پنج شنبه 01/می/2025

مهم ترین رخدادهای فلسطین در سال 2016

فلسطین در سالی که گذشت، صحنه حوادث و رخدادهای مهمی بود برخی از این رخدادها در داخل فلسطین و برخی نیز در خارج و در عرصه بین الملل به وقوع پیوست.
 شورای امنیت سازمان ملل  پس از 36 سال سرانجام قطعنامه ای را در محکومیت شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری با اکثریت آرا به تصویب رساند و خواستار توقف شهرک سازی این رژیم شد و جالب اینکه آمریکا نیز برای نخستین بار از وتوی این قطعنامه خودداری کرد و به آن رای ممتنع داد که همین مساله موجب تصویب نهایی آن شد.
همچنین از مهم ترین رخدادهای فلسطین در سال گذشته در عرصه بین الملل، تصویب قطعنامه سازمان یونسکو بود که طی آن این سازمان هرگونه پیوند و ارتباط میان یهودیان و مسجد الاقصی را رد کرد.
از سوی دیگر، کنست رژیم صهیونیستی نیز در اقدامی نژاد پرستانه قانون ممنوعیت پخش اذان در مساجد قدس و فلسطین اشغالی 1948 را به تصویب رساند که جنجال و اعتراضات گسترده ای را به دنبال داشت.

از جمله مهم ترین رخدادهای فلسطین در سال 2016 می توان بهادامه تعرضات شهرک نشینان تندرو یهودی به مسجد مبارک الاقصی اشاره کرد که تمامیاین تعرضات با هدف تقسیم زمانی و مکانی مسجد الاقصی و سیطره نهایی بر این مکانمقدس به منظور فراهم کردن زمینه تخریب آن صورت می گیرد.

در همین راستا، در سالی که گذشت 14530 شهرک نشین تندروصهیونیست اقدام به هتک حرمت مسجد الاقصی کردند.

انتفاضه قدس در سالی که گذشت به قوت خود ادامه داشت و اینسال هم 126 فلسطینی به ضرب گلوله اشغالگران صهیونیست به شهادت رسیده و هزاران نفردیگر نیز مجروح شدند و بدین گونه شمار شهدای انتفاضه قدس تا پایان سال 2016 به 271نفر رسید.

البته عملیات های مقاومتی فلسطینیان نیز همچنان ادامه داشتو بعضا این عملیات ها به سمت عملیات های مسلحانه نیز کشیده شد و طی آن چندینصهیونیست به هلاکت رسیده و ده ها نفر دیگر نیز زخمی شدند. عملیات شهید مصباح ابوصبیح در قدس اشغالی که به هلاکت 2 نظامی صهیونیست و زخمی شدن 6 نفر دیگر انجامیداز جمله این عملیات ها بود.

رژیم صهیونیستی در ادامه سیاست سرکوب و بازداشت فلسطینیان،6328 فلسطینی را در مناطق مختلف قدس، کرانه باختری، نوار غزه و فلسطین اشغالی 1948به اسارت گرفته که برخی از آن ها پس از مدتی آزاد شده و برخی نیز هنوز در اسارت بهسر می برند.

سازمان جاسوسی موساد در جنایتی دیگر در سال 2016، عمر نایفمبارز فلسطینی را در داخل سفارت فلسطین در بلغارستان ترور و به شهادت رساند. برخیسفیر فلسطین و تشکیلات خودگردان را نیز به دست داشتن در ترور وی متهم کرده اند.

از جمله شخصیت های مهمی که در سال گذشته ترور شد، مهندسمحمد زواری طراح پهبادهای گردان های قسام شاخه نظامی حماس بود که در شهر صفاقس درتونس به دست مزدوران موساد ترور شد. بیانیه قسام و اعلام اینکه شهید زواری از اعضاو فرماندهان این گردان ها بوده است، بسیاری را شگفت زده کرد.

در سال گذشته، آتش سوزی گسترده ای در برخی شهرهای فلسطیناشغالی 1948 از جمله شهر حیفا به وقوع پیوست و این آتش سوزی ها چندین روز ادامهداشت و دشمن صهیونیستی از مهار آن عاجز ماند و حتی بسیاری از کشورها نیروهای کمکیو امدادرسانی به فلسطین اشغالی اعزام کردند تا در اطفای حریق مشارکت داشته باشنداما با این حال خسارت های بسیاری سنگینی در نتیجه آتش سوزی به این رژیم وارد آمد.

کنگره هفتم جنبش فتح نیز سرانجام در سال 2016 برگزار شد ومحمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان بار دیگر به رهبری جنبش فتح انتخاب شد. عباس پساز انتخاب مجدد به عنوان رهبر فتح، در ادامه یکه تازی های خود بسیاری از رهبرانفتح را اخراج کرد و اخیرا نیز مصونیت پارلمانی 5 عضو پارلمان فلسطین را سلب کرد کهاین اقدامات خشم گسترده فلسطینیان را در پی داشت و حتی نتایج نظرسنجی ها هم ازکاهش شدید محبوبیت عباس هم در داخل جنبش فتح و هم در فلسطین حکایت دارد.

با وجود اینکه انتخابات شهرداری ها و شوراهای محلی در کرانهباختری قرار بود در سال گذشته برگزار شود و مقدمه چینی های زیادی هم برای آن انجامشده بود، اما سرانجام فشارهای دشمن صهیونیستی و برخی طرف ها نتیجه داد و تشکیلاتخودگردان پس از اینکه حماس اعلام کرد در انتخابات شرکت می کند، تصمیم به لغو آنگرفت تا مانع از پیروزی احتمالی حماس در انتخابات شود.

اعتصاب غذای اسرای فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی دراعتراض به تمدید مدت بازداشت موقتشان در سال گذشته نیز ادامه داشت و یکی از مهمترین این اعتصاب ها، اعتصاب غذای اسیر محمد القیق بود که 94 روز به طول انجامید وسرانجام دشمن صهیونیستی تسلیم خواست و اراده وی شد و با آزادی او موافقت کرد.

معلمان کرانه باختری نیز در اعتراض به سیاست های نادرستدولت وفاق ملی و تشکیلات خودگردان و نابرابری های موجود اعتصاب سراسری برگزارکردند تا از این راه بتوانند به خواسته های خود دست یابند.

افتخار آفرینی فلسطینیان در مسابقات بین المللی و عربی درزمینه های آموزشی نیز همچنان ادامه داشت و در مهمترین رخدادها، حنان الحروب معلمفلسطینی به عنوان بهترین معلم جهان در سال 2016 انتخاب شد.

Short link:

Copied