صهیونیست ها در تازه ترین پژوهش خود اعلام کردند 25 درصد از جوانان اسرائیلی که در محافل دینی یهودی رشد یافته اند، انگاره ها و گرایش های دینی خود را کنار گذاشته و به جمع سکولارها پیوسته اند و از تمامی اشکال زندگی دینی فاصله گرفته اند.
نتیجه پژوهش فوق الذکر که در جریان کنفرانسی در قدس اشغالی منتشر شد، خاخام ها و مربیان دینی صهیونیست را بر آن داشت که خواستار بررسی پدیده دین گریزی جوانان اسرائیلی و جلوگیری از گسترش این پدیده شوند.
به گفته پژوهشگران دین گریزی جوانان مذهبی یهودی و گرایش آنها به سمت یک زندگی سکولار تنها محدود به خانواده های متدین یهودی که در شهرها و محله های مشترک میان دو گروه (سکولار و دین گرا) زندگی می کنند، نیست ؛ بلکه این پدیده در محله های ویژه گروه های متدین و مذهبی نیز رایج شده است.
در این پژوهش می خوانید: “از مظاهر دین گریزی و گرایش به سکولاریزم می توان به خودداری جوانان یهودی از پوشیدن کلاه های ویژه، ترک منزل و سکنی گزیدن در محله های ویژه خانواده های سکولار، زیر پا گذاشتن حرمت روز شنبه و مصرف غذاهایی اشاره کرد که خلاف قانون و شریعت یهودی است. گسترش این پدیده به جایی رسیده است که خاخام های برخی شهرک های ویژه متدینان صهیونیست در کرانه باختری به برخی جوانانی که دین خود را رها کرده اند و خانواده خویش را ترک گفته اند، اجازه می دهند تا در روزهای شنبه به دیدار خانواده های شان بروند و حال آنکه این اقدام خلاف تعالیم و آموزه های یهودی است.”
طرد فرزندان
بر اساس تحقیقات انجام شده، برخی اولیای جوانان دین گریز یهودی، بعد از آنکه فرزندان شان به ترک آموزه های دینی مبادرت ورزیدند، آنها را از خانه طرد می کنند ؛ زیرا هراس آن را دارند که این امر بر دیگر فرزندان نیز تاثیر بگذارد و نمونه این امر را در مورد پدری داریم که دختر خود را به خاطر گرایش های سکولارش از خانه بیرون کرد تا مبادا دیگر افراد خانواده را تحت تاثیر قرار دهد.
در پژوهش فوق الذکر می خوانید: “پرفسور شراقا ویرمن، از زنان متدین صهیونیست از دو فرزندش به خاطر گرایش های سکولارشان خواست تا هرگز به دیدارش نیایند. در کنفرانسی که به منظور بررسی پدیده دین گریزی جوانان متدین صهیونیست در قدس اشغالی برگزار شد، خاخام های یهودی در خصوص مکانیزم های مقابله با گسترش پدیده سکولاریزم که به شدت گلوی جریان های دینی صهیونیست را می فشارد، به بحث پرداختند و از سخت گیری های خانواده های مذهبی علیه فرزندان سکولارشان استقبال کردند ؛ البته برخی از خاخام ها نیز معتقد بودند که این واکنش ها تنها باعث تشدید روند دین گریزی می شود.”
ارائه چهره ای زشت از سکولاریزم
یکی از مسائل مورد توافق خاخام ها و مربیان دینی صهیونیستی که در کنفرانس ویژه بررسی پدیده دین گریزی جوانان مذهبی یهودی شرکت کرده بودند، اجرای برنامه هنری جهت مخدوش کردن چهره سکولارها بود تا از این رهگذر، جوانان مذهبی از گرایش به آنان بپرهیزند.
ضمنا در جریان کنفرانس مذکور نمایشی اجرا شد که سکولارها را مشتی افراد معتاد و گرفتار بحران هویت و افراد متدین یهودی را دارای زندگی آرام جلوه دادند.
نتایج تغییرات اجتماعی و اقتصادی
خاخام های رژیم اشغالگر قدس همچنین خاطرنشان ساختند که دین گریزی جوانان مذهبی یهودی و گرایش شان به سکولاریزم نتیجه تغییرات اجتماعی و اقتصادی جامعه صهیونیستی، به ویژه ارتباط باز این جوانان با اقشار غیر دینی بوده است.
آنان افزودند: پر واضح است که نظام های فرهنگی و ارزشی محافل دینی صهیونیست به صورت مناسب در برابر اینترنت و مسئله جهانی سازی مقاومت نکردند و نتوانستند پاسخی را برای خواسته های جدید جوانان متدین یهودی بیابند.
شایان ذکر است که مذهبی های صهیونیست ده درصد از ساکنان یهودی اسرائیل را شامل می شود و این در حالی است که یهودیان ارتدوکس 17 درصد از جمعیت مذکور را تشکیل می دهند. ضمنا اهمیت حضور جریان مذهبی در آنجایی است که نقش مهمی در تشویق پیروان خود برای پیوستن به ارتش و نیز تصدی مناصب فرماندهی در ارتش دارند.