضع شرم آور دولت های آمریکا، انگلستان، فرانسه، دانمارک و دیگر کشورهای اروپایی در قبال این سخنرانی، چهره نژادپرستانه غربی ها را به تصور می کشد و نشان می دهد که اظهارات آنان در خصوص بی طرفی و تسامح فاقد اعتبار است.
کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده باعث به شکست کشیده شدن اولین کنفرانس ضد نژادپرستی در دوربان آفریقای جنوبی شدند و امروز نیز می کوشند تا با بهانه قرار دادن اظهارات آنتی سمتیستی، انکار هولوکاست و انتقاد علیه اقدامات تل آویو در فلسطین و جولان دومین کنفرانس را که در سوئیس برگزار می شود، به شکست بکشاند.
انتظاری که ما از کشورهای عربی داشتیم، اتخاذ یک موضع واحد در قبال مسائل مورد بحث در کنفرانس و واکنش نسبت به تلاش های آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای اروپایی جهت تخریب کنفرانس یا جلوگیری از تحقق اهداف آن بود. آیا ممکن است که ما چنین چیزی را در جلسات باقی مانده از کنفرانس ببینیم؟