ساکنان فلسطین اشغالی روز دوم مارس برای بار سوم در کمتر از یک سال پای صندوقهای رای خواهند رفت. کسی که بخواهد نخست وزیر آینده باشد، باید 61 کرسی کنست را کسب کند که در دو دوره قبلی انتخابات کنست چنین چیزی محقق نشد. سوالی که اکنون برای همه مطرح است، این است که آیا نتانیاهو این بار میتواند آنچه را که در دو دوره قبلی موفق به تحقق آن نشد، محقق کند؟
نتانیاهو این بار در حالی قدم در عرصه رقابت انتخابات کنست میگذارد که 5 برگ برنده مهم در اختیار دارد که ممکن است بر خلاف نظرسنجیهای انجام شده در افزایش تعداد کرسیهای او و پیروزی در انتخابات سهیم باشد که این برگهها عبارتند از:
1- رونمایی از معامله قرن.
2- آغاز تحقیقات مشاور قضایی دولت رژیم صهیونیستی در مورد پروندههای فساد بنی گانتز رهبر ائتلاف آبی سفید و اصلیترین رقیب نتانیاهو در انتخابات که این مساله میتواند تا حد زیادی پروندههای فساد نتانیاهو را از کانون توجهات خارج کند.
3- روند رو به رشد عادیسازی روابط با کشورهای عربی که آخرین نمونه آن دیدار نتانیاهو با عبدالفتاح برهان رئیس شورای حاکمیتی سودان و به تبع آن عبور اولین هواپیمای مسافربری اسرائیلی از آسمان سودان بود.
4- حادثه ترور شهید سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
5- آرامسازی اوضاع در مرزهای جنوبی به واسطه مصر، قطر و سازمان ملل.
به اعتقاد بنده، رای دهندگان اسرائیلی به راحتی از این دستاوردها نخواهند گذشت و احتمالا این 5 مورد در بهبود جایگاه لیکود موثر خواهد بود، اما مهم این است که این دستاوردها تا چه اندازه تاثیرگذار خواهد بود، به این معنی که آیا نتانیاهو میتواند 61 کرسی را برای تضمین تشکیل دولت آینده کسب کند یا اینکه نهایتا نسبت به دورههای قبلی کنست یک یا دو کرسی بیشتر کسب خواهد کرد. در انتخابات آوریل گذشته نتانیاهو تنها یک کرسی بیشتر از رقیبش گانتز کسب کرد و توانست 36 کرسی را بدست آورد و به رغم اینکه جناح راست در مجموع 65 کرسی را کسب کرد، لیبرمن برای همکاری با او و تشکیل کابینه شرطی را مطرح کرد که در نهایت موجب شد تا نتانیاهو نتواند کابینه جدید را تشکیل دهد و در انتخابات سپتامبر 2019 نیز به رغم اینکه نتانیاهو 32 کرسی و حزب بنی گانتز 33 کرسی را بدست آورد، این بار جناح راست 55 کرسی و در مقابل جناح چپ و میانه نیز 54 کرسی را کسب کرد.
خلاصه اینکه نتایج انتخابات کنست هرچه که باشد، تحول خاصی در رابطه با مساله فلسطین اتفاق نخواهد افتاد. نتانیاهو و گانتز هر دو از طرح صلح ترامپ موسوم به معامله قرن حمایت میکنند، بنابراین این سوال برای فلسطینیان مطرح است که ما تا کی باید منتظر تحولات بمانیم به امید اینکه بالاخره این تحولات به سود ما رقم بخورد، بدون اینکه خود دست به اقدامی بزنیم و طرح و برنامهای برای مقابله با چالشهای پیشرو داشته باشیم.