مرکز اطلاع رسانی فلسطین: حمله گسترده زمینی به نوار غزه برای ضربه زدن به حماس، دامی است که نباید در آن گرفتار شد و باید از این کار حتما خودداری شود و همیشه باید پیامدها و اوضاع متعاقب این حملات بعد از عقب نشینی ارتش را مد نظر داشته باشیم.
ژنرال “عاموس گیلعاد” رییس هیئت امنیتی سیاسی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اخیرا اظهار داشت که رژیم صهیونیستی به شدت تحولات اسفناک فلسطین و بویژه تلاش حماس برای تحقق هدف استراتژیک خود در به دست گرفتن زمام امور تشکیلات خودگردان و علاوه بر آن تسلط بر سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) را پیگیری می کند.
وی افزود که تشکیل دولت حماس در نوار غزه بازتاب های قابل توجهی در منطقه داشته است و حماس با تشکیل برخی نیروهای نظامی توانسته است زمام امور تشکیلات خودگردان را به دست گیرد و به واردات سلاح از طریق تونل های حفر شده در صحرای سیناء ادامه می دهد.
این ژنرال صهیونیستی از مصر خواست که با امضای توافقنامه ای با این رژیم مانع از قاچاق سلاح از طریق خاک این کشور به نوار غزه شود. وی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای رژیم صهیونیستی برای مقابله با این اقدامات گفت که حمله گسترده زمینی به نوار غزه برای ضربه زدن به حماس، دامی است که نباید در آن گرفتار شد و باید از این کار حتما خودداری شود و همیشه باید پیامدها و اوضاع متعاقب این حملات بعد از عقب نشینی ارتش را مد نظر داشته باشیم.
وی بهترین راه حل موجود در شرایط کنونی را همکاری با کشورهای ذیربط برای جلوگیری از قاچاق سلاح به نوار غزه و تشدید تحریم های مالی بر جنبش حماس اعلام کرد.
از سوی دیگر، مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند که تحولات نوار غزه و تلاش حماس برای تسلط بر آن و برپایی دولت در آن، این رژیم را در برابر یک چالش حساس قرار می دهد.
منابع نزدیک به “ایهود اولمرت” نخست وزیر رژیم اشغالگر از بررسی مساله ارسال نیروهای چند ملیتی به نوار غزه در گفتگوی وی با “بان کی مون” دبیر کل سازمان ملل متحد خبر داده اند. به گزارش همین منابع وی در دیدار با ” جورج بوش” در آمریکا نیز علاوه بر بررسی این مساله، موضوع احداث ” مانع فنی” در نوار مرزی رفح و مصر را هم مورد بررسی قرار داده است.
“عاموس گیلعاد” در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: اولمرت سعی در اجرای یک سری فعالیت های سیاسی برای منحرف کردن افکار عمومی جهان از مساله درگیری صهیونیستی و فلسطینی در نظر دارد.
“صاهی هنغبی” رییس کمسیون خارجی و امنیت پارلمان رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود با ابراز نگرانی این رژیم از حوادث جاری در نوار غزه و متضرر شدن هر دو طرف از این حوادث اظهار داشت: این حوادث نشانگر این است که رژیم صهیونیستی در سال های آینده در طرف فلسطینی هیچ شریک مناسبی برای مذاکره و اجرای هرگونه برنامه سیاسی نخواهد یافت و هر قدر که این بحران پیچیده تر شود حل معضل پیش روی “اسرائیل” نیز که مطمئنا با منافع صهیونیست ها نیز ارتباط دارد دشوارتر شده و از سوی دیگر، نمی توان مذاکره با حماس را رد کند.
وی افزود: تهدید ناشی از سیطره حماس بر نوار غزه خطرناکتر از همه تهدیدات قبلی علیه این رژیم بوده و ایران تلاش دارد از هر راه ممکن برای تشکیل دولت حماسی در فلسطین و در مرزهای رژیم صهیونیستی استفاده کند و ما باید جلوی این تهدید را بگیریم.
وی اخبار منتشره در روزنامه ” معاریو” مبنی بر بررسی ابتکاری امکان گفتگو با حماس بویژه در رابطه با اداره گذرگاه ها از سوی موسسه امنیتی را رد کرد. محافل امنیتی رژیم صهیونیستی اعتقاد دارند که دوران حاکمیت جنبش فتح بر نوار غزه تمام شده و از این به بعد نیروهای حماس زمام امور این منطقه بویژه نظارت بر گذرگاه ها و هماهنگی در نحوه تردد فلسطینیان میان نوار غزه و کرانه باختری را بر عهده خواهند داشت و این مساله لزوم تصمیم گیری این رژیم درباره همکاری با جنبش حماس یا بستن همه گذرگاه ها و بی توجهی به حوادث نوار غزه را مطرح می کند.
در همین راستا “هنگبی” از مقامات رژیم صهیونیستی خواست :«که مجوز ارسال خودروهای زرهی و تجهیزات نظامی از مصر و اردن به جنبش فتح را صادر نکنند، چون به احتمال زیاد این تجهیزات در نهایت به دست حماس خواهد افتاد.»